Új hozzászólás Aktív témák

  • Körte123

    csendes tag

    Üdvözlök mindenkit!
    Egy olyan problémám van, hogy amikor a hangkártyával játszok le valamit, néha előfordulnak kis rövid szünetek a hangban. Ha a lejátszó program aktív, akkor nagyon ritkán, ha más programmal dolgozok közben, főleg, ha internetezek, akkor elég gyakoriak a kihagyások. Elég pl. ha görgetek egy weboldalon le vagy fel. Sokszor teljesen apróságtól is kihagy. A CPU terheltségtől is függ. Ha 100%-on van a CPU, akkor is gyakori a kihagyás.

    Egyértelmű számomra, hogy a prioritási sorrenddel van a gond. A hangkártya megszakítása valahol hátrébb van, mint kellene.
    A régi világban (Windows 98) ilyenkor lehetett cserélgetni az IRQ-kat az eszközkezelőben, és egykettőre meg lehetett oldani a problémát. Most, ha ugyanoda bemegyek (Win XP), a lehetőség szürke, nem érhető el, nem tudom mit tegyek. Aztán nem is tudom hirtelen mire állítsam, mert IRQ 18-on van. A videokari pl. IRQ 16-on.
    Lehet valamit segíteni a dolgon? Szívesen megpróbálnám pl. felcserélni a hangot és a videót, hogy a hang legyen a fontosabb. Az igazán egy pillanat törtrésze, hogy ad a hangkártyának egy következő hang adagot. Nem gondolnám, hogy a képfrissítés emiatt akadozna. Kipróbálnám!

    Mégegy ötletem lenne, hogy a hangkártya buffer méretét megnövelni duplájára, de ezt vajon megintcsak hol lehet, ha lehet egyáltalán.

    Köszönöm, ha tud vki segíteni!

Új hozzászólás Aktív témák