Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz fatal` #5579 üzenetére

    De validator szerint nincsenek lezáratlan tagek. :N
    csak ilyen jellegű hibák:
    "Line 118, Column 181: document type does not allow element "div" here; missing one of "object", "applet", "map", "iframe", "button", "ins", "del" start-tag"

    De ez nem lezáratlan taget jelent, hanem csak annyi, hogy ehelyett:
    <a rel="lightbox[setName]" href="./data/files/Gallery/13/922.jpg" ><div class="gallery_thumb" style="background:url('./data/files/Gallery/13/thumb_922.jpg') no-repeat;"></div></a>

    ez lenne a szabályos XHTML 1.0 Transitional szabvány szerint:
    <div class="gallery_thumb" style="background:url('./data/files/Gallery/13/thumb_922.jpg') no-repeat;"><a rel="lightbox[setName]" href="./data/files/Gallery/13/922.jpg" ></a></div>

    És így máris ez a hiba pl. nem jelentkezne a validatornál. De ez közel sem jelenti azt, hogy így helyes a képnézegetőnél... Valószínűleg pont itt van a probléma, hogy kissé félreértelmezték a honlap készítői a Slimbox használati módját, mert a demóoldalról kihalászva egy példát így kéne használni:
    <a rel="lightbox" href="/images/25.jpg" title="The Gilles, one of the Belgian cultural traditions. Here at Barvaux.">
    <img src="/images/25t.jpg" alt="Gilles at Barvaux">
    </a>

    Tehát az <a> tagek közé pakolt <div>-ek helyett <img>-ket kellene rakni (nem a div-ek háttérképét), és úgy még működne is helyesen.
    Mondjuk elég gáz, hogy ez a honlap készítőinek nem tűnt fel, pedig ez első ránézésre is azonnal szembetűnik annak, aki már foglalkozott kicsit is akár csak ilyen szinten webfejlesztéssel.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák