Új hozzászólás Aktív témák

  • Eastman

    őstag

    válasz oAcido #23267 üzenetére

    Barrést úgy fogjátok, hogy a (pl. első) bundra fekteted a mutatóujjad, pont a fém fölé, de csak hozzáérinted a hat húr tetejéhez (!), majd a gitár feje felé tolva szorítod le!

    Horror, de képzeld el a mutatóujjadban a csontokat, rajta a hús és a bőr, és amikor lefogod az akkordot, megcsavarodik a csontpálcán a bevonat. ;] Az a puha megcsavart húspárna szorítja majd le egyenletesen a hat húrt. Akkor nem kever bele a "bütyök". Tehát kicsikét tolod felfelé a barré akkordot. Nem kell nagyon. Maradjon azért laza a fogás!

    Telón pl. androidos Pitch Lab Light hangolóprogival, Open G hangolásra állítva, a gitárt így Open G-re hangolva lehet gyakorolni, hiszen ott egy adott fekvésben csak a mutatóujjat keresztbe fektetve fogható bármelyik Dúr akkord. Pontosan mint egy nyakra szorított kápó. Lehet vele játszadozni. Ha már pengetve tisztán szól mind a hat húr, visszahangolsz Standardra és hozzáteszed a másik három ujjbegyet a megfelelő helyekre a Dúrhoz.

    Persze nem feltétlenül kell áthangolni a gitárt. Lehet edzeni normál hangolásban is, ott mindvégig játszik ugye a másik három ujj is...

    https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

Új hozzászólás Aktív témák