Új hozzászólás Aktív témák

  • nchelp

    tag

    válasz zolikaDB #1862 üzenetére

    CAM-nél programból meg lehet növelni az előreolvasást, azaz, hogy hány mondatot figyeljen előre. Ez azért számít, mert mint tudod, elég sok posztproci az íveket ezer apró egyenes szakaszra bontja. Mivel az adatfeldolgozási sebesség 0.04s/mondat, így 4-500-as tolásnál már gyorsabban végezné a megmunkálást, mint ahogy be tudja olvasni a sorokat. Ez tipikus ISO-s gond volt már a Philipsnél is. No, a megnövelt puffer ezt küszöböli ki.

    A programozható pontosság a HH-nál a 32-es ciklus, ez a nagy sebességű 3D-hez van, hogy ne legyen alaktorzulás a túlfutási jelenségtől. Megadhatod neki, hogy mennyi lehet a tényleges eltérés a programozott pályától. Értelemszerűen ha csak egy-két mikront adsz be, az jelentősen redukálja az előtolást...közelítve a 0.01 felé már nagyon szépen tiplizik a gép. :D

    A nullpont az nullpont, csak amíg HH-n nullponttáblát használsz, és annak a soraira hivatkozol, addig ugye ISO-n erre külön paraméterhelyek vannak, amiket külön alapból be tudsz állítani, G54-G59-ig, majd azután G54 P1- G54 P300-ig. Tapasztalatom szerint az ISO kivitelezése nem annyira körülményes használatú.

    A perifériákat azért nem részletezném, mert bevallom, a HH lehetőségeit nem nagyon ismerem, és nem szeretnék hülyeségeket beszélni, ami a konkrétumokat illeti.

    A testre szabhatóság alatt főként a vezérlő makrózhatóságát értem, ezzel gyakorlatilag a gép ciklustárját az adott műhely kívánalmai szerint lehet kibővíteni, sőt, anno a Super-Cap lehetővé tette a "minta-adatbevitelt", amivel az ember önálló párbeszédablakos ciklusokat gyárthatott. Sajnos a szélesebb tömegek hozzá nem értése okán ezek a modellek szinte nyom nélkül tűntek el a süllyesztőben. A Fanucnál is fontos kritérium volt a piacon maradás, így sajnos a fejlesztéseiket nem vitték tovább ebbe az irányba. Általános tendencia, hogy a szerszámgépvezérlők gyártása a kezelői gárda globális többségének tudásszintjéhez igazodik
    A Manual Guide megjelenése óta a grafikája többet tud, mint a HH-é, többféle szerszámprofil megjelenítésével, térmetszeti ábrával, ilyesmi.

    A vezérlőben be lehet állítani minden egyes szerszámhoz, hogy milyen típus, valamint, hogy mekkora maximális orsóterhelés megengedett adott szerszámra. Amennyiben azt meghaladná, megszabhatjuk, hogy reagáljon, pl menetfúró esetében visszatekeréssel, marószerszámoknál az előtolás redukálásával.

    Testvérszerszámozásra komplett szerszámcsoportokat lehet kialakítani, és még ki tudja mit nem, mert a Robo könyvét elnézegetve, ebbe a japánok már olyan dolgokat is beletettek (nem kicsit felturbózva a makrózási lehetőségeket is), hogy idő kell, amíg megértem. Igaz, a német nyelvű leírás elég sportszerűtlen nehezítés, mert az informatikai szakzsargon kifejezetten nem az erősségem... De ez van, ezt kell szeretni.

    nchelp

Új hozzászólás Aktív témák