Új hozzászólás Aktív témák

  • Habugi

    addikt

    Az FX topicból indulva, mások ötletelését alapul véve elkezdtem próbálgatni meddig lehet húzni a procimat 990fxa-ud3 lapban úgy hogy feszt nem adok neki. Biztos hallottátok már többen h sokan nem ajánlják ezt a lapot (sem az xa-ud3at) mert a VRM hűtése nem a legjobb, hajlamos a túlmelegedésre és ugye a fesz emelés sem segíti túlzottan a helyzetet. Konkrétumot ugyan még sehol nem olvastam hogy mi számít magas hőmérsékletnek, de gondoltam elébe megyek ennek, igaz a lap már elmúlt 2 éves.

    Két nap játékkal való teszt után ráeresztettem cpu terhelő progikat, prime 95/aida 64, úgy néz ki 4.5ön stabil az fx 8320as proci alap fesszel!! Sok emberhez képest itt a fórumon én elég laikusnak számítok, de úgy érzem ez elég szép teljesítmény ettől a "lesajnált" laptól!

    Helyhiány/kis ház miatt nem a legjobb hűtők egyike ami a procin van, prime alatt elmegy 70 fokig, aida alatt 66ig, játék alatt meg nem vagy alig lépi át a 60 fokot.

    Pár kép, a hwinfo a terheléses hőmérsékletek kedvéért végig futott:

    [link]
    [link]
    [link]

    Azért posztolom mindezt, mert még egy hónapos sincs a processzor és mások tunningjából kiindulva nekem eszembe sem jutott az elején hogy fesz emelés nélkül húzzam ameddig csak tudom, megkeresve a határait, különböző mások által közölt/mutatott értékekből, beállításokból kiindulva az első pillanattól kapott vmennyit, elég hosszan ment pl 1.4V-on. Mint utóbb kiderült tök fölöslegesen.., szóval ajánlom mindenkinek h először így próbálkozzon, bár lehet csak én vagyok marha és a legtöbb ember így kezdi.. ;]

    Egy biztos, a "Gagyibájtos" rev 1.0-ás lap szerintem nagyon klassz! :K

    ..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

Új hozzászólás Aktív témák