- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
Aktív témák
-
Batman
őstag
a blogod utolso pár hozzászólása nagyon tetszik
Batman mar csak ilyen mindig mindent elcsesz es utana napokig azzal szenved hogy megcsinalja,de legalabb tudja hogy tobbe mihez ne nyuljon semmien korulmenyek kozt
Van msn-ed?
Amugy azért hallgattam annyira mert epp a géppel visakodtam en beírtam valamit o valaszolt es ezt jatszottuk egy darabig amig azt nem mondta hogy oke te győztél hajlando vagyok elindulniA Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
dr_strange
senior tag
hű, itt aztán pörögnek a dolgok,...
JRR Tolkien nyelvei - aglardh.middangeard.org.uk
-
Sipi
addikt
Nemnemnem, még mindig nem értem.
Ha startx-szel elindítasz rootként valamit, akkor nincs konzol. Akkor X van. Neked nem kell X még, neked az az izé kell, amiben be tudod írni, hogy startx. AZ a szöveges konzol. Ha elindul az X, nincs szöveges konzol, mert akkor X van, az pedig grafiks. El tudod indítani a KDE beépített konsole nevű programját, ami emulál egy karakteres konzolt (ezért konsole a neve), de az nem szöveges konzol.
Usrként beírod, hogy startx. Ezt a konzolból írod be. Ne keverd a másikkal, a KDE konsole nevű alkalmazásával! Azt itt soha, semmire nem használjuk, felejtsd el!
Tehát kifagy az induló X. Szuper, lelövöd, visszatérsz konzolba. (Nem a KDE grafikus konsole alkalmazásába, azt nem indítjuk el.)
Itt, ezen a konzolon lennie kell egy rakat üzenetnek, amit az X írt ki indulás közben. Ebben benne van, miért fagyott ki.
Ha rootként elindítod a startx-et, akkor e egy KDE grafikus felületet fogsz kapni X alatt, úgyhogy nem lesz konzol. El tudod indítani a KDE konsole nevű alkalmazását, de ha beírod oda (megint), hogy startkde, akkor max. fejreáll a rendszer, vagy kapsz még egy KDE-t, az elsőt konzolból indítottad, a másodikat ebből a KDE-ből.
A KDE-t ne szedd le, nem hiszem, hogy az a baj.
A kdebase nekem olyan pár óra. Jópár óra.
Remélem, így már érthető.
Itt és most kizárólag a gdm nevű förmedvény lelövése, meggyilkolása, szétdarabolása és rendszerről levétele után kapott karakteres alapú izéről beszélünk, aminek a neve konzol.
SipiMont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
Batman
őstag
válasz dr_strange #2352 üzenetére
Nem sokat pihenek valamiert az en kezemkozt mindig behal a rendszer
Mivel meg sokmindet nem tudom mi mit csinal azért neha leszedek vagy atirok oylan dolgokat amiket nem kellene, de ilyenkor mindig jol poruljárok és tudom hogy ezt tobbet nem fogom letorolni vagy atirniA Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
dr_strange
senior tag
ne kapkodj...
hozz létre egy .xinitrc nevű file-t a felhasználód home-jában; írd bele, hogy
exec startkde
mentsd el, utána próbálj startx-szel indulni
ha nem indul, nézd meg, milyen hibaüzenetet ír ki
kde-n kívül nincs valami egyéb, lightos ablakkezelő felrakva? én mindig tartok fenn 3-4-et, ha bármelyikkel gubanc van, csak előveszek egy másikat (van fenn gnome/kde/flux/fvwm/e17JRR Tolkien nyelvei - aglardh.middangeard.org.uk
-
dr_strange
senior tag
-
Batman
őstag
válasz dr_strange #2355 üzenetére
Sajna nincs masik de lehet felrakok valamit majd ezekutan.
A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Sipi
addikt
válasz dr_strange #2355 üzenetére
Ez felesleges. A /etc/rc.conf-ban az XSESSION ha kde-3.4-en áll, úgyis az indul el. A Gentoo annyira nem komálja a .xinitrc-s megoldásokat...
Pont az a baja, hogy a dbus/hald/ivman után elszállt a KDE. És azt tudom, hogy valamelyik csomag a KDE-ből (vagy akár több is) fordítható hal-lal.
És azt is, hogy a KDE mediakezelő démonja nem mindig bírja az ivmant.
-
Batman
őstag
Sima szoveges termialban ezt az utasitast adtam ki felhasznaloketn:
startx 1>&2 2>/home/batman/c
igy mind2 kimenetet eltaroltma egy file-ban amit most ide bemasolok:
hostname: Unknown host
/usr/bin/startx: line 111: /dev/null: Permission denied
/usr/bin/startx: line 111: /dev/null: Permission denied
/usr/bin/startx: line 150: cannot redirect standard input from /dev/null: Permis
sion denied
X Window System Version 6.8.2
Release Date: 9 February 2005
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 6.8.2
Build Operating System: Linux 2.6.11-gentoo-r8 i686 [ELF]
Current Operating System: Linux batman 2.6.11-gentoo-r8 #9 Tue May 24 10:30:31 C
EST 2005 i686
Build Date: 19 May 2005
Before reporting problems, check http://wiki.X.Org
to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: ''/var/log/Xorg.0.log'', Time: Tue May 24 14:47:04 2005
(==) Using config file: ''/etc/X11/xorg.conf''
Using vt 9
(WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:2:0:1) found
Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/local/, removing from
list!
/etc/X11/chooser.sh: line 1: /dev/null: Permission denied
X connection to :0.0 broken (explicit kill or server shutdown).
xinit: connection to X server lost.
waiting for X server to shut down
/usr/bin/startx: line 1: /dev/null: Permission denied
Remélem ezt szeretted volna látni.A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
-
Sipi
addikt
Szuper, egyszerű a hiba, belefutottál az udevre átállás egyik ismert hibájába: a /dev/null sem létezik.
Nézd meg ezekkel, hogy a /dev-ben alapban, amikor még udev nincs, milyen eszközök vannak:mkdir test
mount --bind / test
cd test/dev
ls
A /dev/null és a /dev/console itt kell, hogy legyen. Ha nincs:mknod -m 660 console c 5 1
mknod -m 660 null c 1 3
Utána:cd ../..
umount test
rmdir test
Mindezt root-ént.
Ezt szerettem volna látni.
Szuper! Ügyes vagy! Talán már kész is, és semmit nem kell szarakodnod a KDE-vel!
Sipi
[Szerkesztve]Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
Sipi
addikt
Érdemes arra tenni, amit amúgy is mindig használsz: a /etc/X11/Sessions könyvtárban vannak a használható sessionök. Ezt a nevet kell megadni ide. Ezután, ha karakteres konzolból indítod a startx-et, nem gdm-ből, akkor az itt megadott session indul el.
-
Batman
őstag
ROOT 15:03:29~/test/dev mknod -m 660 null c 1 3
mknod: `null': File exists
ROOT 15:04:19~/test/dev mknod -m 660 console c 5 1
mknod: `console': File exists
ROOT 15:04:57~/test/dev
Hmm... ezt kene irnia?A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Sipi
addikt
Jut eszembe, ez a hiba csak akkor jön elő, ha viszonylag régi baselayout-ot használsz. Hanyas a Tiéd? A Guide minimum baselayout-1.8.12-est ajánl.
Kettő: nézd már meg, hogy a /etc/make.profile symlink hova mutat! Ha NEM a /usr/portage/profiles/default-linux/x86/2005.0-ra, töröld a /etc/make.profile-t, és hozd létre ide:ln -s /usr/portage/profiles/default-linux/x86/2005.0 /etc/make.profile
Ezzel a géped a mai modern cuccokat veszi alapnak (pl. 2.6-os kernel, nptl, udev, miegymás.)
-
Sipi
addikt
Nem. Akkor jogosultsági hiba lesz. A null-nak rw-rw-rw-, a console-nak rw-------- kell lennie.
A gépeden valami (valószínűleg az udev maga) rosszul osztja ki a jogokat.
A következőket nézd meg:
- /etc/security/console.perms: itt nekem nem szerepel a null eszköz
- /etc/udev/rules.d/50-udev.rules: itt nekem KERNEL=''null''-nak 0666 jog szerepel, ami pont jó.
- /etc/udev/permissions.d/50-udev.permissions: itt is ugyanígy, a null:root:root:0666 szerepel.
Ha valami nem így van, állítsd át kézzel!
-
Batman
őstag
-
Sipi
addikt
emerge -pv baselayout
Én így szoktam, ha R betűs, akkor fel van rakva, ha U, akkor meg látom, hogy frissíteni kell.
Vagy a /var/db/pkg/könyvtár/csomag megmutatja, mi van fent. Sokszor ugyanis ey csomagból több verzió is fent lehet.
De szerintem ez a baselayout ~x86-os lesz. Úgyhogy még egy csomag a packages.keywords-be!
A legújabb nem stabil az 1.11.12-r1, a legújabb stabil pedig csak az 1.9.4-es...
Sipi
-
Batman
őstag
- /etc/udev/rules.d/50-udev.rules: itt nekem KERNEL=''null''-nak 0666 jog szerepel, ami pont jó.
Nekem nincs iylen bejegyzes , mit irjak be? KERNEL=''null'' 0666 ?A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Sipi
addikt
Egyre jobb, közeledik a végső felvonás.
KERNEL=''null'', NAME=''%k'', MODE=''0666''
KERNEL=''zero'', NAME=''%k'', MODE=''0666''
(Nem tudom, mi a zero, gondolom, a null másik neve, gondolom, az is kellhet. A szintaktika ugyanaz, mint az előző sorokban.)
Te, azt hiszem, sejtem, mi a gond... Udev, hal, dbus, ivman - csak az instabil ~x86-os verzió jó.
Ne haragudj, én vagyok a hülye, tudtam, hogy x86-os stabil géped van, szólnom kellett volna, hogy ezekből mindenképpen a legújabb érdemes. Ugyanis majdnem az egész hóbelevanc instabilnak nyilvántartott, úgyhogy csodálom, hogy pl. ivman-ból egyáltalán felrakott valamit. Képzelem, milyen régi lehet.
Ezek is mehetnek a packages.keywords-be.
Sipi
-
Batman
őstag
Remélem igazad van.
Fel akartam rakni a legujabbat de ezt mondja :ROOT 15:33:52~/test/dev emerge -pv baselayout
These are the packages that I would merge, in order:
Calculating dependencies |
!!! All ebuilds that could satisfy ''>=app-shells/bash-3.0-r10''
have been masked.
!!! One of the following masked packages is required to
complete your request:
- app-shells/bash-3.0-r11 (masked by: ~x86 keyword)
For more information, see MASKED PACKAGES section in
the emerge man page or
section 2.2 ''Software Availability'' in the Gentoo Handbook.
!!! (dependency required by ''sys-apps/baselayout-1.11.12-r1''
[ebuild])
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Sipi
addikt
Csak annyi, hogy a legújabb baselayouthoz a legújabb, ~x86-os bash is kell. Mehet ez is keywords-be.
Plusz olvasd el az előző hsz-omat, módosítottam.
De mindegy, nem kötelező a baselayout!
Viszont az udev, hal, stb igen!
Sipi
-
Batman
őstag
-
Sipi
addikt
dbus
hal
ivman
udev
alsa-driver
mplayer
meg az mplayernek való media könyvtárak, egy tonna
plusz a kde-3.4, ha még mindig nem stabil
A bash (és a baselayout) nem biztos. Ki kellene próbálni, hogy a nem stabil udev/dbus/hal/ivman felmegy-e a régi baselayouttal. A félelmeim ugyanis: egyrészt nem biztos, hogy a jelenlegi stabil rendszered örülni fog a nem stabil baselayoutnak. Volt egy-két verzióugrás, ahol RENGETEG minden változott, pl. az initfolyamatban is.
Másik: instabil csomagból a binutils, gcc, glibc nagyon félelmetes tud lenni. Ezeknek szerencsére, ha a FEATURES=''maketest''-et beálítod, van öntesztje, ha az nem fut le, nem szabad felrakni, különben taccsra megy a rendszer.
De a baselayoutban nincs teszt. Kétszer már szájon át kellett emiatt lélegeztetnem a gépem, hogy visszavarázsoljam.
Sipi
-
Batman
őstag
akkor ezt a 2-ot kihagyom nem akarom hogy megint elszálljon minden.
Ha leforditottam oket utana mi a tehendo?
emerge -pv udev
These are the packages that I would merge, in order:
Calculating dependencies ...done!
[ebuild R ] sys-fs/udev-056 (-selinux) -static 0 kB
(-selinux) -static ezek mit jelentenek?
[Szerkesztve]A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Sipi
addikt
rc-update add hald/dbus/ivman default
Az udevvel már semmi, jelenleg is azzal emgy a gép, nem? Ha a /etc/conf.d/rc-ben az RC_DEVICES=''auto'', automatikusan érzékeli, ha udev kell. Ehhe max. le kell törölni a /dev/.devfsd file-t. (Ha a /dev-et megnézed, és ott van egy .udev file, akkor valószínűleg éppen udevet használsz.)
Meg ''ps ax'' parancs után az udevd-nek szerepelnie kell a listában. Ha nem, akkor devfsd fog szerepelni.
Ja, és a végén egy biztonsági reboot.
A (selinux) mindegy, ami zárójelben van, azt egyébként nem is szabad kézzel megadni, mert valamilyen profilok beállításai szabják meg, hogy az legyen-e. Ilyen pl. a livecd vagy mi, ami csak a telepítéskor fontos.
A staic azt jelenti, hogy minden függőségi könyvtárat belefordít a programba. Így nem kell dinamikusan nyitogatni, a mérete pedig óriásira nő. (Pl. minden KDE-s programocskába bele lesz téve a teljes Qt és kdelibs.)
Ez sem kell.
Ja, az instabil verziók nálam: udev-058, dbus-0.23.4, hal-0.4.7-r2, ivman-0.5_pre3
Sipi
[Szerkesztve]
-
Batman
őstag
....alsa-driver
mplayer
meg az mplayernek való media könyvtárak, egy tonna
plusz a kde-3.4, ha még mindig nem stabil....
mi?????Na ne ez ugye csak viccA Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Sipi
addikt
Annak szántam, de nem az.
Az mplayer elvileg még nem jött ki rendesen, minden verziója a végleges 1.0 előtti béta. Alapból emiatt nehezen teszik stabil csomagnak a Gentoo developerek. Viszont a legújabb verzió mindig egy tonna hibajavítást tartalmaz, csak azt érdemes használni.
Úgyhogy legalább az mplayer szerepeljen itt.
-
Batman
őstag
ja ertem azt hittem ujra kell oket forditanom, mplayer-bol meg a tobbibol, mar a legelejen a legujabbat raktam fel.
szépen lassan forditja a csomagokat, gyerunk gyerunk te lassu dög dolgozz gyorsabban
-
Sipi
addikt
Szuper! De ezzel ráérsz később is foglalkozni.
MPlayernél csak az van, hogy egy csomó problémád, amit majdan úgyis kérdeznél vele kapcsolatban, az az újabb verzióban ki lett javítva. (Nem sértésnek szántam, hogy úgyis lettek volna problémáid, de az mplayerben volt egypár igen bosszantó bug.)
-
Batman
őstag
En azon csodalkozom hogy viszonylag keves ember hasznal itt a ph!-n linuxot, vagy csak nem igazan motivaltak abban hogy masoknak segitsenek.
A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Sipi
addikt
A többi Linuxos topik is jól pörög.
Csak tudod, pl. a mostani problémádba ha nem futok bele pár hónapja, elég nehéz lenne levadászni. Így viszont tudom, mire kell figyelni.
Gondolom, sokszor lusták az emberek segíteni, mert tudják, mekkora macera.
-
Batman
őstag
Értem még szerencse hogy te is ilyen ''béna'' voltál mint én
Bezzeg amelyik topicot en nyitottam nem igazan pörögA Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Batman
őstag
Na felmentek a csomagok
rc-update add hald/dbus/ivman default
ez is megvolt akkor most restart es imatkozok?A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Sipi
addikt
Ha a többi ellenőrzés megvolt (rc file: RC_DEVICES, /dev/.udev vagy .devfsd jelenléte), akkor igen.
És kukkold a bootot, hogy a kernel után, amikor a zöld OK-k megjelennek, kiírja-e az elején, hogy configuring system for udev use.
De elhallgattak a többiek...
Sipi
-
Batman
őstag
Elvileg minden jo.
Most restart es ha 5 percen belul nem terek vissza akkor valszeg elájúltam miutan a fejemet a fallba vertem, hogy miért voltam olyan hulye hogy olyan dolgokat piszkálljak amirol gozom sincs.A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
-
Batman
őstag
sajnalattol közlom hogy a páciens kimult nekem meg egy nagy bub van most a fejemen
Na az állás , ugyan az mint elobb rendesen bebootol, a rendszer szepen hibba nelkul feláll, kírtam hogy az udev-et hasznalja.(ez a resze most tokeletes)
De a kde-be nem tudok sima felhasznalokent belepni csak rootkent, mikor sima felhasznalokent akarok belepni a perifériak inicializálásakor megakad es kilep.A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Sipi
addikt
Szuper... Akkor ezek szerint udev-ből most a 058-as van fent? Mert annyi, hogy mivel újratetted, valószínűleg megint hiányzik az a sor abból a file-ból.
De karakteres konzolból megint startx, nézd meg a hibát, lehet, hogy más hibát fog most adni.
Ja, kérdés: bootnál, az udeves sor előtt van olya, hogy mounting /proc meg sysfs?
Sipi
-
Batman
őstag
igen az van fent
startx
X Window System Version 6.8.2
Release Date: 9 February 2005
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 6.8.2
Build Operating System: Linux 2.6.11-gentoo-r8 i686 [ELF]
Current Operating System: Linux batman 2.6.11-gentoo-r8 #9 Tue May 24 10:30:31 C
EST 2005 i686
Build Date: 19 May 2005
Before reporting problems, check http://wiki.X.Org
to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: ''/var/log/Xorg.0.log'', Time: Tue May 24 16:25:05 2005
(==) Using config file: ''/etc/X11/xorg.conf''
Using vt 7
(WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:2:0:1) found
Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/local/, removing from
list!
waiting for X server to shut down
Nem tudom azt a sort nem mondtad hogy figyeljemA Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Sipi
addikt
Nem baj, bejött, amire számítottam, hogy a régi udev rossz volt, ebben az újban nincs meg ez a hiba.
Szerintem most két dolog lehet: valamit elállítottál az xorg.conf-ban, vagy pedig az új kernel miatt megint fel kell tenni az Ati drivert. (Új kernel esetén az alsa-driver, lirc, lm_sensors, Ati driver csomagokat újra kell tenni.)
Az utóbbit egyszerűbb kipróbálni, megnéznéd? (Énnem tudom, hogy kell működésre bírni azt az izét.)
fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:2:0:1) found
Ez alapján az is lehet, hogy az xorg.conf-ból kijött a Device Sectionből az Ati kártya. Vagy be van állítva explicite a BusID is, és most esetleg az udev miatt más ID-t kap a grafkártya. Szedd ki a BusiD sort, az max. akkor kellet, ha két (egyforma) kártya van a glpben, és így lehet megadni, melyikre is gondolsz.
Sipi
-
Batman
őstag
Nem kell ujra tenni szerintem se az atit se az alsa-t mert ha root-kent jelentkezem be megy a 3d és hang is van.
Itt most már csak a kde baszakodik magaval az alap rendszerrel szerintem nincs baj.
Egy meredke otlet , a root kde mappajat atmasolom a batman home-ba es igy felul irja
-
Sipi
addikt
Akkor viszont kellene a teljesebb log, mert ennyitől nem pusztulhat el. A KDE-nek ki KELL írnia egy rakat marhaságot még.
Esetleg próbáld meg /etc/init.d/ivman stop-pal leállítani az ivmant, úgy indítani X-et, mert az ivman akadhat a KDE mediafigyelőjével (az is automountolja a cuccokat és kiteszi az ikonját a dekstopra).
Bár ez nem valószínű, ehhez a hal flaggel kell fordítani, de akkor meg lett volna hald/dbus a gépeden...
Szóval, more log!
SŐT: állítsd át az XSESSION-t a /etc/rc-ben Xsession-re! Ekkor nem KDE-t kapsz, hanem az alap borzadályt. De kiderül, az X-nek vagy a KDE-nek van-e baja.
Sipi
-
Batman
őstag
oke hogy more log, de csak ennyi van
A kde nem pakolja valahove egy file-ba a hibauzeneteit?
Kiprobalom hogy leallitom az ivman-t.A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
Aktív témák
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest