Hirdetés
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Windows 11
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Olcsó Temu-riválison dolgozik az Amazon
- VMware
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 10 milliárd humanoid robotot jósol 2040-re Elon Musk
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
-
IT café
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
-
xuldar
addikt
válasz atus72 #25085 üzenetére
Erről már többször is volt vita a topikban. Az SSD vezérlőchip titkosítást használ, talán érdemes lenne megkérdezni Kürtéket, mi a véleményük az SSD-ről történő adatmentésről.
GEPESZ66: CrystalDiskMarkkal 0xFill-lel mértél? A Fury Sandforce vezérlőt használ, 0xFill nélkül jönnek ki hasonló eredmények.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
varmi2
nagyúr
válasz atus72 #25097 üzenetére
Ne vesd össze egy pendrive és egy ssd működését. Mert nem teljesen azonos. Minden ssdben lévő vezérlő ic titkosítja az adatokat, amit csak ő maga tud visszanyerni, másik ic nem. Pendrivenál nincs így, így ott van lehetőség az adatok kiolvasására.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
justaview
senior tag
válasz atus72 #25103 üzenetére
Nagyon köszönöm!!!
Eszerint a MEK módosításával tudja a Samsung egy mozdulattal feloldani az SSD-t, ha elfelejtettem a jelszavamat, de ez egyben eltünteti az adataimat is.
Úgy tűnik, utána kell néznem, hogyan működnek ezek a titkosítási rendszerek.
Tudsz olyan helyet, vagy könyvet ahonnan az alapoktól ez megismerhető (mert érdekel, csak nem foglalkoztam még vele) ?
-
Doky586
nagyúr
válasz atus72 #25297 üzenetére
már egy évtizeddel ezelőtt is volt olyan hogy microcontrollerből úgy 'lopták' ki a levédett programot hogy a chipről leköszörülték a burkolatot és mikroszkóppal bitről bitre leolvasták a programot az on chip eeprom-ból..
persze ez nem otthoni eszközökhöz való de egy kínai sorozatgyártáshoz így már működik a reverse engineering crack...
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
-
Raymond
félisten
válasz atus72 #26052 üzenetére
Nezz szet meg egyszer a cuccaid kozott, mert adtak a laphoz:
User's manual
I/O Shield
4 x SATA 6Gb/s cable(s)
1 x M.2 Screw Package
1 x CPU installation tool
1 x Supporting DVD
1 x SLI bridge(s)
1 x 12 in 1 Cable Label (s)Ott a csavar es a pocok is.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Anonymus23
veterán
válasz atus72 #26053 üzenetére
Ez is normál cucc, alaplapokhoz szokták még adni, ez a fél magasságú talp, ha jól rémlik a tetején ennek volt egy megvezetés is.
Ha bemész egy számtech üzletbe, ahol szereléssel is foglalkoznak, 100%, hogy van nekik olyan, ami neked jó lenne.[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
jeni
félisten
válasz atus72 #26055 üzenetére
Nézd meg nem-e porszívóztad fel?
Postán kaptad,lakásra hozták?
Mert még ebben az esetben is vissza viheted a lapot,hogy nem mellékelték a kicsi rögzítő csavart a dobozba gyárilag.
14 napon belül ha neten vetted vissza vihető ezzel az indoklással.
Jobb ha személyesen mész be oda. Lehet,hogy talán tudnak adni olyan csavar testet.Én is az Aquacomp boltban vettem az Asrock lapomat és ott helyben megnéztem minden meg van-e hozzá? Meg volt rendesen,még a srác a proci lábakat is megnézte.
Ha nem jársz vele sikerrel,hogy adnak-e vagy vissza veszik-e.
Megoldható a javítás egy kicsi erősebb műanyag csővel (megfelelő hosszal) és egy adott hosszúságú m2 csavarral.
[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
válasz atus72 #26064 üzenetére
Cumi van, voltsm az Aqua Karinthy uti uzleteben ott nincs de menjek a Dohany utcai boltba mert ott szerviz is van es tuti lesz, elmentem, kozben lattam egy csavarboltot ott nem volt, talaltam egy pc bontot, 10 percig kerestuk a halomban,nem volt, eljutottam a Dohany utcai szervizbe, ott szettarta a kezet az emberke, menjek esetleg egy laptop szervizbe, meg a fasz ki van mar teljesen...
-
félisten
válasz atus72 #26068 üzenetére
Nem ilyen screw-in-screw (ez nem hivatalos elnevezés, csak mi, hardveresek adtuk neki) az alaplap?
Ez azt jelenti, hogy több csavar van az alaplapban, az M.2 SSD méretétől hosszától) függően. Viszont ha ezen csavarok teteje is menetes(a csavar "tetejében is van egy menetes furat), akkor 2 ilyen csavart egymásba lehet tekerni és az pont olyan magas lesz, amekkora kell.UI: gyakran feltüntetik, hogy mellékelnek M.2 csavarkészletet is ilyen deszkákhoz, de a fent említett esetben már nem.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
jeni
félisten
válasz atus72 #26068 üzenetére
Radi8tor
Egy szóval sem mondtam, hogy venned kell ilyen csavart ASUS-tól. Jelezned feléjük, hogy nem kaptál ilyen csavart az alaplaphoz és adjanak neked.ahogy írva lett,mivel a megvételénél meg sem fordult a tudatodban ,hogy egy ilyen pici csavarnak kell még lenni a tételek közt.
Nem is kerested.
Valóban filléres dolog de az a gond,hogy ilyent az ember nem is keress meg elsőnek.
Talán egy jó esztergályos-t megkérni erre?
Írni kell az Asus supportjának,hogy vettél egy ilyen lapot és a utólag vettél egy Ultra m.2 csatiba egy SSD-t és nem tudod rögzíteni. Lehet esélyed,hogy kapsz postán egy másikat.
Amúgy van egy másik ötletem.
Van itthon Asus notebook márkaszerviz,és ott érdemes még megpróbálni. Talán ők jobban tudnának ebben segíteni. Még akár meg is rendelhetik,mert ott más több tételek is vannak szerviz tevékenységük, rendelésük során.Fire/SOUL/CD
aAhosszabb és ezzel meg is van a rögzítése vagy egy kiürült toll betétből egy darab hosszat levágni és azzal is van tartása a hosszabb m2 csavarnak.
A szívószál is elvileg jó,de az hajlik bár ez még nem baj mert a csavarnak van tartása,a gond,hogy összenyomható,ezért ezt elvetetném.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz atus72 #26073 üzenetére
Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, szóval (most megnéztem az alaplap képeit is)
1. Van benn, az alaplapba gyárilag becsavarozva 4 db menetes tuskó (azért 4, mert nyilván 4 különböző méretű(hosszúságú) M.2 SSD lehet benne rögzíteni.
2. Mivel azt tudod, hogy az adott SSD-t melyik menetes tuskóba lehetne rögzíteni, ezért tekerj ki 1 olyan menetes tuskót az alaplapból, amire az SSD rögzítéséhez nincs szükség és próbáld meg beletekerni (simán bele megy, ha arról van szó, amiről írtam, nem lesz szükség, hogy izomból beletörd...) a másik menetes tuskóba...Vagy azért írtad, amit, mert próbáltad, de az nem járható út?
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
jeni
félisten
válasz atus72 #26073 üzenetére
ez jó oda,jobb esetben le kell vágni belőle
Ellenben a távtartó alsó menete nagyobb,mert ott 2,5 van megadva. az alaplapon az m2? Mert akkor oda nem tudsz olyan távtartót venni,mivel akkor elnyírod a menetet.
Ez meg a 2,5 belső menetes táv tartó különböző méretekben. Az nem baj ha az adott távtartó nem rögzül az alaplapod előre oda rögzített anyához. Egy hosszabb M2 csavarral ezt megtudod oldani.
Ha az M2,5 belső menetű távtartóban szorulna az M2 csavar (kérdés az a 10mm M2 csavar elég hosszú lenne oda?) akkor egy 3 átmérőjű fúróval átfúrod.Az m1,6 és az M1,8 szerintem nem azok vannak benne. Ezt kitudod deríteni ha otthoni csavarral kipróbálod melyik menne bele? Amúgy egy vonalzó is elegendő annak megmérésére csak nem lesz tízed pontos.
Ha nagyon kell még ma este vagy holnap tudok adni neked M2(?) csavarokat de ehhez el kell jönnöd a Keletibe.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz atus72 #26079 üzenetére
csak példának jelöltem be.
de ha van ilyen 3-4-5000Ft akkor se biztos,hogy jó mert itt korábban lett írva,hogy az alsó csavar az Asus alaplaphoz miként van rögzítve ,lehet bele se menne a furatba!Doky586
kétlem,hogy a menetet is rávarázsolja a 3Dnyomtató.
arról nem is szólva mennyit is kérnének ezért?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz atus72 #26077 üzenetére
Kerestem képet a deszka hátuljáról/aljáról... Tárgytalan, amit korábban írtam, ebből nem lehet kiszedni/kitekerni a gyárilag beépített tuskókat...
-
Laraxior
titán
válasz atus72 #26099 üzenetére
960EVO is van mar itt. Az 500-as 237€-ert.
3200/1900MB/s
Elég jó kis kütyüSM961-bol csak 256GB-os van még egyelőre...
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz atus72 #26104 üzenetére
Ha jönnek az új alaplapok a Z270-es chipset, meg az új processzorok, valószínűleg én is benevezek egyre"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz atus72 #26133 üzenetére
Szerintem fontosabb az az adatmennyiseg amit te irsz rá. Bár ha nem ujonnan vetted akkor megertem a kérdést.
PM951-et pl latja az uj HDS. Meg az Aida64 is.
De az írható adatmennyiseget nem igazán írja egyik sem.[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz atus72 #26172 üzenetére
Nem garis amúgysem, de pengével szépen le lehet szedni a matricát, átragasztottam a másik oldalra
-
nagyúr
válasz atus72 #26233 üzenetére
Igen, le lehet szedni. Tapétavágóval tökéletesen le lehetett szedni, majd felragasztottam a hátuljára.
Igazából nem oszt nem szoroz, mert bár szinte új, (2 óra volt benne) nem volt rá gari, de az ára kompenzálta ezt. (20.000 HUF)Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
jeni
félisten
válasz atus72 #26562 üzenetére
A képen amit az eladó küldött arról az aljáról van fotó. A felső részéről miért nem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Call of Duty: Black Ops 6
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Elite: Dangerous
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB WD Black Gen4 NVMe SN850X SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HGST HUH721010AL SATA3 10TB
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 860 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate ST10000VE0008-2P SATA3 10TB
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest