-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz CoroStar86 #101931 üzenetére
Csak lazán kapcsolódva; elgyengültem és vettem egy hempet a germánoktól. Azóta kikapcsoltam a high gaint, némi prôbálkozás után. S nem azért, mert túl hangos lett, hanem mert mintha finomabb és részletesebb lenne nélküle. A HD600 mellett meg nagyon kellett a hg. És korábban mikor nálam volt NoVa hempje, az is jobban tetszett hg állásban. Igaz nem is hallgattam sokat, mert egyértelműen jobb volt a sajátomnál és nem akartam rákapni. Ez nem sikerült
A kapcsolódási pont: halkan is szebb.
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
btraven
őstag
Én most a (Marantz DAC)->Kácsa RCA->Massdrop Cavalli Tube Hybrid->Monolith M565C láncot fedeztem fel metálra. Ez nagyon jól szól.
Az MCTH külön érdekes mert csöves hibrid létére semmi köze az "elektroncsöves" hanghoz, legalábbis amit én elképzeltem. A Loxjie P20 antitézise hogy úgy mondjam. -
nagyúr
-
emiki6
veterán
szépen, normálisan
Már ne haragudj, de ez abszolút nem sikerült. Elég bunkó módon "kérted meg", hogy hagyjon. Ráadásul mindkétszer.
Nem kekeckedésből írom, csak visszajelzés, hogyha neked ez nem tűnt fel, akkor szólok, hogy mindenki más számára nyilvánvaló volt.Ha érdekel leírhatom példaképp, hogy hogyan lehetett volna ezt szépen, normálisan megírni.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
stellaz
veterán
válasz CoroStar86 #101938 üzenetére
Szerintem a zene élvezetéhez nem kell jó zenei hallás, hanem inkább a zenei kultúra a fontos.
A halloszervi értelemben jó hallás meg nyilván magától értetődik.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz CoroStar86 #101943 üzenetére
Zenei kultúrát Aki sok minőségi zenét, dalt hallgatott, netán élőben is, az később is tudja értelmezni a hallott zenét, és ráadásul fel is tudja idézni a hallottakat egy akár nem is olyan jó eszközön hallgatva is. Eleve azt halljuk harmonikusnak, amit gyerekkorunkban hallunk. Egy keleti zene nekünk nagyon idegenül hat, olyan kellemetlen katyvasz tud lenni.
De egy hozzáértő biztosan jobban meg tudja fogalmazni.[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz CoroStar86 #101938 üzenetére
Nem akartalak megsérteni, nem tartalak bunkónak, csak amit earnek írtál, az szerintem nem volt helyénvaló és korrekt, meg amúgy is karakteridegen tőled (szerintem). Biztos rossz hangulatodban olvastad, magadra vetted, előfordul.
Hálás vagyok a bocsánatkérésedért, tesztellek érte!Ami Remuszt illeti... Igazából ő sem bunkó, csak egy soft troll, aki
mintha be is vallotta volna, hogyszándékosan kelti a feszültséget (flame-el), de épp csak annyira, hogy ne kapjon ejnyejnyét. Az hamar kiderült számomra, hogy az ő provokatív megnyilvánulásaira reagálni nem szabad semmilyen formában, azon túl, hogy megkéri az ember a többieket: ők se reagáljanak."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz CoroStar86 #101946 üzenetére
Ja, igazad van, azt hittem ear, nem néztem a nevet, csak a rózsaszínes avatar miatt összekevertem őket.
Kitartást!"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz CoroStar86 #101943 üzenetére
Meg volnék lepve, ha a tmp stack nem bírná a zúzást. A fejes lesz ott a szűk metszet, keresztbe. Messze nem elég gyors (ha még a kis Seni van).
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
s4tch
veterán
válasz CoroStar86 #101949 üzenetére
Az Oppót vidd el darvinya kollégához, ha itthon jársz. Vagy küldd neki haza, ha vállalja, hogy ránéz. Mindenesetre a PM-3 egy sötét hangú, V hangolású fejes, nem rossz, de szerintem azzal sem jönne el a nirvána... A láncod szerintem jobbat érdemel.
-
szaki58
aktív tag
Ha összejön, és sikerül meghallgatni a cuccait, az egy meghatározó élmény lesz! Egy mérföldkő, egy támpont, amihez tudsz majd viszonyítani.
Ne hagyd ki! -
s4tch
veterán
válasz CoroStar86 #101951 üzenetére
Attól függ, mi a baja. Ha valahol a kábelezés szakadt meg, azt megoldja a kolléga. Egy esetlegesen döglött driver már más lapra tartozik, ahhoz alkatrész (is) kéne, és nem tudom, hogy úgy lehet-e alkatrészt szerezni, hogy az Oppo befejezte a fejesek gyártását.
-
Zoliee
senior tag
válasz CoroStar86 #101955 üzenetére
"... Utána majd az összes cuccommal elégedetlen leszek... ;]..."
Sajnos nagyon is elképzelhető. És itt konkrétan a fejhallgatódra gondoltam. A lánc többi eleme szvsz rendben.
Viszont meg tudom erősíteni szaki58 szavait: A Budapesti HiFi show-n a töredéke nincs/nem volt kint annak, amit Zolinál meg tudtam hallgatni
És ami a legfontosabb volt a számomra: így már el tudom helyezni a saját rendszerem/ízlésem/stb abban a bizonyos "fejhallgatós koordináta rendszerben".
Szóval mégegyszer egy hatalmas érte a Zolinak. -
lapalapa
senior tag
válasz CoroStar86 #101955 üzenetére
Nagy eséllyel fogsz hallani, de ha most nem, akkor a későbbiekben jól jöhet.
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
lapalapa
senior tag
válasz CoroStar86 #101960 üzenetére
A müanyag jitterbug is jó, használd azt is, nekem is van, az fmj hatásosabb.
Régi jitterbug a laptop kijáratára, az új a kábel másik végére, arra jön közvetlenül az ipurifier, ami megy a dacba. Nekem így jó.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
lapalapa
senior tag
válasz CoroStar86 #101966 üzenetére
Az usb szűrőkkel és wtfplay-el (ha összehangolod a daccal rendesen), lesz a legjobb laptopról a hang, de kényelmetlen és csak helyi zenét tudsz vele hallgatni.
Nem hallottam de tippre az spdif-es auralic durván más kategória lehet.Fehér_ember:
sboosterrel vigyázni kell, én jól megszívtam. Jó tervezés, botrányos kivitelezés. Rátesznek a stab ic-re egy 4x4 cm-es "hűtőbordát", ami 2-3A-es terhelésnél, tűzforró lesz, mindezt egy rosszul szellőző házban. Melegben elment a basszusom, hűvösben kicsit jobb volt, de nem az igazi, mert a stabilizátor leszabályoz, ha melege van, szegény dacom nem kapott elegendő áramot. Szét kellett szednem, kapott nagyobb hűtőbordát, ami még mindig kicsi, a bordára meg egy kis ventillátort hangtalan üzemmódban (12V-os, 10V-ról megy).
(Tanulság, ha analóg tápunk van és tűzforró üzem közben (belül), akkor esélyes hogy nem ad ki elegendő áramot, hiányos lesz a hang.)
A tápban van több tekercs, kondi, amik vékony drótlábon fityegnek, meg lehet őket pengetni mint egy húrt. Mindegyik a saját rezonanciáján beleénekelget a tápfeszbe, amit hallgatok. Ezeket is rögzíteni kellett. Szóval be kellett fejezni a félbehagyott terméket.
(Régi hifi cuccokban még rögzítették az alkatrészeket vajon miért..)
Így már jó.
Az újabb továbbfejlesztett verzióban (fotóról) ugyan ezek a hibák megmaradtak, ok aranyozott a nyák meg ezüst van a forraszban, csak a lényeg hiányzik.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
RetepNyaraB
veterán
válasz CoroStar86 #102027 üzenetére
Táp probléma esetleg? A bugnak kell nafta, vagy passzív? Ha kell és a hangyának is, akkor az usb drótos kevés lehet. Időbe telik feltölteni a kondikat. De találgatok és nem is értek hozzá.
-
bkercso
nagyúr
válasz CoroStar86 #102030 üzenetére
A Jitterbug egy közös módusú passzív szűrő az USB adat- és tápvonalán is, és tud bithibákat okozni. Az lehet a pattogás.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Ear001
addikt
Az is lehet, hogy az USB kábelben, amit használsz nincs bekötve a táp szál. Az enyémben sincs, mert minek, a streamer meg a DA is megoldja magának, így a drótban csak zavarforrás lenne, de ahogy Bkercso írja, a Jittebugnak kell.
Ja igen, a rendes lemezjátszóról szóló zene nem pattog.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz CoroStar86 #102035 üzenetére
Főleg, most, hogy ilyen jól bevált
-
lapalapa
senior tag
A zajmassza szerintem komunikációs probléma volt, nem jól beszéltek össze az interfészek.
Pattogást én még nem tapasztaltam két fmj-m van. Ki kéne más cuccon próbálni.Nálam két fmj-n keresztül nem megy a laptop, egy még megy.
Milyen laptop ez?Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Ear001
addikt
válasz CoroStar86 #102035 üzenetére
Én nem. Igazából azt, amit ezek a kis izék tudnak, a legtöbb közepesen tisztességesen megépített D/A meg streamer tudja. Nálam az Sotm-en mindegyik csak ront.
Ha igazán jobbat akarsz, akkor egy szuperpontos órajelgenerátor lehet a következő lépés, persze olyan eszközökkel, ami tudja fogadni a jelét. Mondjuk egy Mutec Ref10.
-
lapalapa
senior tag
válasz CoroStar86 #102039 üzenetére
Passzív eszköz, tehát valami jelszint veszteséget biztos okoz. A notebookom egy jitterbugot tud "meghajtani", de a rendes pc-m usb-je combosabb, az átnyomja kettőn is és még marad jelszint a túloldalon.
Nem tudom, hogy ha lesz mögötte ipurifier, akkor javul e a helyzet, az aktív eszköz, lehet hogy helyreállítja a jelszintet valamennyire.
Most csak fantáziálok, lehet hogy tök más a gond, és nem is így van..Ear001: ha kettőt, vagy hármat veszek, adnak rá kedvezményt?
[ Szerkesztve ]
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
bkercso
nagyúr
válasz CoroStar86 #102045 üzenetére
A tápszűrés is csökkenti a jittert (az is van benne), az adatvonalon lévő meg csak közös módusban kéne szűrjön (szűr is, az javítja a jittert), de minden km szűrő szűr differenciális módusban is, innen jöhet bithiba.
De csak nagyfrekvenciát szűrnek, hangfrekvenciát nem, mert túl kicsik. Ezért nem látszik a mérésen.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz CoroStar86 #102161 üzenetére
Én az ilyen nuanszokra nem megyek rá, főleg, hogy vannak napok, amikor a jó sem teszik vagy éppen a gyengébbet is élvezem. Valaki írta, hogy egy sör csodát tett, lehet, hogy el kéne mozdulnom ebbe az irányba
-
s4tch
veterán
válasz CoroStar86 #102174 üzenetére
Erősítőként az Ant nyilván jobb, nem vitás. Nekem az alap Ant dacnál jobban tetszett a Soekris, a külön tápos verziót nem hallottam, azt az összehasonlítást szerintem Ear (vagy maga Tompi) fogja tudni megejteni.
-
s4tch
veterán
válasz CoroStar86 #103033 üzenetére
A random otthoni PC egy zajos környezet még hdd nélkül is. Persze alkalmas lesz zenét hallgatni, de az Aries hallhatóan jobb kellene, hogy legyen, ha minden más (lejátszott zene, dac, erősítő, fejes, drótok) változatlan.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz CoroStar86 #103033 üzenetére
A pc optikai kimenete általában (mindig) vacak. Gyenge minőségű elemek és ugye rögvest ott a plusz konverzió küldésnél és fogadásnál is a fény miatt. Szóval jól hangzik, de a megvalósítás gagyi. De próbáld ki és ha tetszik, akkor rendben van. A belső kártya nem szól bele, mert nyers adatot küldesz tovább.
-
s4tch
veterán
válasz CoroStar86 #103036 üzenetére
Sejtettem, csak arra céloztam, hogy össze tudod hallgatni a kettőt, és fogod hallani, mennyivel gyengébb a pc optikán, mint az Auralic.
Még egy alternatíva szóba jöhet nálad is: Auralic USB-n, a pc és a dac közé pedig teszel egy ddc-t, ami usb-ről coaxot csinál. Személyes tapasztalatom kevés van ilyen téren, csak arra tudok hagyatkozni, amit összeolvasgattam erről. Sokaknak tetszik, hogy a zajos usb kimenetet a ddc gyakorlatilag újraórázza. Majd látod...
-
lapalapa
senior tag
válasz CoroStar86 #103094 üzenetére
Valószínű hogy az a tmp táp q.jó, nem azzal van a baj, csak Ba cy lus kollégánál valami egyéb gond van, amit nem tudunk. Vagy a füle nem szereti a nyugodtabb analógos hangot.
Passz. Próbáltam neki ötletelni, de nem túl fogékony erre.
A fekete bumszli egy ferrit, rf zajokat szűr a kábelen. Nálam nem volt jó ötlet tápkábelre ferritet tenni, de ez az én helyi bajom valószínűleg, tompa, kicsit lassú lett a hang tőle (hogy erre mi lehet a magyarázat azt csak a jó ég tudja).
A nálad tapasztalható jelenségek mondjuk elég érdekesek. A kikapcsolásnál valami tranziens keletkezhet a hálózaton (Bkercso majd megmondja talán). A zajosodás meg lehet valami (túl-) melegedésre bekövetkező jelenség?Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
bkercso
nagyúr
-
Ba cy lus
addikt
válasz CoroStar86 #103518 üzenetére
Soha nem próbáltam, pedig most már elvileg a DAC nem akadály nálam. Kicsit le vagyok maradva ilyen téren, még igazi DSD-t nem PCM-re kódolva is csak tegnap hallgattam először. Nem mondom, hogy elakadt a lélegzetem, sima CD-minőségben hallottam már jobbat is. De majd még hallgatok néhányat, hátha.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz CoroStar86 #103518 üzenetére
Tapasztalatom szerint nem. Ok, nem teljesen veszteségmentes, amiből az alaphazugság megvolt, amihez nagyon ragaszkodtak. Ettől még nagyon jó hatásfokú minőségi veszteséges tömörítés nagyfelbontású zenékre, ami mind tárolásnál, mind stream esetén adatforgalmazásnál egy jó komprimisszum volt, és lenne is az a világ kevésbé jó internettel rendelkező részein.
Esetemben pl a Shine like a Diamond Tidalról MQA streamből akár az ifi Gryphonon, akár a HiBy RS2-n át HW dekódolással 192KHz-es formátumban nem szólt hallhatóan rosszabbul, mint a hasonló felbontású, nagyobb bitrátával tárolt flac. Persze mindkettő elmarad a DSD128 dinamikája mögött, de akadt rengeteg valóbsn jó minőségű MQA album. Meg sok olyan is, ami standard 44 / 48KHz-es formátum, csak az azonosítási metaadatréteg miatt MQA.
Maga a technológia nem rossz, csak a kapzsiság és a ködösítés körülötte megalapozta a népharagot. Veszteni nem vesztünk nagyot, bár az eddig 352KHz-es MQA fent lévő Nordic 2XL felvételek 192KHz -es flacban lesznek máshogy fantasztikusak talán.
-
bkercso
nagyúr
válasz CoroStar86 #103529 üzenetére
Jó lesz a Múzeumba, a székházunk aulájában - én is ezt szoktam gondolni!
-
nobela
senior tag
válasz CoroStar86 #103629 üzenetére
"Ha szeretnék a Tisztelt Fórumtársak, egy beszámolót rittyenthetek róla 1-2 héten belül"
Naná hogy szeretnénk, annak idején én is nézegettem a cuccot. Dongle-ök között talán az egyik legjobbnak tűnik.
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
fericske
addikt
válasz CoroStar86 #103629 üzenetére
Én letudtam most a kényelmes (és minőségi) mászkálós zenehallgatást egy Final ze3000-el.
Meglepő mit tud szólni egy tws manapság. -
fehér_ember
addikt
válasz CoroStar86 #103651 üzenetére
Van akinek a cobalt alapból nem bejövős. Én pl. nem tartozok közéjük.
-
furminc
csendes tag
válasz CoroStar86 #106985 üzenetére
Szerintem:
Az árak ÁFÁ-val együtt. Ingyenes szállítás Németországon belül 25,00 €-tól, az EU-n belül 49,00 €-tól. -
Rexton
tag
válasz CoroStar86 #106987 üzenetére
Rendeltem tőlük többször is, 1x sem számoltak fel postaköltséget (mondjuk mind 100 eurón felül volt). Sőt, DHL Expressel küldik, szóval következő munkanap mindig meg is kaptam. Van, hogy magyar cégtől, magyar raktárból nem kapom ilyen gyorsan meg a csomagot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- 3D nyomtatás
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Horgász topik
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- Ryzen 7 5700X / RTX 3070 / B450 / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB SSD / 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest