Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz joocek #38714 üzenetére

    Ezt hol jelzi a HDS? Mert nálam nem ír napi írást. Az összírást írja. Meg az üzemidőt, de az meg nem az SSD tényleges életkora. A napi írást úgy számold, hogy az összírást osztod a napokban számolt tényleges életkorral.

    Az sem mindegy, hogy mennyire új az SSD. Az első napokban, hetekben, mikor OS-t telepítesz rá, vagy klónozol, adatokat húzol rá vissza, 10-100 gigás játékokat teszel fel rá, benchmarkokkal tesztelgetsz, akkor eleinte nagyon megugrik az írás. De aztán ahogy használod tovább hosszú távon, csökkeni fog a napi átlagírás. Hangsúlyozom, hogy nem az írás, hanem az ÁTLAGírás. Mert hosszú távon csak az átlag számít. Az mindegy neki, ha olyan brutális napja van, hogy 1 terányi írást tolsz az arcába. De ha pl. utána több napig meg nem írsz rá sokat, akkor a nagy írási csúcs jobban belesimul egy hosszabb távú átlagba.

    Ha viszont már jó ideje használod, és még mindig sokkalod a napi 40 GB átlagírást, kapcsold be a Win10 Feladatkezelő Részletek fülén az I/O írás oszlopot, és hagyd futni, ne kapcsold ki a gépet. Folyamatosan monitorozd, hogy melyik folyamat ír sokat. Pár óra vagy nap múltán ki lehet szűrni a bűnöst.

    Egyébként a napi 40 giga tényleg nem sok. A windowsos felhasználói átlag 20-40 GB között van naponta. Persze vannak felhasználók efölött és ezalatt is, de az már nem átlagos felhasználás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák