-
IT café
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
Peethy
őstag
Gondolkoztam alternatívákon, beszéltem ismerősökkel, és kérdeznélek titeket is: járható út az, hogy gitár + multieffekt párossal kezdjen az ember? Nagyobb testreszabási lehetőség hangszín terén, talán jobb minőség is (?), fejhallgatóval használható, vonalkimenet szintén van rajta, tehát a nagyobb hangosításra is ráköthető. Mit gondoltok? Most írtátok nemrég, hogy 20-25 körül már elég jókat lehetne kapni... később meg jöhetne hozzá valamilyen komolyabb erősítő.
-
félisten
válasz Peethy #11352 üzenetére
20-25 körül csak is használtan lehet jókat kapni. Aki az újként árúlt 4-5 éves korg szériákat 30 rugóért az is elmehet a sunyiba. Ennyi pénzért max pod2 ami jó lehet, de azt csak kézzel lehet vezéelni, próbákra nem alkalmas. Pedál hozzá meg egy vagyon. Foscsi Zoom g2-vel is csak szopóka van hosszú távon. Kis pénzből nincs kompromisszum mentes megoldás. Ja a MCube is tud vonalkimenetet és fejhallgató kimenete is van
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Tv
senior tag
Persze, hogy járható. Hangminőségben kevés olcsó multieffekt hozza az elvárt szintet, de amíg nem hallott az ember jobbat, addig bőven megtelel. Igen 20-25körül már használtan lehet venni multikat. Én olyat javaslok amiben analóg overdrive/distortion van, már ha egyéb paramétereiben is megfelel a készülék. A legfontosabb szerintem, hogy a gitár legyen normális, csakis utána jöjjön a többi.
-
Peethy
őstag
Mindkettőtöknek: jól látom, hogy a microcube-on nincs overdrive? Mert az talán hiányozna. Másrészt tudom, hogy a jó minőséghez elég sokat kell rákölteni, de azért azt se felejtsük el, hogy 20ezerért vennék kb. használtan gitárt (squier fender), ez mellé nem látom értelmét 50-60ezres cuccokat odaálmodni, mert ha ennyim lenne pluszba, akkor vennék 60-ért gitárt, 20ért meg Cube-ot. Szóval maradjunk a realitásoknál, mert akármilyen pro cuccot vennék, a gitár úgyis szűk keresztmetszet lenne, szóval próbálok árban és tudásban is egy hozzá hasonló cuccot keresni.
"kevés olcsó multieffekt hozza az elvárt szintet"
Egy Roland Cube-bal összehasonlítva hozza? Használt is játszik.
[ Szerkesztve ]
-
izomhod
őstag
na csapjuk csak fel az aprót
én egy 20ezres gitárral kezdtem, volt hozzá egy metal zone-om, aztán vettem egy pocket podot 20ért, azzal már jól el lehet szórakozni
-
blackmacs
aktív tag
válasz Peethy #11355 üzenetére
Szerintem nézdd meg ezt Peavey vypyr 15 [link]
Erősítő+multieffekt úgysem állna meg 50 ezer alatt,így még marad pénz jobb gitárra.[ Szerkesztve ]
BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
Tv
senior tag
Én személy szerint nem ismerem a micro cube-ot. Most kerestem rá youtube-on, ott te is meghallgathatod tesztekben. Szerintem a British stack (vagy ilyesmi nevű) beállítás az overdrive szerű hangzás, és szeritnem nem is olyan rossz a kis mérete ellenére. Modjuk azt még nem írtad le egyértelműen, hogy mennyi pénzt szánnál az egész vásárlásra maximum.
Szer.: Így youtube-on keresztül a Micro cube sokkal jobbnak tűnik, mint az egyéb (általam hallott/próbált) olcsó kis 10w körüli kombók.
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
Az összeg nagyobb részét költsd a gitárra és a kisebbet a használt erölködőre. ...ja és kb. 7k az új húr + a hangszerész aki beállítja majd, azt ne feledd!
Jártam a múlt héten itt, a gitárklinikán. Oda bátran viheted. Sőt, azt mondom, hogy egyenlőre vegyél csak gitárt és ott hegyekben állnak az erősítők - használtak és újak. Minimum 50 db kombót láttam, egymásra vannak pakolva mint a téglák. Úgy láttam, hogy ki lehet őket próbálni. A srácok jó arcok és szerintem szívesen tanácsot adnak; merre tovább...
De azt Te is mondtad, hogy vannak gitáros haverjaid, ők mit tanácsolnak?
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
félisten
-
Eastman
addikt
válasz Plazmacucci #11360 üzenetére
Nem is értem, hogy miért...
#11356 izomhod Milyen év volt a naptárba írva?
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
félisten
-
izomhod
őstag
amit erősítő nélkül, akár fülhallgatóval is használhatsz, az a pocket pod, már van 17ért is, 15-re lealkudod
én ezt ismerem, azért mondom, de más meg mást fog mondani
ha lesz erősítőd, arra is rá lehet kötni természetesen
ha próbaterembe, fellépésre kell majd, akkor majd érdemes pedálos cuccot venni
-
izomhod
őstag
40 körül látok boss gt6ot, boss me 50et, Line6 FLOOR POD PLUS -t, esetleg boss me 25-öt, amiket én komolyabbnak tartok, de ez bőven túllépi a 20-25-ös keretet
inkább a gitár legyen komolyabb, mint a többi cucc
-
McCann
tag
válasz izomhod #11364 üzenetére
Én a Line6 Floorpodot és a Zoom G2.1u-t használtam, nekem mindkettő tetszett, belépő szintnek nagyon is megfelelnek, főleg, hogy mind a kettőt lábbal lehet kacccsolgatni , meg van benne vaúeffekt is, ami persze lófasz egy analóg wahhoz képest, de a feelingre már ráérezhet belőle
Washburn px-solar 170 c, man. Yeah.
-
BluEyes
őstag
Mi a fontosabb, a gitár vagy az erősítő (hanglánc, effekt stb)? Mi szól jobban, a gagyi 20k-s gitár a Marshall fullstack-en, vagy a Gibson LP Custom a gagyi 20k-s kínai erősítő-szerűségen? A válasz nem is olyan egyszerű, de véleményem szerint sokkal inkább az erősítő dönti el az elektromosgitár hangzását.
Ajánlani sokmindent lehet, de mindenki leginkább a saját preferenciái szerint mondja az okosságokat. Először is magadnak kellene eldönteni, hogy mit szeretnél.Fejhallgató vagy hangszóró?
Akusztikus vagy elektromos?
Country vagy metál?
Singlecoil vagy hunbucker?
Sokféle sound vagy egy bizonyos?
Effekt-hegyek vagy dry sound?Nyilván egy csomó kérdésre nincs válasz kezdőként. Magam is azt gondolom, hogy a legjobb megoldás egy afféle "svájci bicska". Azaz kicsi, kompakt erősítő, amiben van egy komplett multieffekt, jó a füleskimenete, usb interface van benne, és persze olcsó. A korábban ajánlott Peavey Vypyr egy remek kis erősítő, igazi méregzsák, de csak akkor ajánlom, ha elkötelezett hard-metál fan vagy, és csak torzítva vidám az élet. (Mondjuk magamnak ezt választanám. )
Neked viszont azt mondom, hogy Fender Mustang I, használtan 25 körül megkapod, hallgatózzál: Clean Vintage HeavyAzért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
izomhod
őstag
az új aerosmith nagyon kafa lett
igazi régi jó hangzással!
-
Peethy
őstag
Köszi a sok jótanácsot. Próbálok mindenre válaszolni.
A keret 40-45 körül lenne, ebből 27 a gitár beállítással együtt, tehát max 20ezrem lenne még erősítőre/multira. Nem látom értelmét, hogy vegyek 10ezerrel többért gitárt (nem hiszem hogy az sokkal jobb lenne), és vegyek valami 8-10ezer forintos gagyi cuccot, amin kijön majd valami hang is.
BluEyes, köszi a sok tippet Nem metált nyomnék, inkább csengőbb, enyhébben torzított hangzás érdekel, vagy akár egy kicsit módosított clear. Pl: [link] [link] - (ebben csak a háttérben hallatszik); talán a legzúzósabb az lenne, amit itt lehet hallani: [link], ennél többet nem szeretnék.
Egyelőre csak bele szeretnék vágni a közepébe nagyjából jó minőségű eszközökkel. Az elején úgysem az eszköz lesz a korlát, hanem a tudásom, akkor meg lehet majd továbbfejleszteni pedálokkal, komolyabb erősítővel, effekttel.
A haladóbb gitár a Cort G260 lenne, az tetszik nagyon, de még nincs rá keret.A fotózásból tudok kiindulni, először egy elég olcsó (~90k) cuccal kezdtem, aztán két év alatt ráköltöttem még ennek a háromszorosát, és most már csak fix objektívekkel fotózok, mert tudom, hogy mire kell használnom.
A gitáros ismerőseim közül egyik azt mondta a squier + roland 15-re, hogy kezdésnek jó, a másik említette a multieffektes dolgot. Édesapám, aki meg nem gitáros, hanem hangtechnikus(ként dolgozott jópár évig, zenekarokat hangosított), említette szintén az effekt + fejhallgató párost, mint jobb kiindulási alap.
Ma megyek egyébként gitárokat próbálgatni egyik haverommal, elnézünk majd oda is, amit említettél Eastman
Köszi a sok segítséget, ha esetleg valakinek ezen információk fényében van valami tanácsa, azt is szívesen fogadom Persze tudom, kevés pénzre nincs igazán jó tanács, főleg akik tudják, milyen az igazi hangzás, de aki gitározni akar, az tud majd ilyenen is, aztán majd lehet továbblépegetni.
-
izomhod
őstag
na a gitár ugyanolyan, mint a fényképező, vagy a pc téma
megkérdezel sok embert, és kialakul 3-4 csoport, akik mást ajánlanak, de mindenki egyetért abban, hogy rá kéne dobni még 1x annyi lóvét, és akkor már tűrhetőt lehet venni na persze, az annyi az annyi!
úgyhogy no para, próbálj ki többet, ne akadj le az elsőnél, és dönts okosan
-
BluEyes
őstag
válasz Peethy #11374 üzenetére
"gitáros ismerőseid" nem segítenek beállítani a gitárt? Te meg figyeljed, mit hogyan. Előbb-utóbb úgyis meg kell tanulnod, akkor már jobb rögtön az elején.
Nem nagy történet amúgy, én még sose vittem beállíttatni máshoz gitárt, hanem mikor az első gitáromat nézegettem, hogy de qrva hamis, meg hogy de szarul áll ez a többiekéhez képest, akkor nekiültem, és próbáltam kitalálni (internet még nem létezett), hogy mi miért van a gitáron, mi mit állít be, aztán csináltam, ha nem lett jó, akkor namégeccer előlről, és ennyi. De te tudod, ha fizetni akarsz érte, ám tegyed azt.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
X2N
őstag
válasz izomhod #11375 üzenetére
Ez mindennel így van sajnos, csak itt a drága erősítők se biztos hogy olyan jók, (alkatrészek minősége, szerelhetőség) persze amíg működik addig jó. De az szvsz elég gáz hogy például egy félmilliós Mesa Boogie tönkremegy mert az optokapuk túlmelegednek benne javítani kihívás, vagy hogy a 400eFt-os Marshallokat JJ csövekkel szerelik gyárilag. (nem jó minőségű) Vagy mert nem tudod magad biasolni mert arra nincs lehetőség. De hallottam már olyat is hogy ismerős kiment külföldre Mesa-t venni, első amit kicsomagoltak hogy kipróbálják kapásból rossz volt.
-
Peethy
őstag
Dede, fognak majd segíteni szerintem is A különbözetből meg inkább veszek állványt hozzá.
Összefoglalva, effektből a Line6 Pocket Podot, kombiból a Fender Mustang I-et, erősítőből pedig Roland Mini Cube-ot ajánljátok? Fenderből nem látok egy eladót sem, de ez a pod egészen tetszik. 1-2 hónap múlva úgyis kell majd erősítőt venni, addigra lesz is rá pénz még effekt mellé, szóval nem hosszútávra lenne csak ez.
-
BluEyes
őstag
válasz Peethy #11378 üzenetére
Nemnem, inkább Mustang vagy Microcube (mindkettő kiskombó, egy dobozba "kombinált" előerősítő+ végfok+hangszóró)
Hangkártyás-pécés megfejtés nem rossz, de kezdőknek nem az kell. El fogsz veszni a programokban, menükben, erdő lesz ahelyett, hogy bekapcsolom - tekerek kettőt a potikon - játszom vidáman, ugyanez a multi is, plusz a fejhallgatót egy idő után a pokolba kívánja az ember, ráadásul fokozottan halláskárosító. Ki lehet hangosítani persze, a jó hanghoz jó hifi is kell, vagy stúdiómonitor. Ha nincs ilyened otthon, akkor sem jó ötlet a multi/hangkártya.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
Fenderből nem látok egy eladót sem
Érdemes várni... ez hátha megvan még [link]
De ha nem vagy nagyon torzítós, akkor VOX VT széria is jó lehet ám, sőt! Igazi csövecske van bennük. A 15 wattosokból van egy pár eladó. Amelyik adja 20k-ért, attól vegyed meg. [link]Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
Youtube-n nézzél voxokat. Ha emellett döntesz, akkor az újabb, VT15 típusút válaszd. Nem nagy a difi az előző AD15VT-hez képest, de mégiscsak 1 generációval újabb. Majdnem egyformák ránézésre, az újabb VT15-ön a Valvetronix felirat a jobb alsó sarokban van az előlapon, illetve a tetején, a fül mellett van egy hűtőrács, ami a csövet takarja. Itt jól látszik minden [link]
szerk: volt ilyenem, VT30, nagyon kafa kis cucc, szuper effektek, sajnos a hi-gain torzításai nekem nem jöttek be, de tisztától a nem túl vad hardrockig tökéletes. A linkelt zenéidhez pont kafa szerintem, lehet jobb is mint pl. a Fender. És csöves (egy kicsit )!!
[ Szerkesztve ]
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
nap
addikt
Ha csak otthon akarod próbálgatni a szárnyaidat, arra a legjobb gitár+multieffekttel kezdeni.
Minél több erősítőszimuláció van benne, annál jobb, mert többféle hangzást tudsz kipróbálni. Meg ottvannak az effektek is, ami egy erősítőben nincs benne (max a reverb).
Az, hogy gitár+erősítővel kezdj, ugyanolyan baromság, mint hogy akusztikus gitáron kezdj el gitározni tanulni.
(Persze, van az a gitár+erősítő kombináció, ahol ez igaz, de az nagyon sokba kerül.)
Arra figyelj, hogy elég hosszú legyen a füles zsinórja, mert nem szép látvány a repülő multieffekt.
Line6 pod, Zoom g1, g2 ezek elég tűrhető hangot adnak viszonylag olcsón.
Én végigjártam az utat. Volt gitárom, erősítővel: nem az jött belőle, amit vártam. Eladtam az erősítőt, vettem jobb gitárt, később egy multieffektet és most jó. Nem kell hozzá erősítő, az csak a szomszédoknak szólna.
Mondjuk egy jó füles sokat jelent.browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
izomhod
őstag
na meg is van a 3 tábor, nem?
-
félisten
-
izomhod
őstag
keressük már elő hogy mit is szeretne csinálni a gitárral
-
BluEyes
őstag
Mégegy gondolat a kiskombók mellett, mert a multieffektek sűrűn szóba kerülnek:
Ezek a kis modellezős erősítők tulajdonképpen multieffektek. Megvan minden multiságra jellemző tulajdonságuk. Egy kivétel van, mégpedig a lábbal kapcsolhatóság, ehhez általában külön kell megvenni a lábkapcsolót. Otthoni környezetben igazán nem létszükséglet a kapcsoló.
Viszont cserébe adnak egy végfokot meg egy hangszórót, szépen megcsinált fadobozban, amitől erősítő-érzete lesz a cuccnak. De ettől még lehet fejhallgatóval használni, lehet hifire kötni, lehet programozni, blabla... szóval mindent lehet vele csinálni, amit egy multival. Viszont nem vagyunk a pécéhez, hifihez kötve, nem vagyunk fejhallgatóra ítélve, hanem elvan a masina a saját hangszóróján is. Ez szerintem az a plusz, ami miatt jobb vétel egy modellezős kiserősítő. És semmivel nem drágábbak, mint egy hasonló hangi adottságú sima multik.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Eastman
addikt
válasz BluEyes #11387 üzenetére
Lábkapcsolós a VT15? Az sem tűnik rossznak. Vox Tonelab ST-t nyüstöltem pár hónapig, de megmondom őszintén; elvesztem a sok program és beállítás között. Nem a gitáron fejlődtem azokban a hetekben, hanem a multit prütyköltem folyamatosan.
-
Gyick
őstag
Amplitube-ot probált már vki windows 8 64biten futtatni?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest