Új hozzászólás Aktív témák

  • VoidXs

    Topikgazda

    válasz #52221184 #58409 üzenetére

    Rossz a kifejtés. A 4K mindent jelent, ami "közel 4000 pixel széles", ez a hivatalos definíciója, tehát nyugodtan használd. A 3840-es szélességet 4K UHD-nak, a 4096-ost DCI 4K-nak hívják. Utóbbi az igazi mozis 4K, semmilyen házimozis hardver nem támogatja, kizárólag a PC, az is hardveres gyorsítás nélkül. Vannak 17:9-es filmek BD-n, de azok is 3840 szélesek. Így otthoni környezetben egyáltalán nem kétértelmű a 4K kifejezés, mert csak egyetlen konkrét szélességet jelenthet.

    Az AVR nem skáláz le, csak átenged. A forrás dolga, hogy olyan képet adjon ki, amilyet kell, ott megtörténik a leskálázás. A minőség eszközfüggő, valamilyen javulás mindenképp lesz, de teljes RGB-t csak a PC garantál, illetve néhány Androidos doboz.

    Ha olyat csinálsz, hogy FHD->4K->FHD, akkor csak az élességet rontod vele, nem éri meg. Vannak minőségi felskálázók (NNEDI, NGU, DLSS), de azok nem arra lettek tervezve, hogy visszarontsd, hanem konkrét mérethez. Egy Full HD kimenet nem lesz semmitől jobb, a feljavító megoldások nem a felbontáson dolgoznak, és általában csak a szénnétömörített angyagokat javítják, amikre 2020-ban amúgy sincs szükség.

    W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Új hozzászólás Aktív témák