- Mozilla Firefox
- Sweet.tv - internetes TV
- Windows 10
- Proxmox VE
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- AliExpress tapasztalatok
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jegesmaci81
aktív tag
Sziasztok. Még egy kis megerősítést kérnék mert eléggé bizonytalan vagyok. Tanácsoltátok hogy ha javítani szeretnék a sztereó képességein a rendszeremnek (Denon x1300, Dali Zensor sett) akkor erősítőben ugorjak egészen X4xxx szériáig. (Azt már eldöntöttem hogy maradok a Denonnnál mert ismerem. Még Marantz merült fel de elengedtem.) Azon aggódom, hogy a Zensorokhoz mindössze 40-150W teljesítményű erősítő az ajánlott. Nem lesz sok az X4400/x4500 teljesítménye? Nem lenne elég egy x3500? Nagy a 3500 és 4500 közti zenei minőségkülönbség? Az árkülönbség hatalmas! Nekem nincs szükségem arra a rengeteg csatlakozóra. Még a 3500-on is túl sok van. Mindössze 1 TV egy Apple TV egy Xbox és a család mobiljai csatlakoznak hozzá. A rengeteg csatornából én mindössze az 5.1-et használok ki. Szóval szolgáltatásokat/csatolókat tekintve a 3500 is túl sok. Tesztekben többnyire Optikonokkal tesztelik a 4xxx szériát. Nem szeretném ha egy közel fél millás erősítő röhögne a kis Zensorokra.
I'am Dony írta hogy ő hajtotta ezeket a hangfalakat x3500-al és sokat javult a minőség az 1xxx-hez képest. Vajon a zensorokkal mekkora lesz a különbség 3xxx és 4xxx között?Az igaz, hogy az új X3600 az X4500 minőségét hozza?
-
zsoika
addikt
válasz Jegesmaci81 #48451 üzenetére
Szia!
Vársz 1napot és kiderül
Egy barátom pont most vett az ajánlásomra x4000-est az x1000 helyett Zensor 7 szetthez.
Nem a csatlakozók száma miatt kell a magasabb kategória(bár lehet az is prioritás) ...hanem a jobb hang miatt. -
I'am Dony
őstag
válasz Jegesmaci81 #48451 üzenetére
Azon aggódom, hogy a Zensorokhoz mindössze 40-150W teljesítményű erősítő az ajánlott. Nem lesz sok az X4400/x4500 teljesítménye?
Dehogy lesz. Ami a gyári adatlapokon van nyugodtan felejtsd el. Életszerű használat mellett soha, nem lesz akkora teljesítményed, nem beszélve a több csatornás üzemről...Nagy a 3500 és 4500 közti zenei minőségkülönbség? Az árkülönbség hatalmas! Nekem nincs szükségem arra a rengeteg csatlakozóra.
Nálam 3300W volt nem a ötös, de óriási volt a különbség.A csatlakozókat muszáj leszel elfogadni, mert benne van. A jó hang miatt jobb a 4xxx.
egy közel fél millás erősítő - sokkal olcsóbban is lehet...
Az igaz, hogy az új X3600 az X4500 minőségét hozza?
Nem hiszem, hogy bármelyik gyártó ennyire lábon lőné saját magát....
-
I'am Dony
őstag
válasz Jegesmaci81 #48454 üzenetére
Ezt passzolom, mert soha nem volt gondom egyikkel sem. Kopp... kopp... ha meg lett volna a garancia megoldja. Nekem 3 v. 5 év nyugi megérte a pluszt ill. gari lejárta elött jobban eladható.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
Viszonylag olcsón javítható ...kivéve a HDMI panelt.
Elég strapabírók, nem jellemző a meghibásodás. -
mettek
addikt
En tavaly egy Primare spa23-al jártam meg...elszállt az egyik hdmi kimenet. Most 1 hónapja meg a jasználtan vett yamaha cx a5200 procinak lett baja....ez utobbi szerencsére garis ugyhogy jelenleg is szervízben van.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
kanyol
csendes tag
Sziasztok! Lehet, hogy nem túl szorosan kapcsolódik a témához, de nem tudom hol kérdezhetném ezt meg. Erősítőt cseréltem, Onkyo TX-NR 646-ról TX-RZ 1100-ra. Hálózaton keresztül, NAS-ról szoktam zenét hallgatni. A régi erősítőnél ha belementem a NAS-ba, kiválasztottam a zenéket, azon belül "az összes zene"-t, nyomtam egy play-t, és a mappa összes almappájában levő zenét (amik előadó és album szerint vannak tárolva) látta és lejátszotta (véletlenszerű lejátszással csináltam mindig). De most az újnál, ha belemegyek a NAS-ba, zenék, összes zene, erre kiírja, hogy nem találtam tartalmat. Persze, ha belemegyek mappák szerint az albumokba, akkor ott vannak a zenék, csak szerintem az a baj, hogy nem látja az almappákban levő fájlokat. Tudtok erre valamit javasolni? Köszi!
Sony Bravia 55XD7005, Onkyo TX-RZ 1100, Canton Chrono 509.2/505.2/502.2, SVS SB12-NSD, Dune HD Homatics Box R 4K PIus, Logitech Harmony One, Synology DS420+ NAS
-
Quqesz
nagyúr
Nekem van egy Onky tx-sv424(1998-ban vettem a sugárban a keravillban, ha ez még mond vkinek itt vmit), a másik egy CA(2009-es) és egyiket sem vittem még szerelőhöz. Az Onkyo kicsit búg már. Viszont mind2 távja egy ideig halott volt, majd nem használtam, most meg jó mind2.... ...nem is értem. Ahogy itt olvasom a hdmi inkább a hibaforrás általában, na az nekem egyikben sincs.
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
carr
őstag
válasz Formaster #48436 üzenetére
Huh... A szavak felét nem értem a szövegben. :DDD
Utána fogok nézni, de az álommanó már telefingotta a szemem porral.
Szerk.
Rx 580 vagy vega 56 lesz úgy néz ki. De komolyan érdekel miért ne így nézzem direkt össze kötve pc-4k tv a videót.[ Szerkesztve ]
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
hakos1987
őstag
Lenne egy S.OS. kérdésem:
Amcsiból rendelni hangfalat (rendszerhez kieg.) Az okés lehet? Van külön EU változat pl?Áhh, bukta... Megvette valaki... Ebay-en volt új Jamo S8 atm hangszóró 40ért szállítással együtt egy outletben.
[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
Formaster
addikt
Kérdés, (ha feltételezzük, hogy bitstream és bitstream között is van különbség) hogy milyen hangrendszered van és szinkronosan filmezel-e. Ha elég a DolbyD minőség, akkor TV-n keresztül jársz legjobban. Nem kell videokártyát cserélned, nem kell HDMI-vel szenvedned.
A chroma sampling a színmintavételezés, a HDR a dinamikatartományért felel. Ha HDR filmet nézel és nem aktív a HDR megjelenítés, akkor a kép hipózott, fakó, vagy egyes tévéken pont sötét lesz. Ezt be lehet lőni, ha csillagok is együtt állnak és szököév meg piros hó is egyszerre van, de ha nem akarsz megőszülni/egyébként is nagyságrendekkel igényesebb egy Plex, vagy bármelyik hálózati filmlejátszó. Ez esetben a TV lesz a lejátszó, a saját kodekjeivel, ami arra az adott készülékre lett hangolva, ettől szebb képet nem sok minden ad, feltételezve, hogy nem egy value TV-t vettél.
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
Ezzel a kábellel van tapasztalat?
jóféle?
[link] -
BumBum Jack
tag
Én ilyet vettem , csak a 3 méterest még BF kor 7690ft.
Tapasztalatom még nincs vele,mert a szubláda valószínű (remélem) ma érkezik meg, így próbálni nem tudtam mivel...
Amúgy igényes jó minőségű kábel, aranyozott végekkel.
Nekem a BBéci ajánlotta itt , gondolom nem véletlen. -
Zebu
addikt
válasz BumBum Jack #48467 üzenetére
Uh ilyen jó deal volt? Fene... lemaradtam
-
zsoika
addikt
válasz BumBum Jack #48471 üzenetére
Tök mind1, BBéci is szokta ajánlani az AQ kébeleket .
Nekem az Inakustik Premium jobban tetszett, Bécinek meg az nem jött be ....ilyen ez. -
mettek
addikt
Én már qjánlottam egy olcsó és szuper kábelt (orhlbach nf214) de végig kérdezheted az összeset.
Itt hagyok egy tesztet, olvasd el aztán vond le a következtetést. Ezek után qzt veszel amit akarsz.[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
zsoika
addikt
válasz BumBum Jack #48474 üzenetére
Oooo, persze. Belépőben nem kell annyira komolyan venni a kábeleket ...a lényeg hogy egy jó alap szintű és stabil legyen.
Később ha elkap a gépszíj, akkor lehet finomítani velük. -
zsoika
addikt
"silver kábel jobb amúgy hangszóró kábelnek" Az sokmindentől függ... nekem most az van és egyértelműen jobb az én rendszeremhez, de semmi nem garantálja hogy a tiédhez az a jobb.
Nálam sokat hozott felső tartományban ,de alsóban meg vitt.... mivel én állványos dobozokat használok és mélynyomóval egészítem ki az alsó tartományt (2.1 ben hallgatok zenét) így összességében az alsó tartományra eső csökkenés itt nem releváns.Ha neked otthon egy mélyekben túlzó ,de felső tartományban szegényes rendszered van és a frontjait ilyen kábelel közös be, akkor jó lehet.... viszont ha pont fordított tulajdonságú rendszerbe illeszted ,akkor a magas még túlzónak és a mély még silányabbnak fog hatni.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz zsoika #48478 üzenetére
egy kis kieg.: Természetesen ha az ezüst kábelt választod ,akkor mozin nem csak a frontokat kell azzal szerelni... hanem az egész rendszert (5.0).
"frontjait ilyen kábelel közös be," kábellel, kötöd.
A sztereó zenénél maradva gondoltam .... remélem érthető.[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
Köszi srácok a som tanácsot. Egyébként a hangfal szetthez alapból a Jamo nem ad kábelt? Vagy amit adnak az nem az igazi...
-
zsoika
addikt
válasz mettek #48479 üzenetére
"plusz függ a hangfal, elektronika karakterétől is" persze...pont ez indokolta nálam a silver kábel szükségességét. A HK , JBL csipogói nem a legjobb minőségűek... rájuk fért.
"A tiszta réz egyenletes átvitelt nyújt." ezzel nem tudok egyetérteni . Szerintem egyenként kell a kábeleket vizsgálni , nem lehet általános következtetést levonni.
Bár én is úgy tapasztalom, hogy az ezüst kábelek inkább fent és a réz meg inkább lent hoz, de nem jelenthetem ki hogy az összes kábel így viselkedik ....azt meg végképp nem hogy a réz egyenletes lenne, mert nem az.
Nem véletlen az olyan kábel ahol keverik a rezet az ezüsttel. [link] szívem szerint ilyet vennék. vagy [link][ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz zsoika #48483 üzenetére
igen, gondolom
Lehet megpróbálom, viszont most akciós a SUB SL 200. Mondjuk arról még nem találtam semmit...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
makoss
veterán
Üdv!
Van ez az Isotek teszt lemez,
Na most ezt letöltöttem, de milyen hangerőn, beállításon érdemes lejátszani ezt? Jelenleg még Csak a Denon AVR X1500H + 2 darab Dali Spektor 6 frontokat használok.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
gab1ka
senior tag
válasz #98221312 #48487 üzenetére
Valójában itt a kérdés szerintem az volt hogy a passthrough-ban továbbküldött jel miért nem más, nem pedig az hogy egy drága vagy olcsó lejátszó hangja milyen.Azaz a pc hdmi kábelét egyenesen az erősítőbe kötve ugyanazt a végeredményt kapod hangban, mintha ezt a hdmi kábelt a tv-be dugnád és onnan menne ARC pontosan ugyanaz az adatcsomag az erősítőbe.
-
-
Smiley
addikt
válasz #98221312 #48490 üzenetére
Akkor magat a audio passthrough mukodesi elvet nem erted. Egy kicsit osszetettebb mint dobalozni azzal hogy 1-es meg 0. Tul van misztifikalva ez az egesz. Van ertelme a lejatszonak, ugyanis celhardware, de neki is be kell tartani a protocol-t, ugyanugy ahogy a TV-nek a PC-nek, vagy a Chromecast-nek.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
BBéci
legenda
válasz zsoika #48482 üzenetére
Beb@szna, ha az összes ezüstözött és színezüst kábelre igaz lenne, hogy "fent hoz". Szerencsére te sem állítottad ezt, mert sületlenség.
Elegendő a Siltech-eket megnézni/meghallgatni. Mondjuk ezt: [link].(#48487) Jigsaw04
A DAC csak az analóg kimenetre van hatással, a kétkedés a bitstream-re vonatkozott.(#48488) makoss
Letöltötted?
Aki ingyen akar ilyesmit, az Audioengineers hanganyagait töltse le, azok legalább annyira jók és nem lopás![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Smiley
addikt
válasz #98221312 #48492 üzenetére
Roviden tomoren igy mukodik, emberi nyelven.
Elinditod a filmet a tetszoleges forrason (Lejatszo/TV/PC). Ha be van kapcsolva az audio passthrough, akkor meg mielott meglatnad a kepet a kijelzon, a forras bekoszon erositonek, hogy hello en vagyok a lejatszo, kuldeni fogok neked hangot ami DTS tomoritesu, 6 csatornat tartalmaz, 1536kbps 48Khz/24bit-en. Az erosito ilyenkor leellenorzi, hogy o ismeri-e egyaltalan ezt a fajta tomoritest. Ha igen akkor visszaszol, hogy oke beallitottam magam varom az adatokat. (Ekkor szokott atvaltani PCM-rol DTS-re a logo az erositokon) Ha ez megtortent, akkor a lejatszo elkezdi feltolteni a buffer-t es elinditja a lejatszast, te pedig elvezed a kepet es a hangot. A hatterben ez joval bonyolultabb dolog, mert kozben gondoskodnia kell arrol, szinkronba tartsa ezt az egeszet... ugyanis 3 eszkoz vesz reszt ebben az egeszben.Ha a lejatszod vegzi az audio sav feldolgozasat az mar mas tema. Ott mar lehet kulonbseg.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
gab1ka
senior tag
válasz #98221312 #48490 üzenetére
Arra gondoltam amit le is írtam. Továbbra sem értem hogy attól hogy ezek a nullák és egyesek azáltal hogy átfolynak a tévé készüléken keresztül (passthrough) hogyan módosulnak, azaz a digitális végeredmény pontosan melyik ponton módosul.Szerintem te kevered a dolgot azzal hogy A és B készülék más bitfolyamot állít elő ami esetleg hallható, ellenben azzal amiről éppen szó is lenne, hogy ugyanazon A készülék által generált hang digitálisan a kábelekben úszkálva akár a tévén átfolyva (passthrough) miért is "képtelen" módosulni.
-
BBéci
legenda
válasz gab1ka #48489 üzenetére
Az elmélet talán ez, de a valóság egyáltalán nem.
Belépő szinten sem kellene tagadni a különféle lejátszók hangminősége közötti különbségeket. Pláne olyanoktól elfogadhatatlan, akik nem rendelkeznek tapasztalattal.
Itt van nálam a saját Dune Base 3.0 lejátszóm és kölcsönben egy VLS tápos Prime. Utóbbinak a képe és bitstream hangja is jelentősen jobb, a vak is látja, a süket is hallja. Igen, HDMI-n!A legnagyobb megtévesztések, félrevezetések egyike az egyesekkel és nullákkal dobálózás. Áram, elektromosság halad a vezetékeken.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gijon
senior tag
válasz gab1ka #48495 üzenetére
Ki kell próbálni.., ha nálad nincs változás a hangban, akkor nem vesztesz vele semmit. Nálam pl. nem mindegy, hogy direktbe az erősítőbe kötöm a HDMI-n a készüléket, vagy a tv-be, és onnan kapja az erősítő az ARC hangot. Elvileg nincs difi, de nálam mégis van.. ARC-vel hiányérzetem van a mélytartományból és nem olyan részletes az egész.(Természetesen mezei DD 5.1, DTS, amit ARC-n is lehet továbbítani.)
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest