Új hozzászólás Aktív témák

  • Flowtation

    őstag

    válasz Xpod #7792 üzenetére

    Szia(sztok)!
    Először is BUÉK!

    Nos ma reggel már fent kezdtem a gépteremben, új év újult erő mottóval. :) Sok érdekes dolgot tapasztaltam. Először is, reggel mérve minden rendben, majd szokás szerint visszaesett a sebesség 0,5 Mbitre. Először nézegettem a profil mappákat, ugyan csak egyre néztem rá, de gyanús is lett, mivel 1,5 Gb a mérete...Belül egyesével átnéztem a mappákat, a képekre kiadta, hogy az sok. Belépve viszont tök üres, csak a két szabvány mappa (filmtekercs, mentett képek) semmi más. :F Rejtett cuccokat bekapcsoltam, úgyis semmi. Egy perc múlva ránéztem, akkor meg 880 Kb a képek mappa...mondom mia fakk. Többször ránéztem, egyszer sok, egyszer kevés.
    Mivel erre egyelőre nem tudok magyarázatot, max a win szívat ezért hagytam a pi..ba. Jött a fizikai vizsgálat.
    A hálózat úgy néz ki, hogy hgw-ből kábel az fsp892 WAN 8-as portjába. A router LAN 0 (trönk) portjából megy egy kábel a HP 2530-24G 1-es portjába, ennek a 2-es portjából megy egy kábel a másik HP 2530-24G PoE+ switchbe. A switchek portjain vannak ugye a végpontok. Az első switchen van kb 6 végpont, ezek a tanári, 3 terem, ovi, régi gépterem. A második switchen vannak a gépterem gépek, tanári gép, meg a szerver. Namost egy huszárvágással felcserlétem ezt a kiosztást és eddig kopp-kopp, működik.

    Ebből két dologra következtetek:
    1. vagy meghalt a PoE-s switch egy vagy több portja, vagy
    2. ez a PoE bezavarhat, bár ezt kizártnak tartom, mivel egy csak annyit jelent, hogy a switch üzemelhet 220-as hálózat nélkül is, ugyebár.

    November óta sz@rakodik, simán lehet, hogy elromlott, akár áramszünettől, pl. Az okozhat anomáliát, ha egy port romlik el? Mivel most ugye fordítva megy, ezért vannak benne szabad portok, főleg azok ahol előtte használva voltak. Értsd: most csak a 12-24 portok vannak használva, azokból is a fent említett 6 db.

    Most utána nézek, hogyan tudok konzolozni a hp-n, bár ilyet még nem csináltam. Semmilyen konfig nincs a switcheken, egyszerűen csak be lettek kötve és mennek mióta megjöttek.

    Ha valakinek bármi tippje van még, azt szívesen venném.

    Bocs a hosszért és előre is köszönöm a segítséget!

    Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

Új hozzászólás Aktív témák