Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    Ügyviteli kérdés:
    Irodai gépbe veszünk egy SSD-t, de mivel ebbe az AIO-ba M.2-ből csak 2242-esek mennek és abból is csak sata-sok, így a topicban visszaolvasottak alapján egy TRanscend MTS430S-re esett a választás, van dram cache, de mivel csak irodai környezet ahol csak videót néznek youtubeon, meg acrobat professionalt és excell-wordot használnak, így ár tekintetében csak a 256 GB egységet szereztem be.

    Na most gondoltam ha gyári hibás, nehogy az AIO-val szívjak, hát beleraktam másik gépbe.
    A diskmark körülbelül hozza az adatlap szerinti 480MB/s olvasás és 400 írás értékeket(csak az 512-es tudná az 500 körüli sebességet). Szal megnyugodtam.

    Aztán megláttam hogy 61 fokra felmelegszik, heatspreader nélkül. Nu akkor próbáljuk ki egy 14 GB-s videó file átmásolásával...az első 6 GB alatt tartja a 330-400 írási sebességet, de aztán beesik 110 alá.
    Lehetséges hogy a 60 fokra melegedés miatt van ez? Pedig adatlap szerint 70 fokig bírnia kéne.
    Vagy egyszerűen a 256 GB-s változat kicsike DRAM cache-e miatt elfogy a lendület 5 GB írása után?
    Ha a második a tényállás és ezt előre tudom akkor az 512-est veszem, pedig felesleges pénzkidobás mivel van cégnél NAS, szinte semmi adatot nem kell lokálisan tárolni.
    De ha a hőmérséklet a gond akkor viszont kaki van a palacsintában, AIO-ba lesz....még nem néztem meg egyáltalán elférne-e heatspreader.

    Frissítés: ráraktam egy vékony heatspreadert, amit nem használtam fel az Adata sx6000pro-hoz, tényleg csak kb 2 mm vastag fém lap thermal pad-el ragasztva...53 fokra melegedett így fel és ugyanúgy beesik a sebesség kb ugyanannyi %-nál...

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák