Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    Gentoo-sokhoz lenne pár kérdésem. Egyelőre virtuális gépre fogom telepíteni gyakorlásképp, a jövő hét vége felé, meg fizikai hardverre. Szóval a kérdések sorban:

    1) hányas stage-ből érdemes kiindulni? A Gentoo Wiki a stage3-at ajánlja, de én szeretnék minden binárist a legoptimálisabbra fordítani.
    2) fordításkor gcc-t vagy clang-ot érdemes használni, és milyen optimalizációs kapcsolókkal? A gépben lévő i5-2520M procihoz az összes utasításkészlet szerint hozzá szeretnék optimalizálni, beleértve a linker optimalizációit is (amit a Clear Linux használ). Villámgyors binárisokat akarok, akkor is, ha 3-4× annyi ideig tart a fordítás. Nem valami combos gép már ez a régi noti, szeretnék belőle minden extra teljesítményt kicsikarni.
    3) az UEFI boot hogyan oldható meg GRUB és systemd boot nélkül? Valami egyszerű UEFI bootolási lehetőséget akarok, lehetőleg GRUB nélkül. Ilyet kínál is a systemd, de ha már Gentoo, akkor systemd-t sem akarok a gépre, pont ezért is teszem fel az Arch ellenében.
    4) milyen tárolókat érdemes bekapcsolni, ha a legújabb verziókat akarom? A bleeding edge maximumára akarok rámenni, nem a stabilitásra. Már Archon is Testing tárolókat használok jó ideje, nincs is vele gond, de még így sem a legfrissebb néhány csomag, a kernel nem RC-s, a wget 1.99.2 helyett 1.20.3-as csak, a mesa 19.2 helyett csak 19.1.6, a gcc 10-es helyett csak 9.1-es, stb.. Öregszenek az Arch-osok is :(
    5) az initnek OpenRC-re gondoltam, ebben mire kell figyelni, ha párhuzamosan induló szolgáltatásokat akarok a minél gyorsabb bootidő érdekében?

Új hozzászólás Aktív témák