Új hozzászólás Aktív témák

  • Moleman

    addikt

    válasz BluEyes #21524 üzenetére

    Figyelem, kisregény következik.

    Nehézségek árán, de tegnap végre megérkezett a gitárom. :)
    10 napot vártam rá, sajnos DPD-vel jött, akik nagyon nem álltak a helyzet magaslatán. Nem lehetett tudni előre, melyik futárszolgálattal fogják küldeni, 4 nap után adták fel, és Bolognából még München felé kerültek, fene a logisztikájukba. Amint Pestre ért, telefonáltam, a másnapi kiszállításra címet változtattam, ennek ellenére a korábbi címre vitték... Plusz egy nap csúszás. Az ügyfélszolgálaton azt mondták, hogy nem tudják mikor ér vissza vele a futár a telephelyre, este már nem lehet átvenni. Ennek ellenére odamentem este 9 után, pont 10 perccel korábban ért vissza a futár, így megkaptam. AZ átvevőpontos ügyintéző már nagyon kedves volt, részben elvette a rossz szájízt.
    Ott ki is bontottuk, így az unboxing videó elmaradt, de nagyon elégedett voltam.


    Egy bazinagy papírdobozban volt az egész, kibélelve kisebb-nagyobb légzsákokkal és karton távtartókkal, a közepén a tok pukifóliával sokszor körbetekerve. A tokon belül a gitár a szokásos 1-2 mm vastag szivacszsákban volt. A pickupváltóról lespórolták a hungarocellbogyót, pedig az még keménytokon belül is szokás.


    A tok a képek alapján nagyon gagyinak tűnt, de élőben nem olyan rossz, vastag szivacs, puha szőrös belsővel, a hátán 2 állítható vállpánt is van.

    A zsebében voltak a kiegészítők, szerszámok a beállításhoz, garanciapapír, használati útmutató, minőségellenőrzési lista és egy kép a gitárról a minőségellenőrzésnél (letettem a hajam).


    Maga a hangszer: fantasztikus. Gyakorlatilag fényképezhetetlen, sose adja vissza, milyen színű, de nagyon szép.

    Üreges mahagóni test (barázdált a felülete), sima domború C grade juhar top, szintén barázdált mahagóni nyak, vékony selyemfényű nitrocellulóz lakk mindenhol. A koptatót leszedtem, kicsit csúnya az elülső csavar helye, de nem szerettem.
    A nyak a félelmeim ellenére nagyon kényelmes, pont tenyérbeillő, jobban örülök neki, mintha 60's slim lenne. Az üreges test miatt az egész gitár csak 3.5 kiló, 90 dekával könnyebb mint bármelyik más elektromos gitárom (a strat, a superstrat és a basszus is 4.4 kiló).

    A fogólap az egyetlen, amivel nem vagyok kibékülve, elvileg rózsafa helyett sütött juhar, a színével nincs is gond, viszont olyan mintha csak durván legyalulták volna, sprőd, érdes a felülete. Ha a kezem zsírjától nem simul ki belátható időn belül, lekezeltetem valahol hangszerésszel.

    A hangolókulcsok klasszikus tulipánok, elég masszívan mozognak, de a gyári húrozás kicsit tesséklássék, kevés menet van a tengelyeken, nagyon sokat mozgott, mire nagyjából tartja a hangolást. Valami hibrid Daddario készlet van rajta, talán 9-46 (tolómérővel 9-49, de olyan tudtommal nincs). A nyaki húrvezető és a bundok rendben vannak, de nem annyira kiemelkedően simák a szegélyeik, mint egy fél millió fölötti gitárnak. A húrmagasság tökéletes volt, az intonáció viszont majdnem mindenhol rossz, sokat kellett tekergetni, a vastag E húron el is értem a húrláb menetének a végét.
    A potik először durván jártak, de 2 tekerés után már jók, a pickupváltó is kellemes. Le nem vettem a takarólemezeket, de ha egyszer odajutnék, csinálok képet a villanyászatról is.

    A Burstbucker Pro hangja... na az mindenért kárpótol. A fogólapért, az AAA top hiányáért, a relatíve hatalmas kiadásért. Minden hangerő és hangszín állásban más karakter bújik elő belőle, nem hiányzik a felezhetőség. Nagyon tisztán szól mindenhol, nem sárosodik el a hangja, és semmi zaj nincs. Nagyon sokkal tud többet nálam, évek kérdése, mire felnövök hozzá. De már dolgozok rajta, az itteni tanácsok alapján elkezdtem skálázni és így 13.5 év után végre rendeltetésszerűen használni a kisujjamat... :D


    Pont egy nappal a gitár érkezése előtt sikerült beszereznem a kiválasztott midi pedált is (Behringer FCB1010, gyári 2.4.1 chip), egy kis konfigurálás után tökéletesen működik, stompbox és expression, standalone és VST egyaránt. A preset léptetés hektikusan működik (jobbára nem működik), de azzal már együtt lehet élni.

    Nagyon köszönöm minden érintettnek az ötleteket és a javaslatokat, összehoztátok nekem a tökéletes gitárt. :R

Új hozzászólás Aktív témák