Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz #92006144 #33466 üzenetére

    Nem vagy rekorder, más is jelzett nemrég hibás SU650-nél 79 fokot. Egyértelműen szériahiba, azok is, amelyek nem melegednek, tömegesen döglenek meg egy idő után. Az eseteknek az okát nem tárták fel, szériahiba nincs bizonyítva, de mióta kitudódott, nem is ajánljuk senkinek az SU650-et az SSD-s topikokban. Annak ellenére, hogy én pl. kifogtam egy jó példányt, ami teljesen hűvösen működik (ezt kézrátétellel is meg tudom erősíteni, tehát nincs az, hogy csak a hőérzékelő vagy a SMART mutat irreálisan alacsony értéket), meg a topikba is csak 2 ember írt be emiatt panaszt, pedig itt a PH-n is sokan vettünk belőle. Lehet mi még egy jobbik, régebbi szériából vettünk, amit még ez a hiba nem érintett.

    Az is tévedés, hogy csak akkor tudsz jó SSD-t venni, ha mindjárt a legdrágább Samsung 860-as szériát veszed. Sok jó SSD van az SU650-nél nem sokkal drágábban, pl. SU800, SU900, Crucial MX500, MX300, akciós 850-es Samuk. Illetve ha bizonyos tárhelyméret felett veszed, akkor Kingston UV500. Sőt, megkockáztatom, ha nem noname kínai SSD-t vesz valaki, akkor nagyon megbízhatatlan széria nincs a piacon. Vannak lassúcskák, pl. WD Green, A400 és UV500 kis méretben, vannak alacsonyabb íráslimitesek, de nagyon ratyi nincs a márkásak között. Hosszú idő óta ez az SU650 az első felbukkanó problémás széria, utoljára a Kingston V és OCZ Vertex korszakban volt ilyenre példa, elég sok éve. De ebből az SU sorozatból is csak ez az SU650-es ilyen, az SU700-800-900-ról tömeges problémát nem lehet olvasni. Az SU800 előjött néhányszor a topikban, mert emberek régi Hard Disk Sentinellel néztek rá, ami nem ismerte a meghajtót és hülyeségeket írt róla, hogy hibás, holott nem volt az, de a legújabb verziós HDS már megerősítette, hogy jól működik az SSD.

    Aki meg SU650-et vett, és problémája van vele, pl. melegszik, az ne várja meg, míg 72-99 fokos lesz, ha indokolatlanul átlépi a 60 fokot, már vissza kell dobni gariztatni, már csak azért is, mert 70 fok fölött elvileg megtagadhatják a gariztatást.

Új hozzászólás Aktív témák