Új hozzászólás Aktív témák

  • F1r3b1rd

    tag

    Sziasztok !
    1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)? összesen 6 db kültéri van tervben, 2 van jelenleg

    2. Később lesz-e bővítve? igen, később motoros-forgatható 1db év vége felé
    3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe? Igen

    4. Mekkora területet szeretnél figyelni (milyen messze van a kerítés és az utcafront)? Beépített tetőres lakás teraszáról kertet, illetve kb 10-12 mre lévő telekhatárokat(kapuk, stb).
    5. Kellenek-e "okos" funkciók (arc/személy/gépjármű felismerés)? > A motoroshoz kell, a többinél csak előny( meg az adattörvény miatt a kitakarás)
    6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (eu raktárból, plusz költség nélkül)? Igen
    7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? A rögzítőt és a kamerákat az érdekesek, 150ből jó lenne max,de ha nem megy, akkor első a rögzítő, az legyen meg, a kamerák ráérnek később, addig gyűjtök hozzá. Kábelek, egyéb kiegészítőket most nem számoltam bele az árba.
    8. Kell-e színes éjjeli kép (drágítja a kamerát és köztéri világítás ajánlott)? Nem feltétlen
    9. SD kártya foglalat kell? Nem lényeges

    Nemrég szereztem 2db Reolink RLC-510 kamerát. Ezek mellé szeretnék még kamerát,rögzítőt.

    Ami fontos kérdéseim lennének : sajnos régi építésű ház csak egy helyre tudom elhelyezni elhelyezni a rögzítőt. Ezmiatt kb 20-30m távolságra lesznek a kamerák a rögzítőtől, ráadásul csak falon KÍVŰL (!) tudom megoldani a kábelezést(gégecső+kábelcsatorna). Vésés szóba sem jöhet, a falban lévő csövek meg szűkek és tele vannak, nem tudok kihúzni semmit.

    1. Ilyen esetben, elég még a Cat5e kábel vagy mindenképpen kell a Cat6(nagy zajt szed össze gondolom ez a rengeteg kábel) ?

    2. Az áramellátáson gondolkodtam, mielőtt bármit veszek: Így h kültéren megy majd minden, nem lenne célszerűbb egy 2x0,75 ös érpáron átküldeni a kamerákra a tápot és a lanon csak az adat megy?

    3. Ha nem, akkor mekkora távot képesek áthidalni stabil feszültségekkel a POE képes rögzítők ?
    4. Ezekre a rögzítőkre lehet olyan kamerát is kötni, ami nem POE képes (mármint nem süti meg ha esetleg olyat kötök ár)?
    5. Szükséges-e valami extra védelem beépítése az esetleges túláram, megfutás miatt ha ingadozna viharban az áramszolgáltatás?

    Válaszokat előre is köszönöm és elnézést a hosszú szövegért !

Új hozzászólás Aktív témák