Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz spammer #14817 üzenetére

    Elég sokszor átrágtuk már, hogy mi az oka, hogy butítják a felületeket, hogy egy idióta is tudjon böngészni a bamba fejével. Szerinted ez a jó irány? Penge_4-gyel is átrágtuk többször az Opera topicban, hogy elég szomorú, hogy régen még az ésszel rendelkezők irányították az IT-világot, most meg már az az alkalmazkodási pont, hogy az idiótának feleljünk meg, aztán a "futottak még" kategóriában ESETLEG ott lehetnek azok is, akik tudatosan használják a számítógépüket, és értelmes igényeik vannak.
    Manapság az a tendencia, hogy degeneráltak verhetik az asztalt, hogy "de nem találooom a gomboooot!", ezért a pofájába b@sszák azt a 4-5 lehetőséget, amire az IT-s életében szüksége lehet, hogy még véletlenül se tudja eltéveszteni. Remek.

    "egyébként nem hiszem, hogy a gugli vagy a Chrome butítaná az embereket (ha valaki ezt gondolja), hanem inkább fordítva, ő csak alkalmazkodik. Aztán később (évek, akár sok év múlva), ha lesz változás (és vele együtt igény a legtöbb júzer részéről), akkor lehet, hogy a gugli is változtatni fog."
    Tipikus rossz érvelés az, hogy ezek a cégek "csak alkalmazkodnak". Inkább meg akarnak felelni annak az igénynek, hogy aki még bekapcsolni is nehézkesen tudja a gépét, az is tudjon valamit babrálni rajta a profit érdekében, emiatt kialakítanak egy neki megfelelő felületet - de ezzel együtt ki is alakítják az igényt arra, hogy ez legyen az elvárt interfész. Asszem pont ebben a topicban említettem már, hogy ez olyan, mint amikor valaki azt mondja a mai médiafostengerre, hogy "ez kell az embereknek" - nem, az embereknek mindig az a szar kell, amit éppen az arcába tolnak. Ha a szart is megeszi a nép, akkor ugyan kinek érné meg drágán előállítani minőségi tartalmat?
    De mielőtt nagyon elkanyarodnánk a témától, ugyanez zajlik az IT-világban is (lehetne még jobban, de az mind egy csomó pénz), és ez nagyon szomorú. Ha minden nagy, egyértelmű, eltéveszthetetlen gombokkal van ellátva, ha egy picit sem kell kreatívnak lenni, esetleg gondolkodni, hogy mit hogyan kell megoldani, akkor szerinted ez a tendencia mitől változna meg? Mitől törne fel hirtelen az emberekből a vágy a sokkal komplexebb felületekre, komolyabb lehetőségekre?
    Nem szeretem borúsan megközelíteni az ilyen dolgokat, de egyszerűen ez manapság a tendencia, hogy legyen mindennek buta, tök egyszerű felülete.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák