Új hozzászólás Aktív témák

  • v.gyuri

    csendes tag

    Szervusztok!

    Van egy Gigabyte GA-E350N-USB3 típusú Brazosos mini itx alaplap, benne 2x2Gb Kingmax DDR3 1333.
    Kingston V+200 60Gb SSD (sandforce MLC)
    és egy
    Samsung 840 EVO 120Gb SSD (Samsung TLC). - Erre cseréltem (cserélném) a Kingstont.

    Probléma:

    A memóriából a videokártya BIOS beállításokban kap 1024Mbot.
    Tiszta Win7 SP1 x64 telepítés után drivereket feltelepítve windows frissítések után.

    ---- Rebootolom a gépet, aztán a gép 1Gb lefoglalt memóriát lát (BIOS VGA megosztott memóriájának beállítása), és 3Gb szabad memóriát (ez volna a normális a 2x2Gb lapban lévő memóriából). EZ FRANKÓ.

    ---- Aztán ha kikapcsolom a gépet akkor 75-95% az esély arra, hogy pontosan fordítva lesz a dolog - 3gb hardvereknek fenntartva, és 1gb szabad memória - ennyivel meg elfogy az oprendszer ha csak oldalakat böngészek, akkor is. Programokat telepíteni eztán a továbbiakban lehetetlen (olykor 8-20Mb szabad memóriám marad firefoxozás mellett). EZ NEM FRANKÓ.

    ------ Kérdezhetném a klasszikussal azt is, hogy: "De hova tűnt Daemon Hill, hova tűnt Daemon Hill ..... ?!"
    ------- Szóval hogy tűnik el 2Gb memóriám a hardverek számára lefoglaltak közé?

    Eddigi eredmények:
    Jópár újratelepített friss rendszer után jutottam arra az eredményre, hogy a hiba 99%-ban a brazos A50-es chipsetjében - helyesebben a driverében - lehet. Sosem lehetek biztos abban hogy ha a pc-t bekapcsolom, akkor a vezérlő és az SSD nem akad e össze, mert ez esetben a hardverek számára lefoglalt memória 1Gb-ról rögtön 3Gb-ra ugrik - a rendszer meg használhatatlanná válik.

    Ha visszarakom a Kingston V+200-ast, azzal meg nincs ilyen problémám. Érti ezt valaki? Találkozott e valaki hasonlóval?

    Az SSD ennek ellenére teljesen rendben van, de úgy tűnik, hogy sehogyan sem szereti a Brazos A50-es chipsetjét. Ha pedig ez így van, akkor 'cumiceci antivakarinnal'. Szóval vettem egy jó SSd-t, csak használni nem tudom a Gigabyte Brazosos lapommal?

    Eddig próbálkozásaim:
    ---- amikor reboot vagy a másnap reggeli bekapcsolás után 3Gb lefoglalt memóriám volt és 1Gb szabad, akkor az alaplap chipset driverét újratelepítve visszaállt a lap a rendes beállításaira az 1Gb hardvereknek lefoglalt 3Gb szabad állapotba.
    ----- viszont amikor újraindítottam a gépet, rögtön le is dobta ezeket a beállításokat és 3 Gb hardvereknek lefoglalva, 1Gb szabad lett a felállás egyből.
    ---- AMD Southbridge driver telepítésén régen túl vagyok - az sem segített (egyébként mindig része ebből is a legfrissebb a legutolsó Catalystnak).

    VALAKINEK VAN E VALAMI ÖTLETE, TIPPJE -ESETLEG HASONLÓ TAPASZTALATA, HOGY MI LEHET A PROBLÉMA, VAGY MIKÉPPEN OLDHATÓ MEG? BÁRMILYEN ÖTLET ÉRDEKEL.

    Előre is köszönöm.

    gyuri

Új hozzászólás Aktív témák