- Sweet.tv - internetes TV
- Windows 10
- Proxmox VE
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- AliExpress tapasztalatok
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- DIGI kábel TV
-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz hakos1987 #48096 üzenetére
Én, mint Sony-tulaj javaslom a médiajátszó használatát, képben is nyersz, atmos-ról se kell lemondanod... túlzás nélkül állítom: jobban megérte képileg befektetni a médiajátszó 40 ezres árat (zidoo X9s) mint a tévé 150 ezer ft. És arra is rakhatsz Kodit, simán éred a NAS tartalmát..
S809-hez elegendő lesz a X1, inkább vegyél a maradékon normális médiajátszót, topikjában érdeklődhetsz, megfelel egy olcsóbb is... -
hakos1987
őstag
válasz #09634560 #48101 üzenetére
Köszönöm a hasznos tanácsot. A Zidoo x9s gearbest-ről rendelve (kb 45) kiadja a különbözetet az erősítők között. Csak sajna nem akartam még egy 3. távirányítót, eszközt is, hogy csessze meg
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
embe
nagyúr
Urak nem tudom volt-e róla szó:
HDMi kábeleim Audioquest Pearl. Ez irány jelölt kábel. Médiaplayer és az erősítő között úgy van bekötve, hogy a nyíl az erősítő felé mutat.
De a tévé HDMI Arc aljzata és az erősítő szintén HDMI Arc aljzata között hogy csatlakoztassam?
Eddig úgy volt hogy a nyíl a tévé irányába mutatott, mert úgy okoskodtam, hogy a tévé felé küldi a jelet.
De a jelek visszafelé is mennek.
Akkor most mi a helyes irány a tévé és az avr között? -
tothjani81
senior tag
Ja igen elírtam! Esetleg egy olyan infó? Hogy viszonylag keskeny építés és a hátrafelé összeszűkülő felépítésből eredően mennyi stabil vagy esetleg mennyire borulékony? Lehet buta kérdés de sajnos elég közel tudom helyezni az ajtóhoz csak így van hely és a mostaninak is sajnos párszor nekimentünk . Nem borult fel az 96 mag25 szél 33 mély. A mostani mérete de ez szabályos forma
[ Szerkesztve ]
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
scavy
tag
válasz BumBum Jack #48085 üzenetére
Köszönöm a választ. Tehát akkor az S810 helyett ha veszek egy J10-et, az ugyanúgy működni fog ezzel a rendszerrel? (2 x S 809 + 2 x S 801 + S81 hangfalak es RX-V685 erősítő)
Az erősítőket illetően hallottál esetleg negatív tapasztalatokról? A hasonló árú Onkyo-tx-nr656 -os típusról elég sok a negatív beszámoló amazonon. Az 585-ös pedig most 10.000 -rel drágább mint a 685-ös, és majdnem egyforma a kettő, azért gondoltam hogy akkor már a 685-öset veszem. -
törölt tag
[link] - Ez az oldal mennyire megbízható szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz tothjani81 #48106 üzenetére
Nekem még nem borult fel.
De ami késik, az .... remélem nem! De ez nekem is feltűnt, elég "ingatagnak" tűnik. Néha ott kell körülötte sertepertélni, de olyankor a szívinfarktus kerülget.Sanci38 Persze hogy nem hagytam ki. Ezért kérdezek most éppen, mert ez is felmerült bennem.
-
NAtis34
kezdő
válasz BumBum Jack #48070 üzenetére
A Denon AVR-X2500H erősítőt választottam, többet javasolták itt, hogy ezt vegyem.
Most kaptam az értesítést, hogy valószínűleg holnap szállítják a kábeleket.
-
makkai
aktív tag
válasz NAtis34 #48110 üzenetére
Én még mindíg nem kaptam értesítést, pedig pénteki a rendelésem.
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
BumBum Jack
tag
Természetesen , sokkal jobb !
Nekem is ilyen rendszeren van Jamo S 809 HCS 5.0 ,most jött meg pár napja.
A j10 sub még nem érkezett meg. AUTOHIFI OUTLET - től rendeltem 71990. itt a legolcsóbb BF.
Igen tudom , olvastam itt ott én is.
Én a yamahat választottam mellé abból is az RX V 485, de még nem rendeltem be.
Az 585 149890 , a 685 169900. Mind a kettő tökéletes mellé.
De a Denon x1500h és az x2500h is szokták ajánlani . -
klaca1978
tag
Üdv! mi a különbség a chromecast és musiccast között? utóbbi yamaha-ban van, másik onkyoban. Próbáltam utána olvasni, de zavaros. musiccast újabb ,de nem támogat mindent.
Ez mit takar? melyikkel járok jobban? -
capaszaju
tag
Helló. Mélynyomó reflex nyílását mivel érdemes betömni?
-
veterán
-
Quetz
őstag
-
scavy
tag
válasz BumBum Jack #48113 üzenetére
Remek, thx az infot! Akkor a denon x2500 lesz a nyero, kesobb ha ramegyek az atmos-ra akkor ne kelljen mar erositot is cserelnem. Mar csak az a dilemmam van hogy megvegyem-e ezeket most, (jelenleg meg kulfoldon elek de januar elejen koltozom vissza Magyarorszagra) vagy nyugodtan varhatok januarig, hatha meg le is megy az áruk?
Egyedul a Jamo S809 hangfalszett a kerdes, mert most csak 150 E az extreme audional, de nem tudom hogy ez most kamu akcio, vagy utana tenyleg visszamegy-e 200-ra. Tobb boltban is latom majdnem ugyanennyiert most.
[ Szerkesztve ]
-
BumBum Jack
tag
A denon 2500 már így is kifutó darab, lehet januárra már nem is lesz ,esetleg csak 1,2 helyen drágábban, talán olcsóbban.
A Jamo S 809 nem kamu , Black Friday nov22 -től dec 1 -ig
ennyibe kerül. Utána vissza megy 200 fölé. Talán kicsit lejjebb megy januárban , de biztos nem 150 re.
Itt sokan megvették ezt a szettet most, ahogy én is....
Ha külföldön vagy, akkor talán érdemesebb lenne ott megnézned a denon 2500 erősítőt, biztos hogy olcsóbb. Bár nem tudom melyik országban vagy.
De gondolom nem keleten. Itt 169900 ft , jó árban.
Mondjuk akkor meg a garanciával szórakozni ha külföldi...[ Szerkesztve ]
-
SeatZola
őstag
Kérlek világosítsatok fel! Házimoziban mi értelme van egy külön médialejátszó alkalmazásának, ha az AVR és a TV le tud játszani szinte mindent. Konkrétan kell-e nekem az Onkyo 676 és a Samsung Q80 mellé még egy kütyü. Sőt igazából van még egy LG BD 740 lejátszom is....
Zola
-
zsoika
addikt
válasz SeatZola #48132 üzenetére
Az AVR nem tud lejátszani csak zenei fileokat ...illetve fényképeket.
A tv lejátszójánál optika vagy hdmi ARC jöhet szóba, ami csak a tömörített formátumokat tudja átengedni, a veszteségmentes formátumokat nem.... kivétel az eARC.
Az LG jó lesz...DLNA -n tud fogadni adatot egy sz.gépről vagy nas ról.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Quqesz #48126 üzenetére
Nem hülyeség, némelyik ELAC hangdobozhoz adnak, másikakhoz lehet extra tartozékként venni szivacsdugót, méghozzá két darabból állót, aminek ki lehet venni a közepét. Akkor jöhet szóba az alkalmazása, amikor a szoba akusztikája miatt feldúsul, döngőssé, elfolyóssá válik a basszus. És leginkább sztereó rendszerekben, amelyekben nincs szobaakusztika korrekció.
Szubládával más a helyzet, mert nem kötött az elhelyezése, mint a frontsugárzóké. Inkább meg kell keresni azt a helyet, ahol a legjobban szól, mint megbontani a tervezett konstrukciót.(#48130) scavy
Azért látod több boltban majdnem ugyanannyiért, mert a viszonteladók követik az importőr árait. Nyilván csak addig tudnak csökkenteni, ameddig még marad rajta némi nyereségük.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz zsoika #48133 üzenetére
"Az AVR nem tud lejátszani csak zenei fileokat ...illetve fényképeket."
De bizony csak azokat tudja lejátszani. Fényképekkel még sosem próbálkoztam.
Nálad nincs pirossal aláhúzva a "fileokat" szó, amikor írod?(#48132) SeatZola
Aki már használt jól működő médialejátszót, az utána a tévében lévőre úgy néz, mint a véres rongyra.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
scavy
tag
válasz BumBum Jack #48131 üzenetére
Pedig ráhibáztál a keletre, ugyanis Kínában élek 5 éve.
Csak a poén kedvéért most rákerestem a kínai ebay-en, de itt valamiért 240 ezer forintnak megfelelő yuanért adják. (Egyébként sem lenne érdemes itt megvenni, a nyelvi sajátosságok miatt, csak úgy mint ahogy telefont, notebookot, tabletet, és bármi más ilyen jellegű kütyüt nem ajánlott.) Általában olcsóbbak itt kint azért a dolgok, most pl. egy Bluetooth autós headsetet és fejhallgatót vettem az otthoni árnak a feléért.
Köszönöm akkor még egyszer a segítséged és az infókat, akkor meg is veszem a hangfalakat és az erősítőt is egyben!
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
válasz gab1ka #48137 üzenetére
A média lejátszókban sokszor jobb proci és jobb gpu van. Asszem a wifi modem is jobb(tv-kben 10/100 van csak), kodek támogatás is jobb(samu tvk nem játszák le a dts hangokat!). Kb mint a telefon kamera vs dslr. A második funkcionált készülék(fotózásra)
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
blakey
titán
válasz Quqesz #48142 üzenetére
a wifi modem is jobb(tv-kben 10/100 van csak) - a LAN 100Mbps, a Wifi az rendben van a TV-knél is.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Quqesz #48144 üzenetére
4k hdr film nem sima - Attól, hogy a Wifi instabil vagy szennyezet a környezet de simán jóféle Wifi van a TV-kben, nálam 3 TV-ből mindhárom AC-s és minimum 433Mbps linksebességre képesek, ettől még akadhat de ez más eszközön is. A TV-k LAN része a méltatlanul gyenge, de stabil.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
hcs57
őstag
válasz sinci01 #48141 üzenetére
A tv-n android van (pl. Sony), és kodi van rá telepítve... a médialejátszón szintén android van, és szintén kodi a lejátszó program..
Mi akkor a különbség???Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Hifiman Ananda Nano + Litz szerkezetű réz szimmetrikus kábel 2m
- Apple Airpods Pro 2 (2023) USB-C - Újszerű, garanciával, akár beszámítással
- Klipsch The Fives Fekete
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest