-
IT café
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pohár
félisten
azt hittétek...
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Ijk
nagyúr
-
brownus
veterán
válasz fateless #38847 üzenetére
ok, akkor ajánlanék két filmet, mintha említettem is volna a franciát, mikor írtam pár szót erről a filmről...
jean piere jeunet-től, a delicatessen, és a the city of lost children. bár lehet ezek sem fognak tetszeni, mindkettő elég sötét képet fest a jövő emberéről, kényes témákat feszegetve. a hangulatuk is olyan... de nekem remekmű mindkettő, bár én az összes filmjét szeretem, még az ailen4-et is, nincs oka szégyenkezni miatta. sőt! talán még jobb is mint a 3. rész.noé-val mizu van?
ja, és péntek este 22:00 órakor, AK2 kiMAXolva (és tök jó helyen fogunk ülni/és ütős ez a poszter)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz brownus #38853 üzenetére
Ha lesz kapacitásom, megpróbálom megnézni őket (most egy kellemes kis tüdő/hörghurut Gyulával birkózom, így tegnap mikor délben hazaértem, végig pihentem és aludtam, majd délután filmet is tudtam nézni. Még ma délelőtt itthon maradok, de 11-től már megyek tovább enyhén begyógyszerezve, így a héten már nincs időm további filmeket megnézni)
Noé
Spoiler elemeket tartalmaz!
Végül magyarul néztük meg, mert aznap épp nem játszották angolul, mikor mi tudtunk elmenni. A 3D-nek sok értelmét nem láttam a film esetén, ez sztem tök felesleges volt.
Sok olyan momentum volt a filmben, ami tetszett, de sok olyan része is volt, ami nem lelkesített, illetve más elemeket érdekesnek találtam. Megpróbálom összeszedni ezeket.
Ami tetszett:
A látványvilág egyes elemei. Ilyen volt például a forrás, ami aztán kiszélesedett és ennek mentén új élet serkent, amerre folyt. Gondolom ezt az Ézsaiás 47-ből vették. Nagyon jól sikerült mindezt megjeleníteni.
Szerintem profin sikerült megjeleníteniük az emberi gonoszságot is, leginkább Noé éjszakai látogatása során csúcsosodott mindez ki.
A bárkát is nagyon jól sikerült viszaadniuk, illetve kifejezetten tetszett az állatok kezelése a vízen, ötletes volt.
Isten kijelentése Noé felé - ezt amiatt i élveztem, mert az emberek többnyire azt jelzik vissza, hogy Istennek úgy "kell" szólnia hozzánk, hogy megjelenik egy nagy kéz, rámutat valamire és azt mondja: csináld ezt, tedd azt. A Bibliát olvasva ez egy elég téves koncepció, ezért tetszett, hogy a filmben sem ez volt.
Tetszett az is, ahogy Noé őrlődését bemutatták az özönvíz után, ahogy a Bibliában is jelen van.
Hám távozása is jól - bár kicsit kurtán - történt megjelenítésre, bár az okát félremagyarázták (a nézők azt hihetik, hogy azért, mert nem vihette a feleségét a bárkára, miközben a Bibliában ott volt a felesége mellette, de Noé nem túl kedves átka a részegség után okozta az ő távozását)Ami nem nyerte el túlzottan a tetszésemet:
Igazán megnézhették volna az életkorokat a Bibliában, pl hogy Lámek ne halljon meg olyan korán.
Nem értettem, miért kellett Noénak ez a Vegán beállítottság, főleg, hogy Isten mondja Noénak, hogy minden élőlényt eledelül ad nekik (persze a szaporodás után, de a tiszta állatokból amúgy is 7 párat kellett bevinni)
Ha már Noénál tartunk, az nekem túlzás volt, hogy Noé aztán a családja ellen fordult Isten rendelése ellenére. Ezt azért nem kellett volna... (nem is indokolta semmi)
A feleségeket lehagyták (Hám és Jáfet feleségét) - hogy miért, nem értem.
Nekem nem tetszett sem Russel Crowe sem pedig Emma Watson színészi játéka, viszont Jennifer Connelly, Ray Winstone (először azt hittem, Mickey Rourke játszik helyette) és leginkább Logan Lerman nagyon tetszett.Ami érdekes volt:
Metúselah (katolikusoknak Matuzsálem) belekeverését a sztoriba kicsit soknak tartottam, bár mindenképpen jól színezte a sztorit. Azt viszont sajnáltam, hogy egy habókos öregembert csináltak belőle, akinek azért vannak tiszta pillanatai is. Ha összeszámoljuk, hogy Metúselah 969 évig élt és 369 éves volt, amikor az unokája megszületett, valamint hogy Noé 600 éves volt, amikor az özönvíz történt, akkor nem rossz Metúselah behozása a sztoriba.
Az óriásokat érdekesnek találtam. Megint csak nem volt épp bibliahű az eredetük sem, illetve az, hogy a bukott angyalok az emberek érdekeit szolgálnák számomra nagyon erős csavar volt, túlságosan is sok volt (ez nem érdekes, mint inkább negatív volt számomra). A bibliai óriások jól beleillettek volna ebbe a szerepbe, a filmbeliek nem.
A környező emberek küzdelme Noéval gondolom egy kötelező elem volt, nem lehetett elkerülni, hogy legalább egy grandiózus harci jelenet ne legyen a filmben, de persze ehhez hozzá kell szokni...Ha a film kb 20 perccel rövidebb lett volna, jobban tetszett volna az összhatás, egyes ponton én több vágást eszközöltem volna. Összességében filmnek nem volt rossz, de remélem, senki nem néz erre a filmre úgy, mint a Biblia ezen részének megfilmesített változatára, mert nagyon nem szöveghű - de nem is ez volt a célja. Részemről 6 pontot kap a 10-ből.
Várom az Isten Fia filmet, talán szombaton meg tudom nézni, ha sikerül beszuszakolni a napba. A sztori nagyon tetszik
Ijk
Én 60 perc után gondolkodtam el azon, hogy tovább nézzem-e, de feleségem fél óra után felállt és nekiállt inkább mindenféle dolgot csinálni a konyhában, mert annyira elege lett a filmből."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
Tibiajax
nagyúr
Frankenstein's Army
hd,dts
Kaptam egy érezhetően szívből jövő ajánlást, hogy ezt tekintsem meg, mert jó.
Nos jelentem megtettem, és nem is bántam meg. Hatalmas film, ezt látnia kell mindenkinek, egyszerű mint a szög, semmi melléfecsegés vagy cicó, a katonák mennek, a krícsörök pedig érkeznek
és igen drasztikus az ábrázolás.
7/10 -
brownus
veterán
válasz fateless #38854 üzenetére
dánke!
mielőbbi jobbulást és gyógyulást!már nem emlékszem pontosan, a Bibliában, hogy van? noéval csak a családja lépett be a bárkába?
Tibiajax! már jön is lefele:d
asszem volt egy másik frankenstein mozi is, tavalyi az is... nagy sztárokkal, megnézem az tékás-e már. meg a robocop, azt is megnézném, legalábbis az első pár percet ha nagyon sz.r.
[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
hmm, zsidó törvény beb.sz.tt. kissé, és magyar lányainkra hajt éppen mi ez a hely, felismeri valaki? biztos valami posh hely....
-
brownus
veterán
válasz Tibiajax #38859 üzenetére
sry, idei a film! I, Frankenstein
-
brownus
veterán
-
veterán
Trancsírák
Tucker & Dale vs. EvilHamarabb hazaértem és kimaradt egy találkozóm. 1000mg ibuprofen meg nem tudom még mi mellé elkezdtem nézni ezt a filmet pihenésképp. Ez valami állat. Akkora baromság, hogy az már jó - tényleg érdemes megnézni.
Aztán rákerestem, IMDB-n 7.6, Port-on 8.2, részemről a maga kategóriájában 9/10.
Persze nem akarom mondjuk a Schindler listájához hasonlítani... nálam az a 10/10"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
negyven2
veterán
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
callmeakos
veterán
Captain America: The Winter Soldier
Keresem a szavakat, meg az államat.
Lehet nem releváns sokaknak a véleményem, de a külföldiek nem kummantottak amikor azt írták, hogy ez jelenleg a legjobb Marvel film a Bosszuállók után. De menjetek el és nézzétek meg,mert megéri.nempontozok/10
All→M8
-
Tibiajax
nagyúr
válasz callmeakos #38867 üzenetére
tyű, az első eladásra be is ültél?..
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
brownus
veterán
válasz callmeakos #38869 üzenetére
csak azért írok most ide, hogy az rusnya gif szegény emmával eltűnjön végre az oldal tetejéről, már kezdek rosszul lenni szóval én csak holnap este nézem, én is imax, és jó helyen ülünk, közép-közép.
a kép jó amúgy?
francba, ezt benéztem, még kéne 28 kamu hozzászólás
(#38872) gyuromoj , már csak 27:d
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Csak azért néztem be, hogy elolvassam róla a véleményed Komolyan, konkrétan rákerestem a film címére csak ezért.
Én még nem láttam, de sok jót hallok róla. Még az is elófordulhat, hogy elmegyek rá moziba. Ezt csak azért írom le neked, mert ismersz, és a trailer alapján egy szem szotyit se adtam volna érte„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
brownus
veterán
válasz Bad Pritt #38873 üzenetére
nos, akkor jöjjön pár gif, amivel őszintén kifejezhetem a véleményem ezzel kapcsolatban. talán a legelső a legbeszédesebb!
ha nem lesztek SP nélkül, pláne az SP (nem gyors, hehe) feltüntetése nélkül sztorizgatni:
a bünti ez lesz:
ha jók lesztek vendégeink vagytok:
ha mégse, álmodjatok vele:
csőváz:ha semmibe veszitek ezt a hszt:
-
vj0c1
aktív tag
Én majd a 19:15-ös után röviden nyilatkozom, már amennyire a film utáni extázis még engedi majd..
[ Szerkesztve ]
"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
Bad Pritt
félisten
Fast&Furious 6
A Halálos Iramban sorozat egy nagyon furcsa öszvér, a 7. rész fog jönni jövőre, amiben megint régi-új arcok térnek vissza és meghívtak pár nagyágyút is mellékszerepekre (Jason Statham, Tony Jaa). Egyáltalán nem érvényes rá a filmsorozatokra jellemző bármelyik sztereotípia, nem esett a minőség a részekkel, de nem is lett egyre jobb, sokkal inkább hullámzó lett a teljesítménye, ugyanakkor James Wan szerintem egy elég jó rendező, úgyhogy simán megeshet, hogy a 7. (időrendben is utolsó) rész legyen a legjobb.
A 6. rész tulajdonképp a sorozaton belüli trilógiát zárja le, több szereplő visszatérésének magyarázatával visszakanyarodik a 4. epizódhoz, ám összességében alig egy évvel vagyunk az 5. rész után. Itt van újra a nagy csapat, élvezik az életet, de egybegyűlnek, hogy a Szikla kérésére legyűrjenek egy internacionális szuperbűnözőt, aki végre nem egy érdeketelen karakter, hanem a tényleg jó Luke Evans játssza el a meglepően karizmatikus, bár kissé sablonos Owen Shaw-t.
A sztori faék egyszerűségű, több országon át ívelő hajsza kezdődik meg Shaw és a hamvaiból feltámadt Letty után, szép lányok, gyors autók, fasza zene... mi kéne még?
Igazából nem tudom megmondani miért, de ebből a részből hiányzott valami, ami az előzőben megvolt: nem tűnt számomra olyan önfeledtnek, Rio mindenképpen jót tett az előző rész hangulatának: itt sokat tekertek ismét éjjel, a hangulat is komorabb lett és a végkifejlet is áldozattal terhes, ami engme kissé meglepett, bár meg kellett magyarázni bizonyos dolgokat, úgyhogy teljesen érthető döntés volt.
Őszintén szólva nem lettem volna szomorú, ha ez lett volna a sorozat utolsó része, hisz elvarrták Han szálát is és mindenki visszatért oda, ahonnan indult, méltó befejezés lett volna. Nem olyan eget rengető sorozat a F&F, nem kelhet versenyre Harry Potterrel, Gyűrűk Urával vagy Star Wars-szal, de néha jó ilyet is nézni. Sajnálom, hogy Paul Walker eltávozott közülünk, mert egy nagyon szimpatikus ember volt, sokat foglalkozott a családjával és az alapítványával, nem mellesleg az autók iránti szeretete hobbiszinten a való életben is látható volt, nem csak a filmekben. Igazából a F&F sorozat nagyságát ironikus módon a tavalyi halálakor lehetett érezni: az egész sorozatot áthatja az a, Shaw által vezérelvnek hívott alapgondolat, hogy a család mindenek fölött való. És mikor Walker eltávozott év végén, figyeltem a reakciókat és mindenki, akivel dolgozott ezeken a filmeken, ott állt a családja mellett a nehéz időkben, élen Vin Diesellel: mert ők ez alatt a több mint egy évtized alatt tényleg családdá váltak és ez nagyon látszik a filmeken is, ami szerintem mindenképpen jó dolog.
Én nem helyettesíteném mocappel a 7. filmben, ahogy újabban tervezik, de nem írom le az ötletet: csak annyit remélek, hogy méltó befejezést találnak az O'Conner élettörténethez, mert mégiscsak 12 éve része szinte állandó jelleggel a mozikultúrának, ami azért nem kis dolog. Ezt tisztelni kell.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
pohár
félisten
én is úgy volt, hogy bebuszozok Debrecenbe a 13:40-es vetítésre, de inkább elnapoltam
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
.LnB
titán
válasz Bad Pritt #38882 üzenetére
"nem esett a minőség a részekkel"
Há' hova esne kérlek szépen?"ebből a részből hiányzott valami"
Egyetlen épp eszű ember hiányzott a stábból. Már egy is segített volna(Jó a többit magamba tartom inkább)
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
rii
nagyúr
sziasztok
aki a machete-ben játszik főszereplő, annak tudtok mondani még más jó filmjét?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Bad Pritt
félisten
Nem volt olyan rossz az összes film. Én együtt nőttem fel velük, lehet ezért tűnnek jobbnak.
Az első kifejezetten tetszett, 2. elment, 3. elég rossz volt, 4. tetszett, 5. nagyon jó volt, a 6. megint elment. Van egy réteg, amelyik rajong az ilyen filmekért, meg a tinédzserek persze, amilyen én is voltam. El kell fogadni, buta filmek mind, de legalább a jobbik fajtából.Más: Superman with a GoPro
Alsóhangon zseniálisSome motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
.LnB
titán
válasz Bad Pritt #38887 üzenetére
Első résznél még nekem is ez volt, nagyon szerettem a másodikat is, de azt már lehet csak az első részre való tekintettel. A többire nem is emlékszem már. Kivéve az utolsó kettőt. Mikor az utolsót megnéztem komolyan elgondolkodtam rajta, hogy ez akkora bűn volt, hogy ha hívő lennék most tuti rohannék a templomba meggyónni De nem vagyok. Ráadásul nem is bírtam végignézni, mert az autópályás tankos jelenet csattanójánál, mikor a levegőbe repülnek egymás felé, akkor instatnt kikapcsoltam a gépet is a power gombal Erre valószínűleg az is rájátszott, hogy egymás után láttam az IronMan3-al (amit 3 nap alatt sikerült csak befejeznem.) Nekem az a hét akkora sokk volt, hogy temettem Hollywood-ot Azóta változott a helyzet persze, van remény. De nem FF7 lesz a címe
A Superman with a GoPro tényleg frankó!
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Bad Pritt
félisten
IMDb szerint az lesz.
Én azért elhelyezem már ezeket a filmeket egy másik dobozba. A rossz buta film mondjuk a Transformers 2-3 meg az Ironman 2-3, a jó buta film meg mondjuk a F&F 4-5-6. Így megőrzöm az ép elmémet még egy darabig.
Na lépek, irány a cinema, rettegjetek (elsősorban brownus) a spoilerdús amcsi kapcsi írásomtól![ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Heavyrain
őstag
Voltmár? Borgman Official Trailer
Ígéretesnek tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
Pitterix
őstag
Csapó 2.
Másodszorra is élvezhető és figyelmet végig lekötő, SZERINTEM!
Bízom benne, hogy a két öreg még játszik majd pár filmben közösen.7\10
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
hoffman_
nagyúr
a Jude Law féle mókához teszem hozzá, hogy az egyik mozis felettesem(akivel a múltkori napot NEM yutuboztuk és beszélgettük végig, mert NEM pangott az egész mozi), mesélte, hogy tőlük nem messze (értsd élgvonalban párszáz méter) forgat, Tahitótfalu végében a Szentendrei szigeten. fel is eszkábáltak valami batár nagy faházat, amit majd jól felgyújtanak a végén, jönnek szolidan felhajtás nélkül, nagy kocsikkal néha, forgatnak, aztán elmennek.
az ötkert meg... utálom a helyet, ritkán megyek csak, de amikor megyek, akkor se futok össze Jude Law-al
#38890, babzsák:
az a hsz tetszik, perszeee. nem lep meg. csíra
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
pohár
félisten
válasz hoffman_ #38897 üzenetére
a Kolorban voltak valamelyik nap, a nemzet kurvája rá is vetette magát
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest