Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz stepe #4849 üzenetére

    Manapság minden fémhúros akusztikus nyakában ott van a fémmerevítő pálca, és igen ritka, hogy nem lehet állítani. A Cort-nál is ott van és állítható :K

    Hogy mennyire egyenes a nyaka (ugye a fém merevítő pálca elsősorban azért van, hogy a nyak homorúságát/domborúságát/egyenességét állítgathassuk vele), azt majd látni fogod, nem hiszem, hogy nagyon hozzá kell nyúlni. Ha mégis hozzányúlsz, akkor nagyon óvatosan, negyed fordulatonként tekerd, adnak hozzá imbuszkulcsot.

    Alapból 0.11-es húrokkal szerelik. Ez jó kezdő húr, nem olyan pókhálóvékony, mint egy 0.10-es, és egy 0.11-es kell is egy dreadnought méretű test megfelelő megszólaltatásához, de nem is olyan kemény mint egy 0.12-es, vagy keményebb, ami a kezdők ujjbegyeit kikészítené. Pár havonta érdemes húrokat cserélni rajta. Ha keményebbre cseréled - 0.12-esre, vagy 0.13-ara mondjuk - akkor esélyes, hogy a merevítőpálcán húznod kell majd. De hát azért van az ott, ugye :)

    Ja igen: megfelelő páratartalomra ügyelhetsz esetleg. Ha jól emlékszem egy 50-60% között a legmegfelelőbb. Sajnos a tömör fa érzékenyebb erre, mint a rétegelt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák