Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz F34R #3531 üzenetére

    Jó, de most mondom, hogy nem a környezeti változók a gond. Először én is azt hittem, de azóta pótoltam őket kézzel. Hanem a kezelt hardvereszközöket nem éri el a Sway elogind nélkül, tehát képernyő, billentyűzet, egér, egyéb eszközök. Terminálkimenetben nyühögi az ilyenforráskód.c error meg amolyanforráskód.c line 542 faxtudjami errorjait, hogy nem éri el az eszközöket. Gondolom jogosultság miatt, ha rootként futtattom, úgy meg sehogy nem hajlandó futni.

    Egyébként ezért jó a Gentoo, már tanultam egy csomó hasznos dolgot, meg pár programról, amiről korábban azt hittem, hogy minimalisták, kiderült, hogy bloatok. Ez a Sway is, meg pl. a Termite terminál is. Utóbbi is csak hiába 2 mega, de van egy rakat Gtk-s, Gnome-os, harfbuzzos, ikontémás, lófügyis függősége, ami rohadt bloattá teszi sajnos. Már a fordítási időből látszik, hogy valami bloat, de ezt addig nem látod, amíg el nem kezded forráskódból forgatni, vagy nem Gentoo-t használsz. Aki most kezdi ezeket először, mint én is, annak egy ilyen durva első felismerés, szemfelnyitó pillanat.

    Most a picom kompozitorral szopok, panaszkodik, hogy nincs belefordítva a glx támogatás, ami OpenGL-es. Nem tudom melyik USE flag-gel lehetne ezt pótolni. Semmi nem írja, megnéztem a forráskódját és a meson scriptjét, és onnan sem derül ki.

Új hozzászólás Aktív témák