Új hozzászólás Aktív témák

  • Sipi

    addikt

    válasz TrollBalint #2389 üzenetére

    Minek teszed be az ntfs-t az fstabba? Ha nincs rajta szükséges dolog, felesleges, az írás nehézkes, kezdőként nem ajánlott.
    Te melyik verziót telepíted? És mi8lyen fajtát: hálózati vagy hálózatmentes? Ez utóbbihoz a Gentoo 2006.0 Handbook kell, a normál, mindent netről töltőhöz a Gentoo Handbook.

    Csak azért kérdem, mert itt [link] pont az áll, hogyan és milyen csoportokba kell betenni a felhasználót attól függően, mire akarsz neki jogot adni.
    A su parancsot csak a wheel csport tagjai használhatják, alapban ebbe nem kerül bele senki (csak ha eleve így adod meg). Minden Linuxon így működik. :)

    Én sem találok a grafikus telepítőről semmit. :)
    De emlékeim szerint a cédéről bootolva, az kiírta, milyen parancsot kell kiadni hozzá.

    Mod.: a mínusz kikapcsolja. Ha nem adod meg, akkor pedig nem adod meg kézzel. Ettől függetlenül máshol még be lehet eredetileg kapcsolva. Ha azt akarod, hogy ki legyen kapcsolva, érdemes kézzel mínuszba tenni.
    Nekem nem gond, hogy kétszer is szerepel benne. :) Csak nem értem, minek. A mínusszal kikapcsolod, a másik helyen bekapcsolod. Azt hiszem, az utolsó lesz érvényben. De így később sosem fogod tudni nyomon követni, akkor most mi mire van állítva.

    Sipi

    [Szerkesztve]

    Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

Új hozzászólás Aktív témák