-
IT café
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
10-es húrszettet szeretnék elektromos gitárhoz, van valami ajánlott? Vagy csak random leveszek a polcról egy kevésbé marketing bullshit szagú cuccot?
<< Heimdal >>
-
törölt tag
válasz Retekegér #23604 üzenetére
Ernie Ball vagy Daddario.
Előbbi frissen jobban szól, utóbbi talán tartósabb vmivel.Általam nem ajánlott: GHS, 3 készlet, mind3-nál 1 héten belül szakadt a 10-es, vicc.
Daddario-val ilyen gond nincs.Mind3 márkánál, az alap, nickel plated szériáról van szó.
Ajánlott lehet még a Fender, de soha nem próbáltam. Daddario gyártmány, csak olcsóbb.
-
félisten
-
Moleman
addikt
válasz #20655360 #23606 üzenetére
Én évekig csak Fendert használtam, én is úgy tudom, hogy a Daddario gyártotta. Mióta ritkaságszámba megy, Daddariora váltottam, teljesen elégedett vagyok vele (főleg, mikor még basszusgitárra is lehetett olcsón kapni). Általában félévente-évente cserélek húrt, bár a ritkán használt gitároknál lehet sokkal több is.
A GHS nálam is tiltólistás, mióta az akusztikra egyszer raktam, és nagyon fos hangja volt. A Telén mondjuk GHS 10-48 Gilmour szett volt, mikor vettem, kicsit keményebb, mint amihez szoktam, de azzal nincs baj.
Elixiren még csak hangszerboltban játszottam, őrült drága, nem tudom, tud-e annyival többet. Annyi pénzből 15-ször újrahúrozok kínai húrokkal.[ Szerkesztve ]
-
bigrob
őstag
válasz Retekegér #23604 üzenetére
Én ilyet vettem most próbára és teljesen kultúrált légmentesen zárt csomagolásban. 400 kemény forint free shippinggel. Addario exl 157-et vettem a baritonra, sohat többet! Sima papír csomagolás, alsó két húron rozsdafoltok voltak felhúrozáskor...
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
-
bigrob
őstag
válasz #20655360 #23613 üzenetére
Kipróbálásra rendeltem egyet, de szerintem teljesen vállalható.
ILYEN pengetőket rendeltem mert ez hajazott leginkább a Jazz III-ra
Ezekkel is el lehet bohóckodni, bár azért nem egy Jazz IIINekem az Ernie ball húrok sem jöttek be, valami slinkyt vettem de az én kezeim alatt extrém rozsdásodott.
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
válasz #20655360 #23613 üzenetére
Who the fuck is Alice?
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
törölt tag
válasz bigrob #23614 üzenetére
Stubby Jazz. Van több ilyenem Dunlop változatban.
-csúszósabb pengető garantáltan nem létezik
-pattogzik róla a műanyag!!! slideolásnál (muhahahaha, asszem 300Ft 1 db, elmennek a picsába)
1 keményebb slide és vége a pengetőnek, nem vicc!A Jazz III-at meg szeressük, de kezdek visszatérni a gyökerekhez. (delrin/tortex, normál méret)
Az Ernie tényleg szeret rozsdásodni, de a Daddario is. Meg sztem az összes bevonat nélküli húr.
Eastman: XD
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz bigrob #23617 üzenetére
Jézusmária.
Hasonló méretből csak egyet találtam összesen.
(Nekem 12-56 vagy 13-56 van a drop H gitáromon, már abból se volt túl nagy választék.)[ Szerkesztve ]
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Köszi srácok a tanácsokat, lehet Ernie Ball lesz, akusztikuson eddig bevált.
<< Heimdal >>
-
törölt tag
válasz bigrob #23617 üzenetére
Hatvannyóóóóc?
Nem irigylem a metal basszerokat ezekben az időkben. A végén majd kénytelenek lesznek szólózni, h valahogy kihallatszódjon a játékuk a mixből. Vagy lemennek sub-bassba a kick alá?
Feles hangolással használom a gitárom és nekem már ez is brutal metal.Am linkeljen már vki vmi jóféle, 8 húros gitáros metal cuccost.
-
törölt tag
Am tisztára kivagyok.
Most tekertem vagy 1 órát és még mindig nem melegedett be a kezem eléggé.
Nagy szívás, mert simán elmegy a kedvem a végére. Állandóan ez van.
Nem kívánom senkinek. Amikor kézbe veszem a gitárt, egy hangot se tok lefogni rendesen az első percekben.Valaki hasonló problémával? Hogyan lehetne hatékonyabban bemelegíteni?
Feltom gyorsítani ha pl. hammerezek max sebességgel, de az meg rohadtul fáj egy idő múlva.
Szar a kezem vérellátása, de nagyon, hideg állandóan.Tegnap asszem 2 óra volt mire úgy éreztem, h ez igen, mégiscsak tok gitározni vagy vmi.
-
Gyick
őstag
Az ilyen explorer/warrior formájú gitároknak milyen elönyei/hátrányai vannak?Azonkívűl hogy gondolom nem egy LP hang jön ki belöle A testen átmenö húroknak van vmi gyakorlati haszna(pl hosszabb sustain) vagy csak simán jó néz ki? Most ő a kiszemeltem[link]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Bobrooney #23626 üzenetére
szerk: Köszi, lehetséges hogy segítene. Az tuti, h elég gyenge a kezem. Nem véletlenül vagyok feles hangolásban. Ja meg pl. szinte soha nem barrézok. A blues nagypapás/lapátnyeles fogást alkalmazom, mert különben bedurran a csuklóm. (hosszú, vékony ujjak, "zongorista" kéz, nem éppen gitárhoz való)
[ Szerkesztve ]
-
NeoPampalini
senior tag
Gitárosok, ha érdekel valakit, a Hangmester fórumon van eladó multiFX+táp 24 ezerért. G1Xon, az exp. pedálos változat.
(Ez kb. az új ára, ahhoz viszont nem jár tápegység.)A #566135 hozzászólásban van infó - nem én hirdetem, csak láttam...
-
kemotox
addikt
[link]
Ilyent lehet itthon kapni valahol? Vagy csak a szar nevenincs Fenderek meg Gibsonok mennek? -
Moleman
addikt
-
félisten
-
kemotox
addikt
válasz #20655360 #23633 üzenetére
Jaja nézegettem én is ezt a Squiert, régen még valahol nyereményjáték is volt, valami csaj nyerte pfffööjj pedig ez nem lányoknak való cumó
Ha már shredder cucc, én most egy gagyi strat copyból akarok egy metálgecit csinálni, épp azon filózom, hogy citromsárga vagy neonzöld legyen. Kap egy valami baszójelű pukit a hídhoz azt annyi. Mindegy hogy szól, csak sikítson, mint egy szűzkurva Még a fejét is tervezem átfaragni. Elbaszott egy projektgitár lesz ez, másra úgy se jó. Legalább amíg szenvedek vele nem unatkozom -
törölt tag
válasz kemotox #23634 üzenetére
Ilyen terveim nekem is vannak. Kb. pont ugyanaz amit leírtál. D
strat test
jobbos, nagyfejes nyak (tehát nálam balosként felfele fog állni. kua vagány az úgy)
ferrari sárga vagy fiesta red szín
Super 2 és/vagy Humbucker from Hell hangszedők (állítólag az emg 81/60-hoz közel állnak)Ez mondjuk nálam nem poén project lenne.
sikítson, mint egy szűzkurva - ezt a szöveget meg lopom lol.
Ja és kell egy balos Gibson Flying V, csak úgy. Mocskos nácik nem gyártanak már, pedig venném megfele.
Am jó építgetést, ha még nem találtad vna meg:
[link] -
kemotox
addikt
válasz #20655360 #23635 üzenetére
Fordított nyakon én is filóztam, de ez egy elkúrt csínai valami noname szar, tehát:
1. már azt a minimális ráfordított időt és pénzt sem éri meg, nem hogy egy új nyakat
2. Azt is el tudom képzeni, hogy nem szabvány a cucc (=el van kurelva), és nem menne bele más nyak, vagy hézagos lenneAmúgy az én álom stratom törtfehér lenne, kolbis koptatóval. Hídnál egy krómfedeles humbi, nagyobbjelű fajtából, egy kis rokkos témához. Másik két cuccli marad vintage jelű single, hogy krémesblúzos cucc is meglegyen.
Eleinte ilyet akartam csinálni, de ez viszont totál pénzkidobás lenne. Viszont ilyen undorító szarrágainelt elbaszott házimetálhoz még jó lesz ez a kis jószág.
Első gitárom volt még, óva intettek tőle, hogy nehogy megveszem, de más gitárra meg várni kellett volna, ja és ez meg még fekete is volt ráadásul...Szerk.: Ja és a fej megfaragás azért jó, mert nem rossz. Valami hegyeskés cuccli lesz. Mint Kramereknek pl, vagy Ibanezeknek, valami hasonló. A lényeg, hogy jó szúrós legyen a vége, azt ha minden kötél szakad, lehet bökni vele és akkor legalább egy Slayer klipbe el lehet menni belezni
[ Szerkesztve ]
-
kemotox
addikt
válasz Moleman #23637 üzenetére
Hú baszki nem is néztem meg a kolléga linkjét, pedig nagykirály Régen volt egy-két ilyen tool, de nem voltak nagy számok. Volt egy SG-LP építő cucc, na az király volt, de stratós nem volt csak gagyi. De jó, hogy be lett ez linkelve. Na meg is mutatom mindjárt az álomcuccokat
(Még régen az említett SG építős cuccban csináltam egy gyászfekete SG-t, arany hardverrel. Napokig sírtam, olyan szép volt)
-
bigrob
őstag
Ne.. Már megint kezdődik, bár a headstock is lehetne sötétített (nem jut eszembe magyarul) Mondjuk ezt egy jó kis V testtel ííííííííííííííííííííííííííííííííí....
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A fene, mit indítottam el...
kemotox: kolbis koptató
Soha az életbe nem hallottam ezt így, mégis kapásból vágtam. Hát, én szétröhögöm magam.Itt az enyém is:
-
törölt tag
Egy érdekesség:
Csöves preamp+audio interfész, nyerő kombó, okés áron.
[link] -
nap
addikt
Explorerem volt.
Kib.ott kényelmes volt rajta játszani. (Ettől már csak a warlock volt kényelmesebb.)
Az enyémen át lett helyezve hevedertartó gomb, mert gyárilag fejnehéz. A hátránya, ami miatt végülis eladtam, hogy túl hosszú. Kis helyen egyszerre kell figyelni a fejére és a szárnyára. Ha színpadra kellene mennem, biztos vennék újra egyet.
A testen átmenő húrozás jobban megrezegteti a fát, jobb lesz a hangkitartás, és állatul néz ki, bár inkább vallási kérdés, mert kevesen vannak, akik tényleg hallják a különbséget.
Ugyanitt explorer keménytok eladó.[ Szerkesztve ]
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
félisten
-
félisten
Egyébként olyan nincs hogy egy gitárral nem lehet kényelmesen játszani [link]
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Eastman
addikt
válasz Plazmacucci #23648 üzenetére
Olvastam, hogy rossz a nyaka. ...mármint Mustaine-nek. Zsibbad a keze, sokszor kínlódik a színpadon.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
MATEO6600
őstag
válasz Eastman #23649 üzenetére
Ez '11 szeptemberéig volt így, akkor meg is műttette a nyakát. (csak úgy mint Tom Araya is)
Én már lassan 2 éve használom a flying V-met és annyit mondok, hogy meg lehet szokni!
Igaz eddig még csak ülve játszottam, mert szobagitáros vagyok, de simán ráültetem a jobb combomra a 2 villa között, és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest