-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
ScomComputer
veterán
válasz abdulka1 #34710 üzenetére
Köszi,a lényeg,hogy van 2db 20cm dc-s ventim , 50%-on nincs hangja 60%-on van ,nem sok de engem zavar,viszont ha vennék 2db 20cm-s pwm-s ventit, ami jó is noctua az kb 2*10e Ft(ennyit nem ér nekem),ezért vacilálok ennyit...
Na és ha sorba kötöm a 2 ventit, akkor ha max-ra tolom a feszt akkor 6/6 volton mennek,ez így jó lenne szerinted?[ Szerkesztve ]
-
Zwiebi
tag
válasz abdulka1 #34710 üzenetére
Ez igy nem teljesen helyes. Az ellenallassal az alaplapi 100% / 12V-ot csokkenti 7V-ra. Ha 7.2V megy be az ellenallasba, akkor nem 7V-ra fog esni a feszultseg, ugyanugy ahogy a bemeneti 5V-ot sem transzformalna fel 7V-ra.
Az ellenallassal es a bemeneti feszultseg szabalyzasaval tenylegesen joval tovabb tudna csokkenteni a venti fordulatszamat. Az mar mas kerdes, hogy a 7V az mar eleve a mukodesi feszultseg also hataranak a kozeleben van a legtobb ventinel (tudom, van ami mar 3-4V-on is elindul es van jopar ami 5V-on problema nelkul mukodik).
Amugy az Alpenfohn-t megkerdeztem, ok azt valaszoltak, hogy a PWM-es ventiket nyugodtan szabalyozhatom feszultseggel is, nem fognak karosodni (ezt persze csak a sajat ventijeikre tudtak igy megirni).
Új hozzászólás Aktív témák
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
- Thermaltake SWAFAN 12 RGB 120x120x25 (CL-F137-PL12SW-A)
- LianLi ST120-3B white ventillátor szett (3db.) ARGB vezérlővel FEHÉR
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest