Új hozzászólás Aktív témák

  • Voice24

    őstag

    Bocsi, ha rossz helyre írok, de kis segítségre lenne szükségem.
    Tévét cseréltünk, és természetesen hdmi-vel kötöttem össze a bögreszettes Pioneer "házimozival". A tévé mind a 4 hdmi kimenete tudja az ARC funkciót, ahogy a Pio is.
    Én a házimozi oldaláról gyanakszom hibára, ugyanis nem jön össze az ARC, nem tudom átkapcsolni a tévé hangját a bögrékre. Ha a tévén megpróbálom a hangot a hdmi kimenetre kapcsolni, azt írja ki, hogy nem sikerült átkapcsolni, visszakapcsolja a tévé hangszóróit. A Pioneer-nál viszont az a helyzet, hogy ha a bemeneti források között próbálok válogatni, bármelyikre rá tudok okézni, még arra is, amire nincs semmi rádugva (pl. portable, optikai1 vagy 2, hdmi bemenet), ezekre az OK kattintásra rá is áll, egyedül az ARC esetén van az, hogy ott hiába próbálok okézni, semmi nem történik, nem is választja ki. Ez mi a franctól lehet?
    Hozzáteszem, már régebb óta, az előző tévénél kezdte el csinálni a Pio, hogy véletlenszerűen elkezdett villódzni, elmenni a kép (a hang ment tovább), ha azon keresztül néztünk valamit, és olyankor a hdmi kábel megmozgatásával tudtam helyrehozni a dolgot. Nem kábelgond volt, mert minden kábellel produkálta, én a Pio hdmi out csatlakozójának hibájára gyanakszom. Létezik az, hogy most pl. kép van, blurayt tudok nézni akár villódzás nélkül, de az ARC végleg megszűnt volna? (megjegyzem, ahogy látom a CEC sem műxik)

Új hozzászólás Aktív témák