Hirdetés
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- C# programozás
- Windows 10
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Hálózati / IP kamera
- Milyen routert?
-
IT café
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #11950 üzenetére
Köszi az információt.
-
LLKobe
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #11950 üzenetére
Ezexerint ha tartalmaz adatot az ssd akkor lassabb? Ezt nem feltétlenül értem...
Vagy ha jól értem, akkor gyorsul az ssd ha ezek a karbantartási műveletek lezajlanak, ami csak full formattal érhető el? De ez sem a legjobb, mert a full format meg egy valag írási műveletet tesz bele feleslegesen nem?
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
King Unique
titán
Értem, akkor USB lesz a gond...3.1 ki tudja tudni fogja-e.
Bár akkor nem értem USB3-as külső SSD-knél hogyan van ez, v hogyan nincs megoldva, de az már más téma.
Köszönöm az infót!(#11948) Fire/SOUL/CD: ezt kapisgálom, de akkor USB-n szintén nem a vélemény? Esetleg más - eSATA, Thunderbolt - csatlakozó esetében, vagy arról itt nincs infó...
-
worxland
addikt
Samu 850 Pro
30 000 P/E ciklus.
Na, innentől vége minden takarékoskodó beállításnak.''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
félisten
válasz LLKobe #11952 üzenetére
Egy vadiúj SSD-n mért sebességteszt mindig magasabb eredményeket hoz, mint egy belakott rendszerrel pl fél év múlva, de ez igénybevételtől is függ, meg persze az adott SSD belső karbantartó algoritmusaitól is.
Azonban az fontos, hogy attól, hogy idővel kisebb sebességértékeket mérsz, az nem jelenti automatikusan, hogy az SSD teljesítményére is kihatással van, mert az esetlegesen kisebb sebességeredmények még mindig olyan magasak, hogy az nincs semmilyen kihatással a mindennapi felhasználásban.
(A Samsung meghajtóira jellemző, hogy TRIM nélkül lassan, de biztosan elvesztik a sebességüket és intenzívebb használat esetén már laggolást is okoz(hosszú másodpercekig "darál" az SSD és addig még az egérkurzor is beáll, nem lehet semmit csinálni), pont ezért nem szerelek be egyetlen ügyfélnek sem XP vagy Vista alá Samsung SSD-ket, akik intenzívebb írásnak teszik ki a meghajtóikat.
Nekem is Samsung SSD-im vannak, de hiába tűnik úgy, hogy minden rendben a TRIM-el, gyakorlatban nem működik, mert egy olyan szoftvert használok, amely megakadályozza azt. Ezért amikor már tapasztalom a laggolást(pl fél évente), akkor backup, lassú format, restore és megint minden oké, persze ez a fél év nem szent írás, intenzívebb használat esetén hamarabb is előjöhet a lag)King Unique
USB esetén én még nem találkoztam olyan vezérlővel, amin ment volna a TRIM. Ha jobban érdekel a kérdés, akkor azt javaslom, hogy a Hard Disk Sentinel topikban kérdezz rá erre, mert a HDS fejlesztőjének nagy tapasztalata van ebben a kérdésben (is) és hátha ő már találkozott olyan USB vezérlővel, ahol megy a TRIM.
Thunderbolt meg MAC nem az én birodalmam, OSX alatt amúgy is vannak gondok a TRIM-el, nem dedikált SSD-knél külön TRIM Enabler progit szoktak használni, de az sem mindig működik, szóval ezt passzolnám.ESATA porton menni szokott TRIM, vagy külön SATA vezérlő vezérli(gyakran JMicron vagy ASmedia), vagy egy SATA port van feláldozva erre a célra(pl csak AMD SATA vezérlő van az alaplapon, ahhoz tartozik az összes SATA port, de amint a BIOS-ban engedélyezed az eSATA-t, akkor (általában) a legmagasabb sorszámú SATA port lesz beáldozva.) Itt is "csak" driver kérdése, hogy támogatja-e a TRIM továbbítását avagy sem. (eSATA üzemmódja ugyanúgy állítható a BIOS-ban, mint a SATA portoké, azaz AHCI kell rakni. Ha egy adott port van beáldozva, akkor ugyanaz az AHCI driver hajtja az eSATA portot is, mint a SATA portokat.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #11956 üzenetére
"Nekem is Samsung SSD-im vannak, de hiába tűnik úgy, hogy minden rendben a TRIM-el, gyakorlatban nem működik, mert egy olyan szoftvert használok, amely megakadályozza azt."
Ennek mi az oka? Sokat írsz amúgy is az SSD-re, és nem akarod a TRIM-mel még jobban csökkenteni az élettartamát, vagy miért? (Csak nehogy most bárki rohanjon kikapcsolni a TRIM-et. )Sk8erPeter
-
Fancy-boy
addikt
Még májusban írtam, hogy a Kingston V300 SSD elkezdett "szórakozni".
Most lett elegem belőle, úgy hogy viszem vissza.Már csak 76%-os a Sentinel szerint, de ami betette a kaput, hogy egy fontos Excel dokumentumot eltüntetett.
Naponta szoktam dolgozni rajta, menteni, erre az egyik reggel megnyitom, de üres volt.
A rendszer kiírta, hogy "nem található, lehet hogy átnevezték, áthelyezték, vagy törölték?
Úgy gondolom, amikor mentettem a dokumentumot, valami behülyült az SSD-n.Még szerencse, hogy volt róla egy másolatom a pendrive on.
Szerintem ez történt a Firefox-nál is. Amikor frissült, utána kezdett fagyogatni.
Ezért nem működik a rendszer visszaállítás, stb...Másik lehetőség a vírus lenne, de a vírusirtó nem talált semmit.
-
King Unique
titán
válasz Fire/SOUL/CD #11956 üzenetére
Tehát akkor USB-n a TRIM vsz kilőve, az eSATA-ról írtak érdekesek és biztatóak.
Köszönöm a részletes és tartalmas leírást! -
worxland
addikt
válasz student #11960 üzenetére
1. induló ár, fog esni majd rendesen, le fog menni cirka a 840 Pro szintjére
2. ja, csak épp ez nem átlag teljesítményű, hanem felsőkategóriás és gyárilag 30x több írást garantálnak, meg a gari is 3x. Magyarán ezt már végképp nem kell babusgatni, olyan terhelést adsz neki, amilyent nem szégyellsz (szerver, p2p, amit csak akarsz).''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Bootyhunter
tag
Sziasztok!
Van egy 90-es corsair force gt-m.Még a gyári 1.3.3-as firmware van rajta, így 370-380 írás/olvasást mértem rajta. Próbáltam frissíteni a corsair ssd toolbox progival de nem sikerült, pedig van 5.05-ös firmware hozzá. Az ssd-t rendszermeghajtónak használom win 7-el, trim van, sata ahci-re beállítva. Asrock z77 ext.4 alaplapom, i5 3570k procim van. Mi lehet a hiba? Hogyan vagy mivel próbáljam frisssíteni a firmwaret? 380-as sebességnél jóval többet kell tudnia a force gt-nek. -
félisten
válasz Sk8erPeter #11957 üzenetére
Az említett szoftver fontosabb számomra, mint a TRIM, ennyire egyszerű.
Bootyhunter
Nem jól mérsz vagy ASMedia portra van kötve a meghajtó. (Gyorstalpalót elolvasni)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Bootyhunter
tag
válasz Fire/SOUL/CD #11968 üzenetére
Szia!
Valóban, igazad van megnéztem asmediara raktam, ez lehet a gond! Kösz a segítséget!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #11968 üzenetére
"Az említett szoftver fontosabb számomra, mint a TRIM, ennyire egyszerű."
Ez milyen szoftver, azt szabad kérdezni? Csak azért érdekel, mert írtad, hogy megakadályozza a TRIM működését, és furdalja az oldalamat, hogy milyen program az.Sk8erPeter
-
3.Aragorn
addikt
válasz 3.Aragorn #11930 üzenetére
Fire/SOUL/CD: Esetleg volt időd megnézni a másik képet, amit a fenti hsz-ban linkeltem?
-
Phvhun
őstag
Mitől lehet hogy ~700 giga írás és kevesebb mint 1 év használat után egy Samsung SSD 840 [ennyire] lepusztult?
Másik gépben volt egy ugyan ilyen, az ~7 tera írás alatt is csak 99%-ra esett le ugyanennyi idő alatt.
-
AusWolf
őstag
Sziasztok!
Szerintetek mennyit érhet manapság, illetve mennyiért lehetne eladni egy 100%-os állapotú, garanciás, 120 gigás OCZ Vertex 3-at cirka 2,2 TB írással? Ha rossz topicban kérdezősködök, akkor előre is bocsánat. Valahogy ez tűnt a legrelevánsabbnak.Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
félisten
válasz 3.Aragorn #11971 üzenetére
Minden rendben. Mit kell nézni az SSDOK-ban
Phvhun - "Mitől lehet hogy ~700 giga írás és kevesebb mint 1 év használat után egy Samsung SSD 840 [ennyire] lepusztult?"
Dobj képet az SSDOK legújabb változatáról(amúgy meg 512 nap üzemidő az nem kevesebb, mint 1 év)"Másik gépben volt egy ugyan ilyen, az ~7 tera írás alatt is csak 99%-ra esett le ugyanennyi idő alatt."
Ez sem lehet, mert a TLC 840-es kb 1TiB írás után csökkenti eggyel az MWI értékét. Saját 840-esem[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Phvhun
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #11974 üzenetére
-
félisten
válasz Phvhun #11976 üzenetére
1. Az egyik gond, hogy IDE módban megy a SATA port, amin az SSD van, amikor az alaplapod támogatja az AHCI-t... 5. pont
2. Azon a 840-esen igen régi firmware van (DXT06B0Q), szóval melegen ajánlott lenne lefrissíteni a (DXT09B0Q) verzióra (ami az enyémen is fent van régóta...)
Számos hibajavítás mellett az MWI értékcsökkentést is javították. Azt nem tudom, mi lesz, ha lefrissíted, lehet marad 65%-on, de az is lehet, hogy 100-ra vagy 99-re állítja vissza.
Természetesen FW frissítést csak saját felelősségre végezni, függetlenül attól, hogy Samsung Magician-al pár kattintás az egész.[ Szerkesztve ]
-
Phvhun
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #11977 üzenetére
Namost a gond ott van, hogy eddig AHCI módban futott, és win ujratelepítéskor is már annyira be volt lassulva, hogy még az egér is akadozott tőle pedig i7-es gépben volt 32 giga ram mellett, namost áttettem ebbe a gépbe, ami egy csótány X2-es amd és ide módban egészen jól működik.
Ezt az FW frissitést lehet megnézem akkor, hátha visszarakja 100% körülre.
-
3.Aragorn
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #11974 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
-
Crytek
nagyúr
Nos ma meglett életem második SSD-je.
Samsung 840 EVO 250GB (igaz aranyér mert helyi boltba vettem,de 5 percre van szóval megérte)
Hihetetlen hogy kb nincs is súlya .Kicsi ,könnyű, kecses szép. Hogy gyors -e az majd 2 év múlva kiderül hogy amikor nem sata 2-vel szüttyögök!Next PC Upgrade: 2022
-
HZoli87
veterán
- New model support: 850 PRO
- RAPID v1.1
- PCIe SATA Card, Marvell chipset support
- Remove the UAC(User Account Control) alarm
- Retain the OS Optimization mode when updating the Magician
- Improve the operation speed of Performance Optimization -
Baggio04
aktív tag
Üdv!
Valamit kell még állítgatnom az ssd-vel kapcsolatban? intel 320 40gb sata2[ Szerkesztve ]
Baggio
-
M107
addikt
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Skalci #11990 üzenetére
Miért nem töltötted fel magát a képfájlt, amit készített az SSDOK? Direkt azért tette bele a lehetőséget Fire/SOUL/CD, hogy normálisan lehessen látni ezeket a screenshotokat, és ne ilyen 1920x1200-as és hasonló méretű gigantikus képeket kelljen bámulni, levadászva róla a lényeget. Több képet is fel lehet tölteni a Prohardverre egyetlen hozzászólás keretében, nem muszáj ám, hogy egyetlen képen legyen látható több program kimenete is; vagy legalább normálisan legyen kivágva. Ha nincs ilyen Snagit-szerű képlopó programod, ott van a Windows Vistától felfelé beépített, tehát OS megvétele után ingyenes Snipping Tool is, azzal is lehet csak az aktív ablakról készíteni képernyőképet. Ugyanezzel a képernyő megfelelő részeit ki is vághatod. Vagy Alt+Print Screen (aktív ablakról képernyőkép a vágólapra kerül), Win+R, mspaint, Ctrl+V, és itt a Paintben beillesztett képet elmenteni, aztán feltölteni ide.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Skalci
tag
válasz Sk8erPeter #11993 üzenetére
Mostantól, hogy tudom mivel kell, úgy fogom ahogy leírtad, szóval köszi az infót. Már régóta akartam keresni egy erre alkalmas programot, de a lustaság nagy úr.
Bodor: Köszi a választ
[ Szerkesztve ]
-
Phvhun
őstag
Sikersztori HDD-ről SSD-re migrálásról notiban:
Ha laptopotok van és vergődik, akkor jó hír hogy az auslogic true image 2014-el sikerült áthúznom egy belakott win7-et szutyok vinyóról ssd-re.
Nehezítő körülmények:
-A vinyó partyciója nagyobb volt mint az ssd
-Ugye mivel csak 1 eszköz lehet a notiban, ezért a vinyó image-t hálóra kellett menteni és onnan is visszahúzni
-Trial verziós volt a szoftver, mert ugye minek venném meg feleslegesenMegoldás:
Simán fel kell rakni a progit, kapsz hozzá trial kulcsot, azzal megcsinálja a merevlemez image-t, ezt egy belső hálón lévő másik gép public documents mappájába mentse a progi alapból.
Aztán van egy opció hogy valami rescue disk létrehozása, na ezt egy pendrive-ra kell feltolni.
Ezután vinyó ki, ssd be, és be kell bootolni egy win7 telepítőt, ami már egy másik pendrivera fel van húzva a win7 download tool-al.
Ez azért kell, hogy el kell jutni adig hogy az ssd-n új partíciót csinálj, és akkor megcsinálja szépen a 100 megás cuccot meg a maradékból a rendes partíciót. (Ezt a másik progiba trial korlátozás miatt nem engedi)
Itt akkor pendrive ki, másik be, és boot a auslogis rescue cuccba, és itt értelemszerűen ki lehet választani hogy restore, hol az image és okosan next next ki kell jelölni a partíciót, ami az ssd-n van és üres, etc..
Na ha kész, ami eltartott vagy 2 óráig i3-as notin 120-as ssd-vel úgy hogy kb 60 giga adat volt, akkor pendrive ki, és restart után rinyálódni fog a win hogy nincs ntldr, meg hasonlók.
Itt az következik, hogy win7 telepitő pendrive be, és telepítés javítás funkció javítgatja, akkor restart, kell másodjára is javítani, és egy harmadikat is.
Ez összesen ugye 3 javítás és 3 ujraindítás.
Na ezután pendrive ki, restart és tádámm, süvít az az ócska laptop, nem is volt vele semmi baj, csak a szutyok 5.2k rpm-es vinyó. -
HZoli87
veterán
válasz toydog55555 #11998 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Külső WD 22TB HDD eladó - 100/100 - Garancia!
- Seagate Exos 7E8 4TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó!
- Hibátlan - WD WESTERN DIGITAL Black 2TB WD2003FZEX 3.5" SATA 7200rpm 64MB HDD merevlemez 100/100%
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest