Új hozzászólás Aktív témák

  • TTommi

    aktív tag

    válasz Valaki87 #40168 üzenetére

    A Z2 nek ugyanaz a kamerája, hátha ez segít! Auto módban csak jó fényviszonyok mellett csinál jó képet. Szürkületben és sötétben az auto mód szerintem használhatatlan, manuálban meg sokat kell bíbelődjél a beállításokkal, hogy a képek belenagyítva is jók legyenek és akkor még mindig a felső kategória alsó-közép tartományában van. Az összes Sony kamera által lőtt kép a szélek felé erőteljesen zajosodik. Makróban viszont nagyon csúcsszuper! Sajnos valamiért a Sony nam feccöl(t) túl sok energiát a szoftveres felületre, pedig a szenzorai bitang jók. Lásd az S6-ot. A Z4 ráadásul jobb szenzort kapott, mint az S6, de nagyon halvány az esély, hogy a szoftverrel ezt az előnyt ki is használják. 20 Mp-n ráadásul nem működik a HDR sem és nincs optikai képstabilizátor sem, ami azért néha elkelne. Mindezeken túl nagyon élethűek és szépek a színek és ha nem nagyítasz bele, akkor maga a kép is szépnek látszik. Én általában 8MP-s 16:9 es képeket készítek, de lassan áttérek a 4:3-asra, mert azok meglátásom szerint szebbek. A manuálnál tudod állítani a zársebességet, az autofókuszt és a fehéregyensúlyt is, de azt is lenne hova fejleszteni.
    Konklúzió: Mindennapos eseményekhez, nyaraláshoz, nappali tevékenységekhez bőven jó, de nem kiemelkedő min fotókat készíthetsz. Sötétben csak manuállal, de szerintem azok nem lesznek olyan jók kinagyítva.
    Most olvasgatom az amerikai tapasztalatokat, ott ódákat zengenek, de még nem világos, mik a trükkök. Ha jók is lesznek a képek, az mindenképpen elmondható, hogy a Sony Z-k egyszerű júzerek számára csak az agybajt tudják hozni. Akik viszont szeretik a logikai játékokat, azok számára jó időtöltés és megéri a fáradtságot. Mindazonáltal néha bosszantó, hogy egy pillanat elkapása előtt bíbelődnöm kell a beállításokkal, hogy jó legyen a kép.
    PS: Ez jó hosszú lett, ha bárki ezek után azt mondja, hogy elfogult vagyok a Sony-val, hát...:) De tényleg lehet vele jó képeket csinálni. Remélhetőleg a Z4-nél ezek a hibák már nem lesznek!

    SXZ2 és SXZ5c

Új hozzászólás Aktív témák