Új hozzászólás Aktív témák

  • X2N

    senior tag

    válasz benedekco #55850 üzenetére

    Nincs mit megcáfolni, vannak ilyen kütyük aztán mindenki azt használ amit akar meg amire szüksége, igénye van. Teljesen értelmetlen ilyen dolgokról beszélnem olyan embereknek akik nem értenek hozzá, nem építettek soha egy erősítőt se, és a hangot százalékokban mérik egymáshoz meg azon problémáznak hogy hol fog elférni egy gitárláda, hangos lesz-e a szomszédnak. Van hangszigetelés, lehet rendet rakni, meg lehet beszélni a szomszéddal ha kicsit hangoskodni akarsz. Lehet attól a véleményem a mai cuccokról is úgy hogy egy darabot nem hallottam mert tudom hogy működnek, milyen alkatrészeket, kapcsolásokat használnak fel. Kapcsolás alapján be tudom határolni hogy fog egy csöves erősítő szólni. Próbáltam már évekkel ezelőtt hifin zenélni audio interface-el, modellezős cuccokkal, hangfal szimulációval(túl időigényes beállítani hogy úgy szóljon mint egy igazi gitárerősítő. Mindig volt a hangban egy olyan karakter ami kapásból nem tetszett...elég csak megnézni a mostani multieffekteknek a presetjeit, nem hiszem hogy a Fractal-on kívül sok cuccban lennének jól használható gyári presetek. Egyszerűen nem mindegy hogy milyen fejhallgatón, IEM, stúdió monitoron lettek a gyári presetek megcsinálva... Ezt mindenki tudja aki egy ilyen modellezős cuccot bevállal hogy sokkal több ideig tart jól beállítani mint egy analóg csöves erősítőt.

    Ha olyan erősítőt akarsz amiben van jó tiszta/crunch/torz csatorna akkor egy soldano slo/JetCity-t érdemes kipróbálnod, abból mindent is ki lehet tekerni. Persze nem a modellezős változatot, ahol rendszerint csak a torzított csatornát csinálták meg. Mert sokak szerint az annak az erősítőnek csak a torzított csatornája a fontos, pedig nem tévedhetnének nagyobbat, sok gitáros nem is használja az adott erősítő torzított hi-gain csatornáját, csak a crunc csatornát-t löki meg valamilyen overdrive pedállal.

    "egy egész regiment fals infót idedobni. " Pontosan mit is?

    Én azért kritizáltam kicsit privátban fórumtársnak ezeket az új FRFR ládákat mert ezt ugyanazt megkapod aktív PA monitor hangszóróként fele/harmad árba más gyártóktól, amit a Positive Grid árul, csak kifejezetten gitárosok lehúzására.

    [ Szerkesztve ]

    Launch code for russian nukes: 97 99 116 105 118 97 116 101 32 100 101 97 100 32 104 97 110 100

Új hozzászólás Aktív témák