Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten, Eastman köszönöm a kimerítő választ!!! :R
    Rengeteg érdekes dolgot vetettetek fel, ami elgondolkodtat.
    Szépen sorban:
    Szten,
    Egyre jobban hajlok a tömör fedlap felé, csak az ugye sérülékenyebb és drágább, de a hangminőség miatt valószínűleg az lesz. Az eldorádóban voltam, és ott egy srác próbált segíteni. Ott láttam az earth 60-at (elvileg nem sokban tér el a 70-től, talán semmiben), és ő jó hangosan játszott rajta, csak nem tudtam, hogy ez a berezonálás mennyire normális, mert ő nyilván eladni akar. De ha még itthon finomhangolható is, az nagyon jó (csak el ne törjek semmit... :) )
    Samickből volt több is kirakva, az OM-5 pont nem, de én mindegyikben egy kissé magas hangképet éreztem, mintha nem rezonálna annyira a gitár, de valószínűleg igazad lesz, hogy mindegyik típus más, tehát lehet megvárom, hogy érkezzen nekik az OM5-ból, mert külsőre, minőségre nagyon tetszettek (persze a kinézet nekem sokadlagos hangszereknél, de ez akkor is nagyon bejött).
    Amúgy nem keresem a sok mélyet, és az se jó, ha nagyon összefolynak a hangok. Inkább a kiegyenlített, de dinamikus hangzást kedvelem (mp3 lejátszómon sem használok mély hang kiemelést és eq-t, max zajos környezetben). Most leginkább a cort e70 felé hajlok. A Dowinákat kicsit drágák, várni pedig nem akarok sokat a vásárlással, de egy epiphone aj-200-ast még lehet megnézek, mert az ugye jumbo. Mindenesetre az megnyugtat, hogy ha kicsit mellényúlok, még akkor is sokat lehet változtatni a húrokkal.

    Eastman,
    Meggyőztél, csak személyesen fogok gitárt venni.
    Néztem elektroakusztikusat is, mert az overdrive hangzás tényleg szép lenne, de most tényleg nem akarok emiatt többet költeni rá. Úgy tudom, hogy utólag is szerelhető rá elektronika, v legfeljebb ha odáig eljutok, akk veszek egy rendes elektromos v elektroakusztikus gitárt. Ja, és Al Di Meola ilyet használ. Szvsz ez fémhúros, és sajnos elég drága :O :DDD

    Még egy kérdés az "ns" - natural satin jelölés az a fényes, vagy a matt?

    "Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"

Új hozzászólás Aktív témák