Új hozzászólás Aktív témák

  • #19482368

    törölt tag

    Ez ellen az okosság ellen van valami megoldás?

    SSH szerver és egy SSH kliens kell hozzá. Az SSH szerver lehet bárhol, a lényeg, hogy annak korlátlan netkapcsolata legyen és a 443-as TCP porton fusson az SSH. Ezt könnyű létrehozni (10 perc alatt regisztrálhat bárki kb. 1-4 EUR-ért virtuális szervert publikus IP-vel és Linux rendszerrel ha nincs még, ahol meg lehet csinálni).

    A kliens oldalon (a védett hálózatban bármely operációs rendszer jó, nem csak a Linux) kell egy SSH kliensprogram. Ez sem gond, nem kell hozzá semmi extra. Innen két megoldás mutatkozik. A durvább teljes IP forgalmat tud átvinni bármely(!) irányban, tehát kintről befelé is. A szerencse itt az, hogy ehhez rendszergazdai (root) jog kell a kliensen. Ennek hiányában "csak" egyes TCP portokat tud beengedni valaki (már ha az kevésbé gond). Kifelé azonban minden extra jog nélkül BÁRMIT. És csak az alábbi parancs kell hozzá:

    ssh -ND 1080 -p 443 külső-szerver

    Ha proxy nehezíti a feladatot, akkor Linux alatt a corkscrew gyorsan megoldja:

    ssh -ND 1080 -p 443 -o 'ProxyCommand corkscrew proxy-címe proxy-portja %h %p' külső-szerver

    Innen már csak a megfelelő alkalmazást (pl. böngésző) kell beállítani, hogy a localhost címen a 1080-as porton SOCKS5 proxyt használjon. Ezt szinte minden program ismeri. Az ajtó nyitva áll.

    ha igen mi?

Új hozzászólás Aktív témák