Új hozzászólás Aktív témák

  • kezo0

    addikt

    Helló,

    akinél változatlanul fennáll a Windows alatt futó Chrome-ban az a jelenség, hogy bizonyos, belső hálón levő oldalak (legtöbbször a saját router belépőoldalának) felkeresésekor

    "NET ::ERR_CERT_INVALID"

    hibát jelez és nem enged továbblépni (pedig a tanúsítvány biztosan telepítve van és más böngésző is simán továbbenged az adott oldalra), próbálja ki a következőt:
    Amikor a fenti, hibaüzenetes oldalt látod, és nem tudsz továbblépni, egyszerűen csak gépeld be a "semmibe" (tehát ne válaszd ki sem a böngésző címsorát, sem mást, hanem csak írd be vakon a levegőbe!) ezt: "thisisunsafe"! Ezzel gyakorlatilag eléred, hogy továbbengedjen a Chrome az általa nem biztonságosnak ítélt oldalra.

    Ez pedig egy megoldás arra, hogy a Chrome ne a saját tanúsítvány-adatbázisa alapján döntse el, hogy érvényes-e az általad felkeresett oldalak cert-je, és így ne dobjon hibát, amikor be akarsz lépni pl. a saját routered kezelőfelületére:
    A registry-ben a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Google\Chrome kulcsnál adj hozzá egy 32-bites duplaszót (DWORD (32 bit)) ezzel a névvel: "ChromeRootStoreEnabled", és legyen 0 az értéke.
    (Nálam pl. a Policies alatt egyáltalán nem volt Google szekció, ezért eleve létre kellett hoznom ott egy Google\Chrome kulcsot.)
    És láss csodát: a Chrome újraindítása után már nem dob tanúsítványhibát, amikor be akarok lépni a routerem oldalára. :)

    A fentieket ebből a fórumból merítettem: NET ::ERR_CERT_INVALID in Chrome but NOT in Edge Chromium

    [ Szerkesztve ]

    Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Új hozzászólás Aktív témák