Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz pibácsi #32965 üzenetére

    Ha most meg van rendesen particionálva az SSD, akkor azzal nem is kell újratelepítéskor foglalkozni, újraparticionálni. Nyugodtan húzz rá egy SP3-as MSDN-es XP-t, ami az Intel SATA drivereket tartalmazza. Előtte a BIOS-ban győződj meg, hogy be legyen kapcsolva a SATA mód, ne IDE-ben hajtsd. A Diskeepernél jobbat meg nem tudok XP-re, ami tud TRIM-et. Néha gyári szoftverek tudnak, de Kingston SSD Toolboxban tudtommal még nincs manuális TRIM, de nem kizárt, hogy később tesznek bele ilyen funkciót. Pont az XP-sek miatt szoktak ilyet beletenni, hogy olyan OS-ek alatt is legyen TRIM, amik ezt alapból automatikusan nem támogatják.

    Egy óvintézkedést nem árt még megtenni, az XP telepítés idejére lehúzni a HDD-t, utána vissza lehet kötni. Az újratelepítéstől függetlenül a HDD-n a mostani rendszered úgy is meg fog maradni.

    Néhány XP-s manapság már a XP Embedded Posready 2009-es kiadás telepítésére esküszik, mert ez eleve az összes frissítést tartalmazza beépítve, de ezzel nincs tapasztalatom, rég nem XP-zek már.

Új hozzászólás Aktív témák