- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
Azta mindenit, 70 hsz, és még be sem irtam hogy mit vettem
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #34551 üzenetére
Ne tarsd vissza!!
Mit vettél?? -
boroskarcsi
tag
válasz Lacielvtárs #34553 üzenetére
hol keressük..? nem találom... namiazvajjon?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz boroskarcsi #34554 üzenetére
Ha már ilyen 'szépen' kéred
[kép]
Határozott mértékben növeltem az itthoni 'szerver' háttér tár méretet[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Beni2360
félisten
válasz Lacielvtárs #34555 üzenetére
Gratula és milyen elosztóval használod?
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
dave118
senior tag
Elvtárs, új bútorokat mikor veszel?
Amúgy grat a cuccokhoz, szösszenet lesz?
... Ami ami, az az.
-
BBéci
legenda
válasz BRobee #34532 üzenetére
Nem torony és nem polc, hanem padlón álló és állványos.
Azt válaszd, amelyik szimpatikusabb. Helyetted senki nem tudja eldönteni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quetz
őstag
válasz zsoika #34542 üzenetére
Mindegyik jó (valamire), de a 1xxx sorozat alatt általában ez a Aventage előnye:
- Extra 5th foot with Anti-Resonance Technology (A.R.T. Wedge) to reduce Vibration
- Selected high quality parts to achieve optimum audio performanceHa érdekel, itt megnézheted a hivatalos összehasonlitást, keress a compare szóra.
-
Beni2360
félisten
válasz Lacielvtárs #34557 üzenetére
Én inkább az esedékes tápkábel meg az elosztóra gondoltam.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
zsoika
addikt
Gratula ....és most mennyi lett a tárhely?
Nem lehet valahogy azt a sok nas-t egy eszközbe préselni? Vagy pont az a lényeg hogy külön legyen a biztonság miatt(tükör mentés). -
tibi970307
tag
Sziasztok!
Denon AVR 2113 erősítőmhöz keresnék hosszú FM antennát.
A gyári túl rövid és művészet úgy beállítani, hogy fogja a rádiókat. Ha viszont egyszer befogja, akkor szépen szól.
Van esetleg valamilyen komolyabb típus? Láttam már Cambridge Audionál fehér, lapos fajtát. Az mivel jobb? -
zgyorik
tag
Sziasztok.Kezdő vagyok ebben a tèmában de lenne egy olyan kèrdèsem hogy a kèt kèpen látható eszközt milyen módon tudnám összekötni úgy,hogy lehetőleg mind a 6hangszórómon legyen notmális hang.
Az első kèpen egy pr-telecomos beltèri egysèg látható míg a második kèpen pedig egy Sencor Shc-sp170-es aktív 5.1-es hangfal rendszer.válaszokat előre is nagyon szèpen kőszönöm.Üdv:Zoli
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz zgyorik #34566 üzenetére
Szia, az SPDIF és a második képen látható coax (ahova most is be vam dugva egy kábel) összekötöd egy megfelelő rca digitális kábellel, és beallitod az első képen lévő eszköz menüjében hogy atkuldje a digitális hangot.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Lacielvtárs #34567 üzenetére
Hát az első képen egy IPTV beltéri van és ott nincs apelláta. Vagy a HDMI kifele vagy az EU scart és akkor esetleg a hang a coax-n is megy ki. De lehet. hogy ad ki hangot ki kell próbálni.
Nagyon korlátozott a hozzáférés legalább is a T-Komnál. Csak sztereó hangot továbbítanak PCM-be. Nálam az megy az AVR-be és ő tud valamit változtatni, keverni a kimenetelen.zgyorik - Hát RCA kábel keress rá. teljesen mindegy mivel csak egy sima hanghoz kell.
-------------
Ui: Már elvitték az ONKYO-t.[ Szerkesztve ]
-
zgyorik
tag
válasz Lacielvtárs #34567 üzenetére
Ès milyen kábelre lenne szüksègem pontosan?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz zgyorik #34569 üzenetére
[link]
Minimum ilyesmik.
Viszont mielőtt pénzt költesz, célszerű megtudni akár a használati útmutatóban, hogy tud e azon digitális hangot kiadni.
Jól mondja Béniba, a telekom hajlamos arra hogy attól hogy a aljzat rajta van, lehet a szoftver nem tudja kezelni..."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Cris Andrea
kezdő
Sziasztok. Segitséget szeretnék kérni. Nekem lenne egy thomson dpl550 es házimozi erősitőm és azt szeretném megtudni hogy hány ohm os és hány wattos hangfalakat kössek rá hogy minél szebben szoljon. Ti mien 5.1 es hangfalszettet ajánlanátok hozzá. Köszönöm előre is a válaszokat. Mindenkinek legyen szép napja.
-
boroskarcsi
tag
válasz Lacielvtárs #34564 üzenetére
[/Szép... gratula.
Lassan nekem is kell bővíteni, egyelőre 18T van, de ahogy írtad is, ezek a cudar 4k filmek zabálják a helyet. OFF] -
benedek883
újonc
Sziasztok!
Kicsit elakadtam.Tudna valaki segíteni nekem amennyiben jó helyen járok a problémámmal?
Van egy Eminent média boxom,egy Onkyo házimozi erősítőm és egy 3d Samsung tv.
A 3d lejátszással van gondom,de nem ebben az összeállításban,mert ha ezeket összekötöm nagyon szépen tudom nézni a 3d filmeket.
A probléma akkor kezdődött amikor vettem egy Benq TK800 projektort a tv kiváltására.
Ha összekötöm média box-erősítő-projektor,akkor nem működik a 3d.
Minden megfelelő hdmi kábelekkel van csatlakoztatva.
Viszont ha kihagyom az erősítőt és a média boxot közvetlenül a projektorba csatlakoztatom,akkor működik a 3d.
Nem igazán értem a dolgot. -
fehér_ember
addikt
válasz BRobee #34495 üzenetére
Szerintem inkább az állót vedd. Mélyebbre megy és a érzékenysége is picivel jobb (+2dB).
(#34571) Cris Andrea
Annak hogy hány ohm-os és hány wattos, semmi köze a szépen szóláshoz (és általában nem fontos adatok mivel az erősítők java még az alacsony impedenciájú 4Ω-os dobozokkal is megbírkózik; az érzékenységre és a frekiátvitelre szokás egy pillantást vetni, de azokra sem a szépen szólás miatt). Ahhoz szépen szóló hangdobozokat kell venni , amik általában nem olcsók. Szóval inkább egy keretet mondj. Akkor le tudják neked redukálni a választékot (akár még 0-ra is ).[ Szerkesztve ]
-
Cris Andrea
kezdő
Köszönöm a felvilágositást de nekem ami lényeg lett volna az hogy, erre a fajta erösítőre hány óhm os és hány wattos hangfalakat kössek hogy az erösítő ne mennyen tönkre. Az olyan hangfalak amire az van irva hogy 4-8 ohm. Ezt ráköthetem e. És hogy hány wattos legyen amit el is bir az erösítő. Elnézést de még kezdő vagyok ezen a téren. Azért is irtam ide a prohardverre. A keret az kb. 50-80ezerig lenne. Köszönöm a segitséget.
-
zsoika
addikt
válasz Cris Andrea #34576 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
forguet
senior tag
Sziasztok, ezt belinkelném újra, hátha kapok néhány véleményt
Azt már írta Quetz h az elrendezés tré...de ez ez, asszonypajti nem engedi h kivágjam az étkezőtMundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
fehér_ember
addikt
válasz Cris Andrea #34576 üzenetére
Mint mondtam a többség a 4Ω impedenciájúakkal is megbírkózik, úgyhogy ha olyat veszel akkor sem lesz gond. De persze a magad megnyugtatása végett nézhetsz 6 illetve 8 ohm-osakat.
A rájuk írt hazudott wattok meg semmit nem számítanak. Ha túl kevesek lennének az erősítőhöz akkor úgyse tekered koppra a hangerőt mert már hallod hogy üvölt meg torzít, ha meg az erősítőt fullra tekerve is oké, akkor meg azért.
Llicitálhatsz erre a Sony Pascal szett-re is. De akár megpróbálhatod rábeszélni a Magyarországi postázásra pl. ennek a KEF KHT-nek a tulaját. Vagy kereshetsz Tannoy Arena-t is.
De pénztárcádnak megfelelhet egy HKTS-11 is. -
Cris Andrea
kezdő
válasz fehér_ember #34579 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm.végül is valójában az erősítőre 4 ohm tól 8 ig bármit kőthetek? A subwofer részhez 3 ohm van írva hogy olyan mélynyomót kössek rá. Subnak most akkor hány óhm osat kőthetek?
-
Cris Andrea
kezdő
válasz Cris Andrea #34580 üzenetére
Még egy valamiben tudnál segíteni? Hogy a számok amik felvannak tüntetve a hangfalakon a herc re gondolok. Mejek azok amiket már érdemes meg venni frontnak,centernek,subnak ami passziv és hátsónak.köszönöm a válaszokat előre is.
-
fehér_ember
addikt
válasz Cris Andrea #34580 üzenetére
Igen köthetsz. Viszont passzív mélynyomóval nem érdemes terhelni, úgyhogy abból aktívat kell választani (abba már benne van az erősítője is) és a Thomson-od "subwoofer out"-jára kell csatlakoztatni.
Ennyiért úgyse kapsz olyanokat amik elég mélyre mennének (hacsak nem össze-vissza, régi, ütött-kopott hifis dobozokkal oldod meg); mindenképp szubbal fogod használni; az "megoldja" az alacsonyabb frekvenciákat.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz fehér_ember #34582 üzenetére
Linkeltem neki 2-t is! Azok miért össze-vissza szettek? Jó a canton centerét én cserélném de akkor is jó.
-
Cris Andrea
kezdő
válasz fehér_ember #34582 üzenetére
Nagyon szêpen köszönöm a segitséged.szép estét neked.
-
fehér_ember
addikt
válasz forguet #34578 üzenetére
Hallgasd meg és ha tetszik akkor hajrá. Végülis netes rendelés esetén is van egy kis időd elállni a vásárlástól; tehát van visszaút.
Újonnan, hibátlan esztétikai állapotban, ennyiért egy komplett 5+1+hm erősítőtől azért nem kell csodát várni.Én újonnan 2db. Focal Chorus C8 VW-t (2*379€+száll.) és hozzá CC8 W center-t (389€+száll.) vennék.
A többi részét meg a használt piacról oldanám meg. Igaz nagyon nem jönnék ki 500k-ból, hisz lehet szubból is pl. egy ilyen Monitor Audio GSW12-est vennék (165k) .[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Ha valakit esetleg érdekel: Komplett 5+1 hm szett (239k) . Szerintem ennyiért nem rossz. Igaz nem mai darab az az erősítő (2007) és nem is tud semmi mást, de erősítőként azért eléggé ott van a szeren (sztereóban is simán állja a sarat).
A fronton lévő membrán benyomódásról azért kérnék egy közelebbi felvételt.[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
Komoly!
-
Inc.corp.
tag
Üdv
Segítséget kérnék,hátha van megoldás.Erősítőt cseréltem.Elsősorban a HDMI csatlakozók és az ezzel együtt járó egyéb dolgok miatt, viszont pont ez nem működik megfelelően.Pontosabban a HTPC (AsRock QC5000M-ITX/PH,Ubuntu Linux14.04,KODI 18.0) és az AVR (ONKYO TX-NR555) között HDMI kábelen vagy szakadozik az adatátvitel vagy egyáltalán nincs.Ez a jelenség teljesen véletlenszerü, a leghosszabb működési idő kb.20perc.Van úgy,hogy 5-10 percig semmi,azután 1-2 percre megint jó.Az AVR HDMI bemenetei jók, asztali BD lejátszóval kipróbáltam mindet.A HTPC-t pedig már több éve használom HDMI csatlakozással a TV-n..A HDMI kábelek High Speed;4K;1.4; lapos;"aranyozott" kivitelűek,ha ez számít.A kisebbik gond pedig, hogy ezen össze-vissza működési idő alatt is csak PCM jelet tudok kicsalni a HTPC-ből.Remélhetőleg a fő gond megoldása erre is hatással lesz.Előre is köszönet. -
kanyol
csendes tag
Sziasztok! Egy kérdésem lenne. Azt szokták mondani a hozzáértők, hogy az erősítők-hangfalak párosításánál a listaárat kell nézni. Ezt hol lehet megnézni? Engem most a Canton GLE490, Canton GLE 403 , Canton GLE 405 CM listaára érdekelne. (Ha esetleg találkozott már valaki ezekkel a típusokkal, akkor egy véleményt is szívesen olvasnék róla) Köszi!
[ Szerkesztve ]
Sony Bravia 55XD7005, Onkyo TX-RZ 1100, Canton Chrono 509.2/505.2/502.2, SVS SB12-NSD, Dune HD Homatics Box R 4K PIus, Logitech Harmony One, Synology DS420+ NAS
-
TeeJay
félisten
szakikat kérdezem
ezek közül az Onkyo házimozi rendszerek közül melyik vállalható?
[link]HT-S3800
HT-S5805
HT-S7805egyik rokonom venne 72éves üzletember és csak arra kell hogy rendesen hallja a TV-t meg ha filmet néznek akkor a nappaliban jobb hangja legyen mint az LCD TV-nek
tudom biztos van jobb erősítő meg külön hangfalak de ha valakinek egy ilyen szett is elég
akkor az Onkyo mennyire lehet jó arra?
más gyártóknak is van ilyen áron komplett rendszere?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
johnywalker
őstag
Idézet az Összefoglalóból: (jobb felső sarok)
"Az ideális ár/teljesítmény arányról:5.1-es rendszerben, a front-center-surround dobozokra költendő összeg, az erősítő árának körülbelül duplája legyen, figyelembe véve a teljesítményt és természetesen a helyiség adottságait. Ezekhez még hozzá kell számolni az aktív szubbasszus sugárzó (mélyláda) beszerzésének és a kábelezésnek a költségét. Kis szobába állványos dobozokat, nagyobb méretűbe állókat részesítsünk előnyben."
(#34593) TeeJay:
Lcd tv nézéséhez ár /érték arányban is elegendő lehet egy jobb aktív hangrendszer (aktív pár).Ha viszont már minőségibb filmnézés térhangzással is a célok között van, akkor ehhez szükséges házimozi szett.[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz TeeJay #34593 üzenetére
Szia. Ha "csak a TV hangjának a feljavítása" a cél és jellemzően sztereó a hangsáv amit hallgat akkor mehet soundbar vagy hangprojektor is.
Topikja itt
Ha a filmeket sok.1 hangsávban kívánja hallgatni akkor jó helyen jársz.
Viszont akkor kellene a nappali mérete(magasság is) -
törölt tag
A tv hangjánál konkrétan bármi jobb, szóval nem kell több százezres rendszerben gondolkodni.
Arról nem beszélve, hogy egy olyan illető aki mindezideáig a tv hangszoróját használta, és 72 éves, annak nem hinném, hogy szívügye a filmezés, meg úgy általában a hangtechnikai eszközök...Szóval ahogy zsoika is írja, nézz át a soundbar topikba...
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Ott már 72 évesen a hallással is gond lehet, sértődés ne essék. Ezt tapasztalatból tudom.
-
TeeJay
félisten
válasz Beni2360 #34598 üzenetére
Egy 65-70" OLED TV-t vesznek a fia 22 éves és majd néha nézünk rajta 4K filmet a nappali pedig úgy 20 nm. Azért néztük hogy 5.1 DD hanghoz elég lesz gondolom. Az Onkyo azért csak jobb mint egy LG 80 ezres házi mozi
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Beni2360
félisten
válasz TeeJay #34599 üzenetére
Itt erről egy szó sem esik : egyik rokonom venne 72éves üzletember és csak arra kell hogy rendesen hallja a TV-t meg ha filmet néznek akkor a nappaliban jobb hangja legyen mint az LCD TV-nek.
Igen biztosan jobb lesz.
Megsúgom én is így kezdtem 2 éve és a vége egy majd 500 E Ft rendszer lett. (javítottam mert kimaradt a szubláda)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest