-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
csak gyorsan bevakkantok, mert munka közben vagyok...
1./ a pörkölt izét nagyban befolyásolja, hogyha szalonnát is teszünk bele.
1.a/ a prökölt ize sokban romli, ha a paprika, ill szalonna kimarad? Olaj, vagy zsír való beel? El lehet rontani sok hagymával? Vegeta nagyon kell bele?
2./ hogy kell babfőzeléket készíteni? tidom, recept(PINT)lap(PONT)hu, de mégis, pár szóban
én még ''csak'' ilyen ''alap'' kajákat csinálokpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
válasz Varga Csaba #205 üzenetére
Az volt otthon .... no 4 kg
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
''..............sok hagymával nagyon nehéz elrontani, mivel a hagyma a pörköltalap lényege.............''
ma nap első igazán jó híre .....
''..............ha nem vágod elég apróra, nem párolod meg eléggé, vagy ha megégeted..............''
ez már profi szinten megy.
És ha bármilyen húsból csinálom is, a rajta lévő zzsírt nem kell elszedni, igaz?
Karalyon volt. Sokkal masszívabb a szerkezete, mint a húsnak, Alig lehetet vágni.piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
császtok ............
ha szépen vagytok, írna be nekem valaki saláta receptöt? Olyan natúr saláta, nem főzős.
ilyen hagyma, paradicsom. De leve legyen mán ... ilyen fehéres leve, akármiylen, csak legyen
PLS.... És előre is köszönet!!!!!!!!!!!!!!
[Szerkesztve]piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
nnnnnnyami köszönöm mindenkinek ....
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
ma én is alkottam.
a "főztömön" nem szabad meglepődni, nalam a konyha lezárt terület, vagy max biciklitároló- egy tál zöldborsó
- rá sajt, sok-sok sajt
- + sóbe a mikróba, majd eccer talán sütőbe is. Állati finom volt (:
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
sziasztok!
tudtok mondani olyan kajét, amiehz azt alábbi három dolog kell:
zöldség (bármilyen zöldség lehet)
sajt
tejföl.sütni szeretném.
előre is nagyon köszi
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
naH
eredményhíridetés
bár még 10 pecig hagyom sülni, (igaz, már egy tánnyérral betoltam belőle ...)szeretném kiemelni, hogy nem tudok főzni, sütni még sose sütöttem, és a legyíegyszerűbb oldaláról szeretm megfogni a táplálékelőllítás e módját.
szóval: ez rakottkruplmi, kolbász, és tojás nélkül
krumpli, srágarépa, fehérrépa, kevés hagyma, sok-sok tejföl
a cél az az egyszerűség, egyszerűség, és az egyzserűság volt.
de nekem nagyn ízlik, mondjárt betolom ez egész nagy tállal ... (:piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
[OFF]hááát (: ez a kaja nem érdemli meg, hogy receptnek lehessen nezezni az elkészülés folyamatát .... (:
krumpli sok-sok
meg sáragrépa + fehérrépa
olivaolajjal + só + tejfölha találok valami jobb íz kompozíciót, leírom azt is. ... azt már részletesebben ...
pld .cukkini + padlizsán
talán paradicsom
talán zöldsaláta
talán karfiol[/OFF]de eléggé rásült a kerámia lábasom szélére .. azval mit lehet tenni? :-/
olvaiolajhat használtam ....piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
vettem
patiszont
cukkinit
karfiolt
brokkolit
padlizsánttejföl
este hentelek
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
nagy vérfürdő volt .... csak úgy tocsogtam ..... az olivaolajban ... :-/
ugyanis be voltam sz@rva, hogy megint minden ráég a kerámia-kaspó-váza-alakú sütőedényem oldalára, úgyhogy meglocsoltam olivalajjal ... nem kellett volna
amúgy tök jó lett ....
most már csak találnom kell egy piacot, ahol ezeket olcsóbban is be lehet szerezni, mint egy 6ik kerületi magánzöldségesnél .... (:
tejföllel ... nagyon nyami ... (:
a zöldésgeket az alábbi két szempont alapján választottam ki:
könnyű legyen megpucolni, és ócsó legyen (:már egy hete nem ettem húst O.o
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
eszt a receptet nekem találták ki
Rokfortos padlizsán - 2-4 adag
Hozzávalók:
2 db padlizsán
10 dkg rokfort sajt
kb. 2 evőkanál vaj v. margarin
2 gerezd fokhagyma
őrölt feketeborsA rokfort sajtot lereszeljük,
majd alaposan összedolgozzuk (villával) a lágy vajjal és a borssal,
valamint az összezúzott fokhagymával.A padlizsán végeit levágjuk, a padlizsánt hosszában félbevágjuk,
majd a húsát mélyen bevagdossuk, először hosszában, aztán keresztben.
A héja ne sérüljön.
Egyik kezünkkel a padlizsán széleit érintve szétfeszítjük,
hogy a húsa szétnyíljon, és a rokfortos masszát úgy kenjük rá,
hogy a résekbe is jusson.
Sütőben vagy grillsütőben barnára sütjük
(ez gázsütőben 5-6-os fokozaton kb. fél óra).piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
hella good
ilyet vettem
nem tudja valaki, hogy kell megpucolni?
--------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- ---------
(#955) ngabor2:a gombával én is nagyon szemezek
hogy vannak a gombák Ft/kg-os árai, ha szabad ilyet kérdezni?
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
köszi .. (:
igen .. rakott cuccos lenne belőle ... (:
megint csináltam olyan cukkini+padlizsán+karfiol+brokkoli+patiszon izét ... a brokkolit kihagyom ... most már keves olivaolajat tettem csak rá ... a brokkoli helyett lesz majd ez a kápoaszta, mert a brkkolit elő keleltt volna főzni ... kemény lett ...
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
hello hello
nagyon gyors kérdés.... laskagombát vettem smáccs-ba ... csokros
alufóliázott
meg kell mosni?
vagy ehhez látni kellene, hogy meg lehessen ezt ítélni?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
Köszönöm mindekinek!!
ladybug: legközelebb így csinálom. nem készütem fel erre most csak leforróvizezem ... :-/
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
egy ilyen zöldésges bigyónak hogy lehet valami ízt is adni?
karfiol + káposzta + krumpli + gomba + tejföl ... semmi ize nincs
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
nekem meg a hagymavágás tör borsot a szemem alá ...
ríok, mint egy copfos kislánypiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
hella good!
káposztából lehet valami sűrűt főzni, ami nem főzelék, és 'eccerű?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
köszönöm! (:
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
hello
mondjkatok már jó barnarizs lelőhelyet ... vagy hogy mlyet vegyek ...
aszongyák lehet vele méregteleníteni is .. egy hét csak barna rizs :-/
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
hellozevaszszevasztoK!
aszt' szeretném megkérdezni, hogy ha csálok olyan kaját, hogy
karfiol
meg káposzta
meg rá szalona a tetejére...és ha tenni akarok bele csirkecomb filét, akkor azt cska belebasszzzzzz ...vágom ... vagy le kell önteni olajjal, vagy gazdagon rá szalonnétm, vagy a tepsi aljára a húst, vagy vízzel fel kell öniteni?
-------------- -------------- -------------- -------------- -------------- -------------- -------------- --------------
philoxenia: köszi, köszi akó megyek bilyoboltba ....
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
miért, hogy azt mondják, hogy a káposzta meg karfiol puffaszt?
,-(
nem lehet ezt ellensúllyozni? ,-(
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
válasz philoxenia #1108 üzenetére
hát sajna ;-(
ez már így túl sok mozzanat ;-(de azé köszönöm a help-et (:
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
a köv. kaját akarom csálni':
cs.mell filé
répa
fehérrépahogy tegyem be a sütőbe?
tegyek rá vizet? oliva olajat?
mondjuk valamennyit?
be akarom tenni a sütőbe.
alufóliázzam le, hogy a párolódjon?
egyszerre szeretném csinálni a lettőt, nem külön sötügetni ... főzögetnipiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
mikor lesz már paparika meg paaradicsom emberi árban?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
válasz venember83 #1159 üzenetére
az már soha ... legalábbis a pösti bótokban ...
talán piacokon
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
nem tudjátok a kínaiak mit kajolnak nap-mint-nap?
csak mert egy olyan mondatra kaptam fel a fejem még régebben, hogy ha idejönnek keletről, akkro szoktlan nekik a kiadósabbnál kiadósabb nehéz ételek, és fordítva, a magyaroknak meg a keleti étkezési szokások nem gyere be, mert megszokték, hogy esznek reggel-jóllaknak, esznek délbe-jóllakban, és esnek este is-megintcsak jóllakásig
keleten meg szinte egész nap esznek, nem laknak jól, mert könnyű ételek.
pls hlp m
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
válasz brownus #1190 üzenetére
nekem tetszik az ahogy ők kajolnak (:
már csak azért is, mert egész napra lebontani a kaját egészségesebb
diéta alkalmával is legalább 6 kis étkezés javallott
nem mintha diátáznék, képtelen vagyok megvonni magamtól a kajátmeg nem lesz "akkora" az ember bele (:
szóval kisebb lesz a gyomor is, ha nem egyszerre sokat zabál valaki.mondjuk igyekszem sok zöldséget enni ... de elég sok puffaszt ,-(
káposzta, karfiol.marad a ferérrépa, sárgarépa, krumpli -> zőccségleves' (:
ja megolvastam lentebb a piacos tippet (: köszi (:
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
zöldséglevesbe milyen fűszer való?
vagy leveskoca....?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
hello
lecsóhoz kell víz? :-)
rizses lecsóhoz?
előre is köszio, és bocsánat a hevenyészett post-ért
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
ha egy hétig volt a hűtőben a darált hús, akkor az kuka, vagy jó még?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg