-
IT café
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryon87
félisten
6 telefon kameraösszehasonlítása
Xiaomi 12X, 11T, 11Lite 5G NE, S20FE SD, P40Pro, G4Van bennük 1-2 eltérő is + a Xiaomiknak 1 kissé bénácska hyperlapse videó is, mert kör alakban próbáltam menni + figyelni hogy kinek megyek esetleg neki Valamint van egy 4k60p videó is a 12X által.
S20FE és P40Proval a zoomok többszörösen vannak, mert ha már a Xiaomik 2x-et tudnak, úgy valós, ha velük is "csökkentett" a zoom, de ott a rendes optikai zoomjuk is pluszban.
Keszekusza, akinek van kedve s elég hajszála, nézze megXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
addikt
válasz TODI1111 #107250 üzenetére
Csak én használtam is és bukni sem buktam egyiken sem, a cigisek meg nem elég, hogy szórják a pénzt, de mást is kapnak pluszba sajnos. Vannak még itt a csoportba páran rajtam kívül, akik szeretik cserélni és nem tudják miért, de cserélnek. Nem csak nate -ra gondolok
Mi 11 Ultra Mi 11 ultrával.
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
Aryon87
félisten
válasz Elit3Zotya #107252 üzenetére
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
törölt tag
válasz Plazmacucci #107241 üzenetére
Már azon is röhögtem a múltkor, hogy egyeseknél pár hónap leforgása alatt több telefon megfordult, mint nálam egész életemben. De ezek szerint van olyan is, akinek 1 modellből volt annyi.
Érdekes egy hobbi ez. Csak azt nem értem, akkor min "megy a dilemma", megjelenés sorrendjében végig kell menni mindenen, lehetőleg többször.
-
Imurai
tag
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyen járok-e, de fotózás szempontjából szeretnék tanácsot kérni új mbil vásárlásához.
Mozgássérült vagyok, izomsorvadás, koordinációs gondok, és ami itt a lényeg: enyhe remegéssel a kezemben. Ha fotózok, akár csak saját örömömre, kb 5-10 képből 1 nincs elmosódva. Ez HDR-nél főként jelentős. Tudom, tripod, de mire felállítom, addigra elmúlik a pillanat, meg sokszor nincs is hova.
A kérdésem az volna, érdemes-e optikai képstabilizátoros telefont vennem, vagy vannak már elég jók a szoftveres megoldások is? -
félisten
Ártatlanul lecseréltem a Note 10+ mobilomat egy Note 20 Ultrára, de nagyon úgy fest kamerában downgrade volt. Igaz a garancia miatt választottam újabbat, mert az előzőről hamarosan lejár.
Portré mód béna, mert a 2x zoomja kamu, csak belenagyít főkamerával. Az 5x zoom csak verőfényes napsütésben működik, amúgy meg kívágja csak a 108mpx képből... És a legjobb. Adobe Lightroom képtelen HDR-ben fényképezni ezen a modellen. Abszolút csalódás. Igaz, hogy a gyári automatika jobb mint az előző telefonon, de én nem csak point and shootolni akartam volna...
Milyen alkalmazással lehet még nyers HDR képeket lőni? És azért ide írok mert a másik topikot a kutya nem látogatja.Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Bagoly01
senior tag
-
Kisszaboo
junior tag
Milliomosok. A lényeg , h ne bukjanak. Csak a másik....és nézik madárnak....
[ Szerkesztve ]
Philips 65 Oled 805 , Asus Zenfone 7 , és 7 Pro
-
addikt
válasz #96241664 #107254 üzenetére
Én is nevetek sokszor, hogy megmondják olyanok sokszor melyik milyen, mikor még életében nem is használta. Én cserélgetem mert szeretem a tech cuccokat és nem vagyok milliomos, ez Magyarba kb lehetetlen küldetés. Megdolgoztam érte és soha nem bukok rajta, akkor miért ne. Megértem, hogy igénytelen vagy ebből a szempontból, de ez van. Engem meg más nem érdekel, ami téged igen. Ilyenek az emberek, ez így van jól.
#107257Bagoly01 P40 pro Plus is volt egyszerre 2, és az akkor kb 200e volt darabja, na és megtudtam venni 130-ba, és használtam plusz nem buktam rajta, akkor kérdem én, miért ne.?
#107258Kisszaboo Te még mindig nem vetél semmit.? Nem is értem
[ Szerkesztve ]
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
Kisszaboo
junior tag
válasz Elit3Zotya #107259 üzenetére
Azért nem buksz, mert a gari nem érdekel. Más igénytelent sem. Ez a titok. Nálam kötelező opció. ( Ma adtam el az egyik telómat, hétfőn veszem át az Asus Z8 Flp- et. 3 év garival.)
Philips 65 Oled 805 , Asus Zenfone 7 , és 7 Pro
-
addikt
válasz Kisszaboo #107260 üzenetére
Mindenkinek más az igénye, én igénytelen vagyok ebből a szempontból jól mondod. Én tuti nem veszek semmit, ha számomra nem éri meg, csak ha tudom bukás nélkül tovább tudom adni és használtam is. Mindenki más, de ezt írtam ez így van jól. De örülök, hogy végre rászántad magad valamire, remélem megcsappan a többi gyártó oknélküli szidalmazása részedről, mert másért amúgysem tudtál beírni soha semmit..
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
TODI1111
veterán
válasz Kisszaboo #107260 üzenetére
Miért lenne igénytelen az akit nem érdekel a garancia annyira mint téged? (egyébként én is garanciapárti vagyok).Olcsóbban veszi és adja kevesebb garanciával. Úgy vannak vele, hogy ha mégis baj van akkor a különbözetből fizetik a javítást, ettől még nem igénytelenek.
"( Ma adtam el az egyik telómat, hétfőn veszem át az Asus Z8 Flp- et. 3 év garival.)"
Felhívnám a figyelmedet, hogy 3 év garancia csak 250 000 forint felett van, Amit te vettél [link] az még olcsóbb, ezért csak 2 év a garancia. Akkor most te is igénytelen vagy mert csak 2 év a gari?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Én is nevetek sokszor, hogy megmondják olyanok sokszor melyik milyen, mikor még életében nem is használta."
Ezt sem értettem soha, legalábbis fotók vonatkozásában. Attól, hogy nem én nyomtam meg az exponáló gombot, még látom a képeket ugyanúgy.
"Megdolgoztam érte és soha nem bukok rajta, akkor miért ne."
Ezt nem is sajnálom senkitől, nem ez a problémám a mértéktelen fogyasztással. Persze nem az a baj, hogy 3-4 PH fórumozó hetente cserél telefont, hanem hogy sokmillióan vannak, akik évente.
#107255) Imurai:
Nagyon kicsi remegést tudnak csak csillapítani az optikai stabilizátorok, de a semminél biztos többet érne.
Szoftveres stabilizálás nem igazán értelmezhető fotóknál, viszont a mai telefonok inkább több, de rövidebb záridős expóból rakják össze a képet. Ez még jelenthet valami javulást, ha régebbi mobilról váltanál.
[ Szerkesztve ]
-
-
Bagoly01
senior tag
Ennyi. Nem is kell ezt megmagyarázni! Sőt, én azt mondom jól teszed! Ki mibe leli örömét, úgy is rövid az élet!
-
félisten
-
ghiottone
nagyúr
válasz Plazmacucci #107268 üzenetére
Hanyadik reinkarnáció? Én elvesztettem a fonalat.
Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/T6FW8 | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
h3lios
addikt
Sziasztok!
Pénteken sikerült feljutnom pestre és lőni néhány képek S21 Ultrával.
Mindenféle szerkesztés nélkül raktam fel őket, utómunkával sokat lehet javítani a beégéseken és árnyalatokon.Itt a galéria.
Ez pedig az egyik kedvenc képem a napról:
[ Szerkesztve ]
B-tag: H3lios#2825
-
addikt
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #107272 üzenetére
Megúszós fotók. :) Dobd a mélyvízbe azt a nokiat;)
-
törölt tag
Nem minden, van olyan is, ami kifejezetten szar.
"Minden tesztoldal hülye. Nyilván."
Na kezdődik már megint...
Pont nem érdekel, hogy a tesztoldalak "szakértői" mit mondanak. Pár éve eljutottak egy olyan szintre némelyik mobil képalkotásával, ahonnan azóta csak visszafelé fejlődtek. Attól nálam még a mérce nem került lejjebb, nem fogok átlagos képektől elájulni.
Még mindig nem értem mi a célja a topiknak és a tesztképek megosztásának, ha ennyi kritikát nem lehet megfogalmazni róluk.
[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
válasz #96241664 #107280 üzenetére
Nincs baj a kritikával, csak nem veszed észre, hogy konkrétan mindent "leszarozol". Irreális elvárásaid vannak, pontosabban csak a raw-nak van szerinted értelme, az automatika minden gyártónál gyalázatos, sőt egyre rosszabb. Ez mobilos topik. Baromi kevesen szenvednek nyers fotókkal.
Ha a Find X5 Pro középszer, akkor a 22Ultra és társai kb. értékelhetetlenek.
Egy hsz-szel elintézheted az összes véleményed, mert nem fog változni a képalkotás, egyszerűen a casual usereknél nincs igény a fátyolos rawból, gcam-ból készített termékekre. -
törölt tag
Tényleg ennyire nem érted, miről beszélek?
Gyári auto jpg-t tekintve nincs olyan ami szerintem jó ÉS 2022-ben még érdemes megvenni. De még egyszer: attól, hogy a gyártók egyre lejjebb helyezik a lécet, én még nem fogom. Ami két éve nem lett volna jó, az nálam ma sem az.Igen, normális minőségű képet szerintem ma raw-ból lehet kihozni és/vagy jól belőtt GCam-mal.
Megértem, aki nem akar vele "szenvedni". Ellenben kénytelen lesz számolni vele, hogy ha felrak egy minőség-összehasonlító topikba* egy tesztképet, akkor 10 db "jó lett" és "még mindig jó" kommentre lehet fog jutni egy "szerintem nem nagy szám" is.*ami olyan minőség-összehasolító topik ráadásul, ahol engedélyezve vannak a tényleg király GCam képek is...
Amikor ilyen szintű point-and-shoot képeket is lehet csinálni telefonnal, akkor engedtessék már meg nem elájulnom ezektől.[ Szerkesztve ]
-
oroszLajos
aktív tag
ismerős nálam is Mi11 Ultra-S22 Ultra-Mi11 Ultra
Pixel 7 Pro Hazel
-
natë
nagyúr
válasz #96241664 #107286 üzenetére
Költői kérdés volt. Tisztában vagyok vele, te mit tartasz jónak.
NEKEM tetszik amit a Find X5 Pro tud automatán, ahogy a 22U ordított a gcam-ért, úgy itt abszolút nem érzem a hiányát. Egyetértek a sötét, igénytelen tesztelőkkel.
Nem is érdemes rágni a csontot, van ami nem változik, s ezután is rakok majd fel a középszerű készülékemmel középszerű fotókat. -
Zsombor99
csendes tag
válasz Plazmacucci #107092 üzenetére
Nekem Samsung Galaxy S7 van, jópár éve vettem használtan. A kamera 2160×2160 felbontásra van állítva (legalább álló és fekvő orientáció között nincs különbség ). Kizárólag egy gumi tokot kellett venni a telefonhoz, mert sérülékeny az üveg hátlap.
Én már árnyékos helyen voltam, úgy fotóztam, nyers kép. [eredeti kép link]
Zoom csak digitális van, ami lejjebb veszi a minőséget. Panoráma is készíthető a telefonnal, de ennek képmérete olyan hatalmas, hogy szívinfarktust kapott tőle a képszerkesztő programom ‒ maximum 26096×2016.Jó pap is holtig tanul. ※ Senki se tökéletes.
-
addikt
válasz #96241664 #107286 üzenetére
Gcammal az a baj, hogy kulán működik. Tökmindegy hogy te azt mondod neked tökéletes, mert nem az. Mert igen, én kipróbáltam nagyon sok telefonon(te egyen), és egyiken sem ment tökéletesen. Hdr + nagyon jó, de ahhoz, hogy tényleg jó képet tudj csinálni vele, ahhoz állítgatni kell állandóan az adott szituációhoz + ezer év mire a képet elkészíti. Nem mindig van az embernek állítgatási ideje. Most én is visszaálltam a gyárira próbálgatni, mert volt pár olyan helyzet, amikor nem tudtam egy normális képet sem csinálni a gcam miatt.
+ videózásnál sem működik kb egy telefonon sem az, hogy felvétel közben váltogass a kamerák között. De attól még fent marad mert tényleg tud nagyon jó is lenni.#107287LojcHy°H-val Ilyet ne írj itt, mert hint jön, és röhögőgörcsöt kap, hogy minek cseréltél potyára. Ja hogy tetszett a 22 ultra és szeretted volna kipróbálni, most meg vissza tértél..? Jézus ereje, hogy volt merszed.
Kép is legyen.:
[ "> ] Gyári Nightscape[ "> ] Gcam night sight (nehéz megtartani, mert ezer évig csinálja a képet)
Oneplus 7t Pro
[ Szerkesztve ]
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
oroszLajos
aktív tag
válasz Elit3Zotya #107290 üzenetére
Ebbe bele se mertem bondolni Megyek és jól megszidom magam
Pixel 7 Pro Hazel
-
törölt tag
"Nem is érdemes rágni a csontot"
Nem, de a hangnemből ítélve már most tudom, hogy 56. alkalommal is le fogjuk futni ugyanezeket a köröket, amint valami negatívat írok legközelebb az aktuális telódról...
(#107290) Elit3Zotya:
Nézd, nem érdekel, más telefonokon hogy működik és egy szóval nem mondtam még mindig senkinek, hogy úgy és azzal fotózzon, mint én. Az enyémen jó, én kompromisszum-mentesen tudom használni, ha te nem, hát nem. Fotózz azzal, amivel szeretnél.
Ellenben az elkészült és ide feltöltött képeket látom, ahogy azt is, hogy milyen a minőségük és el tudom dönteni mit tartok jónak és mit nem. Ennyi.
Aki ezt nem képes kezelni egy minőség-összehasonlító topikban és csak megerősítést keres itt, az nyugodtan használhatja a prémium tagság adta előnyöket és szűrhet a csak bólogató hsz-ekre.[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Aryon87 #107251 üzenetére
Ebben a kis borongós topikhangulatban én tartanám a topik eredeti lényegét és volt merszem bedobni egy drive linket, amit úgy mindenki telibeszart vagy észre se vett. Én meg se néztem a képeket, de kíváncsi lennék azért ki mit mond, már ha érdekel valakit 6 telefonnyi sorozat....
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
natë
nagyúr
válasz #96241664 #107292 üzenetére
Á nem. Lassan megszokom a jelenléted.
Más, nem neked : megnéztem a középszerű fotókat melóban nagy/normális monitoron, továbbra is tetszik amit tud az Oppo és jó választásnak tartom bárki számára. Én már csak ilyen középszerű vagyok, lehet a szemem is az 45 felé.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Zsombor99 #107289 üzenetére
Azért illene teljes felbontási méretben fotózni Érteni vélem a lényeget, telefon kinelzőre meg 20 colos monitorra elég. De mondjuk egy picit nagyobb fényképet nem tudsz nyomtatni belőle, valamint én szeretem nézegetni az apró részleteket.
Ahogy írtam már előzőleg, egy három éves telefon mint pl az S10/Note10 nekem bőven megfelel, erre az egyel újabb verziójuk kevesebbet tud...Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
arabus
addikt
válasz #96241664 #107299 üzenetére
Tényleg nem jó képek.
Jobbak mint az S22 ultra képei de túlszaturált,kásás életlen fotók.
Telefonon lehet hogy jól mutatnak de monitoron nézve nagyon kijönnek a hibák.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Xiaomi13T eladó!
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- IPhone 14 Pro Max 256GB gyári független 2025.11.18. Vodafone szavatosság
- Honor 90 512GB 19GB RAM kártyafüggetlen + dual simes, számlás, garanciális, dobozos, fóliás!
- DooGee S110 12/256GB újszerű 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest