Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz Sk8erPeter #14813 üzenetére

    A lényeg szerintem itt van elásva: "sosem értettem, miért jó annyi lapot nyitva tartani, hogy már át sem látja az ember."

    Az ilyen ember még életében nem használt Operát de talán még Firefoxot sem úgy rendesen testre szabva. Mert akkor ilyet nem jelentene ki. Az nyilvánvaló tény, hogy 20+ fület Chrome-ban, vagy bármilyen böngészőben ahol a default beállítások szintén olyanok, mint Chrome-ban nem lehet normálisan átlátni. Én néha még 5-10-et sem látok át amiatt, hogy az oldal neve, meg a szekció/rovat címe van előre véve a favicon mellé és csak utána következne a számomra lényeges cím (mivel az oldalt a faviconról is azonosítom), mondjuk topic címe, vagy cikk címe, de az már nem látszik emiatt, csak hoverre.

    "érthetetlen, hogy bizonyos szolgáltatásokat miért nem vezetnek be, amikre számtalan kérés érkezett, ráadásul ami a legfőbb baj, hogy ezzel a "júzer úgyis idióta"-mentalitással sok más piaci szereplőt is befolyásolnak"

    Nem érthetetlen, mert már leírtam a múltkor, hogy nem fejleszteni és egy minimalista valamit karbantartani sokkal olcsóbb, gyorsabb és kényelmesebb, mint fejleszteni.
    A marketing meg olcsóbb, mint a fejlesztés. Mert a programozót azért meg kell fizetni és a hibalehetőség is nagyobb, mivel bonyolultabb, komplexebb és szaktudást igénylő feladatot lát el, ellentétben a marketingtevékenységgel, amit egy karizmatikus csimpánz is képes véghezvinni a megfelelő mennyiségű tőke birtokában.

    A piaci szereplőket meg addig befolyásolják, amíg azok hagyják magukat. A Firefox alapjaiban elhibázott koncepció. Fejlesztgethetik még egy darabig, de úgyis annak is motorcserével egybekötött "rewrite from scratch" lesz a vége. Kétségtelen, hogy a kiegészítő API-ja nagyon fejlett, sok mindent csak azzal lehet megoldani, de valójában ez már tényleg a rétegigénynek a rétegigénye. Még a leghardcore-abb power usereknek sincs ennyi mindenre rendszeresen igényük, ellentétben arra napi szinten lenne, hogy egy gyors, reszponzív, dinamikus böngészővel böngésszenek, ne pedig egy nehézkes, lomha döggel. :D

    Az Opera meg most akkora lehetőség előtt áll, hogy ha el nem cseszik, akkor sikerre vihetik. Mert én Henry Ford mondását nem a könyvjelző nélküli fosra alkalmaznám (mint ők tették azt a Desktop Team-en), hanem arra, hogy a userek nem tudják mit akarnak. Nem tudják, hogy ők valójában egy stabil és oldalakkal kompatibilis Opera 12 tudású böngészőt akarnak.

    Nyilván nem lesz mindenkiből power user, de már a jelenlegi power user mag is elég lenne egy exponenciális növekedéshez, ha tényleg úgy lehetne ajánlgatni az embereknek az Operát, hogy utána nem hívogatják meg emlegetik az anyját az embernek, mert nem megy vele ez az oldal, meg nem megy vele az az oldal, meg lassú a görgetés, meg nem érhető el rá xy. kiegészítő.

    Az Opera meg mivel marketingben nem tud versenyezni a Google-val, az egyetlen esélye az, ha a powerusereket nyeri meg (újra), ezáltal pedig általuk ingyen terjed a böngészője. Relatíve ingyen, mert mint mondtam, a fejlesztés és a komplexebb szoftverek karbantartása nehezebb és körülményesebb, viszont nekik még ezen a téren is van egy baromi nagy előnyük, mivel motort nem kell fejleszteniük (vagyis mivel contributorokká váltak, ezért valamennyit igen, de azért másabb).

Új hozzászólás Aktív témák