-
IT café
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danika256
aktív tag
válasz eddie17 #15150 üzenetére
Van terv, futni köll
Komolyra fordítva ha megengeded egy szintén "kezdő" tanácsát, ha 10-et le tudsz már nyomni 10-es tempóval, az már egy jó alap. Én március elején 1.3km-el kezdtem és május közepén lett meg a 10km..
Ha félmaratont szeretnél az már idén nem fog menni, de tavaszra felkészülhetsz elég komolyan.
Ami a lényeg, szükséged lesz egy pulzus mérő órára is. Ne ess bele abba a hibába, hogy elhanyagolod ezt a témát, mert akkor úgy fogsz járni mint én, hogy majd ha meg lesz a kellő izomerő, akkor sem tudsz bizonyos táv után gyorsan futni, mert a keringésed nem fogja bírni.
Ha a 10-es megy, heti 2 alkalmat futhatsz simán ilyen távon, 1 lehet aerob is és közben futhatsz kisebb távokat is aerob módban. Én most már így csinálnám. Heti 30+Km-t ki lehet bírni simán. Heti 1 aerob edzés, nekem kevésnek bizonyult, amellett persze, hogy segített az is, de számomra nem eleget..
Ha következetesen végigcsinálod tavaszra simán be fogsz férni 1:50 alá..
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Futás, futópályák
- Spórolós topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest