Új hozzászólás Aktív témák

  • Gerrryy

    csendes tag

    Sziasztok !

    köszi a válaszokat átnéztem probálgattam kicsit a dolgokat. kezdjük a jó hírrel !

    VGA kari : Rivetuner tudom állítani a venti fordulatszámát és ez jó tudom feljebb lejebb vinni, fordulatszámot. memo hőmérsékletet továbbra sem látok ami kicsit fura egy ilyen szintű kártyától de ugy látszik ez van.. amugy 4dugos a venti csatija.

    Alaplap CPU házhűtő : na ez teljes csőd ! :-D
    kezdjük a csatikkal : van CPU fan 4 dugos az alaplapon ahogy a system fan 2 is ! ( ventijé viszont csak 3 dugos ), aztan power fan és system fan 1 3dugos ?! kiérti na mind1.
    Biosban pc health statban olyan van h cpu smart fan cont de most ez ha ki van kapcsolva ha nem minden venti ugyan azon a fordulatszámon megy !!! ezek a következők :

    power fan és system fan 1 és cpu fan maxon akármi van :-)) system fan 2 fele fordulaton ! akár ki van kapcsolva akár be van kapcsolva a a biosban a cpu smart fan a fordulat nem vált. pl ezt nem is értem ha sys fan1 és sys fan2 miért forog más fordulaton ?!
    A külömbség annyi h ha be van kapcsolva akor easy tune 5 ben elérhetővé vállik a smart fan controll rész de csak is auto modban a legegyszerubb része és bármit állítok bárhova semmit nem is csinál ! fura !

    Szerencsére jó hűtők vannak a gépben és nagyházhűtő hiába forog maxon akkor is hangtalan és a cooler master TX2 sem zavaróan hangos hiába megy maxon de ha lehetne halkabb miért ne ?? pl proci kb jéghideg 23 fokos ha lehuzom a ventit 20perce akkor is felmegy 28 fokra szal totál feleslegesen forog 2000 a hűtője de ha átdugom a "lasabbik" sys fan ra akkor már jóval halkabb és csak 1500 forog az igazi az lenne ha letudnám vinni 1000 fordulatra akor hangtalan és bőven eleget hűt..

    Ha valaki érti tudja h miért nem tudom szabályozni a proci meg házhűtőt az írhat.. :-) frankó h kb egy millió kiégszitő is idióta szoftver kaptam csak éppen a lényeg nem jó :-S

    Asus a király ?!?! :-D

Új hozzászólás Aktív témák