-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cha-b
senior tag
Passzolom, ez csak egy ötlet volt. Híg biztos nem, mert a folyadékot te szabályzod, látod mennyit vesz fel. Hogy "kókuszatlan" lenne-e, az meg majd kiderül mikor megkostolod, de sztem jó lehet kókusztejjel. Egy próbát megér, max valami sütihez felhasználod legrosszabb esetben. Vagy egy rízspudingba risotto rízsből.
CSAKAKISPEST!!!!
-
Cha-b
senior tag
válasz philoxenia #8268 üzenetére
A tea hőmérsékletű víz sem az igazi élesztőnél, mert megöli az élesztőgombákat. 37-38 fok az ideális, kb mint a testhő.
CSAKAKISPEST!!!!
-
Cha-b
senior tag
válasz krizmo_ #8469 üzenetére
Igen van benne. Hagyma, kevés fhagyma, só, bors, cukor, almaecet, kapor tejföl.
Amikor a tök elkészült, akkor a levét valamennyi tökkel lethermóztam és visszaöntöttem, ez volt a sűrítés liszt helyett.Ja és a tök héjából magházából, kaporszárból feltettem egy alaplét, ezt használtam hozzá, nem vizet.
[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
-
Cha-b
senior tag
Sztem teljesen felesleges ilyenektől tartani, télen ugyanúgy bele lehet szaladni a szalmonellába. Carbonara a kedvenc olasz kajám kizárólag Pecorino Romanoval ahogy azt kell, tatár a másik nagy kedvenc , semmi pénzért nem mondanék le róluk. :)
CSAKAKISPEST!!!!
-
Cha-b
senior tag
Gyümölcsleveseket én mindig karamellen indìtom. Redukció fűszerekkel savval, tej, tejszìn magas zsìrtartalmú. Lisztet meg pundingport én nem szeretem, annyi gyümölcs kell a folyadékhoz viszonyítva, hogy kellemesen krémes legyen mindenféle sűrìtés nélkül. Viszont a turmixolás, és utána a szűrés nálam kötelező minden krémlevesnél, mártásnál. Ezzel a metódussal bármilyen gyümölcsleves elkészìthető, csak a fűszerek és a sav (fehérbor, Vörösbor, citrusok leve) változik gyümölcstől függően.
CSAKAKISPEST!!!!
-
Cha-b
senior tag
Semmi extra, csinálsz egy egyszerű karamellt a cukorból, mehet rá a gyümölcs, a redukció a kìvánt tejtermék.
Mélyebb íze van, mintha csak simán cukorként használnád, én így jobban szeretem. Plusz ad egy kis színt is, vadasnál is szigorúan karamellt használok.CSAKAKISPEST!!!!
-
Cha-b
senior tag
válasz Donki Hóte #11119 üzenetére
Igazából tartósítási eljárás, le szokták mosni a sós, cukros keveréket, aztán szárazra törölni. Mehet minden bele izléstől függően, kapor, citrusok héja stb, szoktak pl. Reszelt céklát tenni a keverékbe, ami megfesti így a hal husát, és bordó lesz.
CSAKAKISPEST!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen