Aktív témák

  • supercow

    őstag

    Erdélyi származású fórumozóknak vagy ott járt embereknek ismerős lehet ez a recept (nagoyn hosszú ideig kerestem, mire meglett):

    Erdélyi grill kolbászka ( mititei )

    Hozzávalók 4 személyre

    1/2 kiló darált sertésdagadó
    1/2 kiló darált sovány marha hús
    2-3 gerezd fokhagyma
    1/2 dl olaj, 1 dl víz
    só, bors, száritott v. friss borsikafû
    szódabikarbóna

    A darált hÚsokat egy tálba helyezzük és hozzá adjuk a zúzott
    fokhagymát az olajat és a vizet, majd simára eldolgozzuk.
    Izlés szerint, fûszerezzük sóval borsal és egy-két csipet
    borsfûvel, majd hozzá keverünk egy fél mokkás kanál szódabikarbónát.
    Alaposan összegyúrjuk, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek, majd az
    igy nyert húsmasszából nedves kézzel kb 10 cm hosszú és 3 cm átméröjû
    kolbászkákat formálunk, amit egy tálra helyezve és folpakkal lefedve,
    egy éjszakát hûtõben érlelünk. Süthetjük bõ olajban ( mint a fasírtot )
    de a legízletesebb ha kerti grill rácson vagy parabólán készül. Tálalhatjuk
    sültkrumplival és friss salátával, de mustárral vagy tartármártással is
    nagyon finom. Kitünõ sörkorcsolya.
    Jó tanács !
    # a marha húst érdemes legalább kétszer átdarál(tat)ni
    # ha a kolbászka formázása macerás, lehet fasírt formára alakítani.
    # a borsfûvel csínyán bánjunk, mert nagyon aromás
    # a húsnak ruganyosnak és szaftosnak kell lenie, ezért ne süssük túl sokáig mert kiszárad

    Régen majálisokon irdatlan mennyiséget megettünk belőle kenyérrel és mustárral, kötelező hozzá sört inni, én gyerekkoromban nem kaptam, pedig kellett volna :DDD.
    Kb így néz ki:
    http://privat.swol.de/othmarvetrovetz/pictures/mititei.jpg

    In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.

Aktív témák