Új hozzászólás Aktív témák

  • Darth_Revan

    veterán

    válasz Muerte #26899 üzenetére

    Y720-nál nem egyszerű a panel csere, mivel a panel és a keret össze van ragasztva (!).
    A keret külső üvege hozzá van ragasztva a panel üvegéhez.
    Szinte lehetetlen szétszedni anélkül hogy megsérülne az előző panel vagy a keret üvege.

    Ez az eljárás amúgy egy másik problémát is okoz:
    Mivel a Lenovo gyár nem steril és 100% pormentes, ezért a keret és panel összeragasztásánál előfőrdulhat, hogy por kerül a kettő közé ami aztán fehér háttérnél feketének fog látszani, mint halott pixel.

    3db Lenovo Y720-at próbáltam ki picit több mint fél év alatt és 3-ból 2-nél volt por az üveg és a panel között.

    Ezért is hezitálok, mert cserénél előrdulhat, hogy nem csak hogy ugyanilyen lesz, de e mellé még lesz pixelhiba vagy por is az üveg alatt .

    Azt is el tudom képzelni, hogy ezek a panelek közül a legtöbbnél van ez (asztali monitoroknál is látni sok IPS panelnél ezt a csíkozódást) a "probléma" és nem sok az esély arra, hogy olyat kapnék amin nem látni...sajnos velejárója ez annak, hogy egy Tesco Gazdaságos panelt tett be a Lenovo amit 30.000 Ft-ért árulnak még Magyarországon is 27% ÁFA-val... (persze a hozzáépített keret miatt a Lenovo 30k-ról felnyomja az árat ~ 60k-ra).

    Inkább vállalom azt, hogy nem játszok este korom sötétben világítás nélkül, minthogy pixelhibás vagy porszemcsés cserét kapjak.

    Mellesleg a 323k-s modellt vettem. Ebben a mellett, hogy Chi Mei Panel van, a billentyűzetből is a 4 sávos világítós billentyűzetet szerelték.
    Míg ha az emlékeim nem csalnak, akkor a drágább, 370k-s modellben LG panel van (itt hogy van-e csíkozódás vagy csak nem vettem észre, már nem emlékszem) ÉS 4 sávos változtatható szinű bill helyett csak az 1 szinű, fixel pirosan világító bill lett beépítve.
    Elég érdekes ez a revizíó összeállítás.

    De javítsatok ki ha tévedek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák