Új hozzászólás Aktív témák

  • Atesz.d

    csendes tag

    válasz motrola #1902 üzenetére

    Az lehet, de abban biztosan nem Sony lesz a szenzor. És elég látványos a különbség éjszaka.

    Én egy Provision 1,3Mp-est és egy Qihan 1,3Mp-est láttam egyszerre. A Provisionban a gyártó szerint Sony Exmort chip van a Qihanban ki tudja. Az más kérdés, hogy a Provision majd kétszer annyiba került...
    A teszt alatt két Provision és a Qihan nézte ugyan azt (tehát volt IR világítás rendesen) a Provisionök szép tiszta képet adtak, a mozgó alakokat is szépen fel lehet ismerni. A Qihan képén erősen látszott a termikus zaj és kicsit pixeles volt a hatás. Ember felismerés? Háát esetleg közelről.

    Ezért lenne érdekes, hogy ebben vajon tényleg Sony-e a chip. Lehet-e ennyire bízni a kis sárgákban?

    Amúgy érdekes, hogy itt a fórumon senki sem foglakozik ezzel a minőségi paraméterrel. Ha csinálja a képeket akkor már jó. (Legalábbis nekem ez jött le.) Nekem van összehasonlítási alapom, évekig dolgoztam képfeldolgozó rendszereket gyártó cégnél. Csak sajnos azok a kamerák nem igazán alkalmasak biztonságtechnikai feladatokra.

    Az éjszakai képeknél nem a megvilágítás a legfontosabb, hanem a fényhasznosítás. Mert ha felcsavarom a megvilágítás, akkor a közeli képek fehérek lesznek.
    A fényhasznosítás pedig a szenzor és az optika minőségétől függ. Pl. az általánosan elterjedt M12-es kicsi optikák csak a méretük miatt legalább egyharmaddal kevesebb fényt engednek a szenzorra, mint a CS mount-os optikák.

    - Atis -

Új hozzászólás Aktív témák