Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz Ice&Lime #12187 üzenetére

    "Akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy átlagfelhasználásra tökéletesen felesleges a ramdisk ssd-n, még speciális esetekben lehet haszna, de az emberek többsége nem ilyen, ezért mondtam, hogy kb. semmi."

    RAMdisk-et SSD-n soha nem fogsz futtatni, max. SSD használata mellett. ;)

    Nem csak grafikusoknak, tervezőknek vagy zenészeknek jó a RAMdisk: általános felhasználásnál is kíméli az SSD-t. A RAMdisk előnye nem csak abban mutatkozik meg, hogy állva hagyja a leggyorsabb SSD RAID-eket is, hanem pl. amit nagyon sokan a hátrányának tartanak, hogy kikapcsoláskor elvész róla az információ: ezt lehet akár az előnyére is fordítani. ;) Pl. a böngésző cache nálam át van irányítva a RAMdisk-re, így ha kikapcsolom a gépet automatice törlődik: nem kell vele külön foglalkozni. Aztán jellemzően pont a böngésző cache az, ami az SSD-t terheli: a sok kis fájl írása...RAMdisknél nincs ilyen írási limit, így az SSD-t pihentetjük ezzel is. Vagy ha véletlenül beleszaladsz valami vírusos fájlba, akkor az is repül rebootnál. Stb... ;)

    Egyébként tényleg vadállat gyors. :DDD

    (#12192) colossal89: Olcsóbban jössz ki, ha sima RAM modulokból szoftveres RAMdisket csinálsz és a géped elé meg veszel egy UPS-t (szünetmentes tápot). Ami ráadásul az egész gépedet védi áramszünet esetén (Az SSD-k különösen nyűgősek arra, ha menet közben "kirántják" alóluk a tápfeszültséget). ;)

    [ Szerkesztve ]

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák