Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Integra

    titán

    na, akkor dobpergés....... :)

    gravity (2013) - imax, sub, 10. sor, közepe.

    nem olvastam semmilyen kritikát, így passzolom a csupa jó és pozitív elbírálást, a sajátomét mondom.
    kurva jó film, absz a kötelezően megnézendő film, és a maga nemében teljesen egyedülálló, csillagos ötös film, annak ellenére mondom, hogy biztos vagyok benne, sokaknak nem fog tetszeni, vagy másra számítottak, szóval majd lesz a szokásos bullshitelés...
    a tények.

    látvány. szerintem ebben a kategóriában mindent ver, annyira gyönyörű a föld, az űr, az űrállomások, a részletek, a kidolgozottság, minden annyira valósághű, bámulatos, azt sem tudod hova nézz és mit nézz, mert minden egyszerűen parádés.
    van itt egy fontos dolog, mégpedig az, hogy aki az avatar-hoz vagy a d9/elysium-hoz akarja hasonlítani, összevetni az egész látványvilágot, grafikát, az nem jó helyen kapizsgál, mert mindhárom/négy film teljesen más világ, a látvány is más és a maga nemében mindegyik egyedülálló, mert másképpen készültek.
    de tény, az imax kihozza ebből a filmből a maxot, tényleg csodás. nagyon kíváncsi lennék rá, hogy a sony 4k 3d az eurocenterben vajon mennyivel másabb.

    hangok.
    parádé. főbe is kellett volna lőni a döntéshozót, ha ezt leszinkronizálják.. nem merték megcsinálni, egyszerűen a film jellege miatt, befostak. a mi szerencsénkre.

    clooney. nem lehet belekötni, hibátlan, tipikus clooney.
    bullock. nem csípem a nőt, azért mert idióta, buta szerepekből él, ökör rendőrnő, még nagyobb ökör rendőrnő szépségkirálynőnek, drámaian rossz dredd és még sorolhatnám... itt meg.. megkövetem, zseniális, annyira hiteles végig.. együtt érez vele az ember, szorít neki a film utolsó kockájáig, olyan kuss volt a nézőtéren, hogy néha szerintem mindenki elfelejtett levegőt is venni :) még több ilyen szerepet neki.

    magába szippant és nem könnyű film, mert nyomasztó alapvetően végig. igyekeznek helyenként oldani a feszültséget egy-egy frappáns és hétköznapi poénnal, de ez a szereplők karakteréből fakad és pont így jó, nincsen eltúlozva, csak pont annyira, hogy levegőt vegyünk.
    egy baki van a filmben, elég nagy, de egyszerűen nem foglalkoztat, mert a film egésze, ahogy van, szuper.

    hogy ezt a filmet élveztem legjobban idén a sci-fi filmek közül? nem. nekem most is a st:id ebben a tekinetben idén az etalon. a gravity-t másként élveztem, teljesen másként is kell hozzáállni és a 2. helyen áll idén sci-fi filmek között. lányok közül sokan pityeregtek a végén. tényleg hatással van az emberre, aki odafigyel és nem a nagy keménylegényt igyekszik eljátszani, mert az a trendi..
    hogy ezt a filmet mondom a legszebbnek látványra eddig idén? igen, abszolút. a kameramozgatást külön kikell emeljem, parádés, végig az űrben vagyunk, alig van vágás a filmben és ez megunhatatlan, ide találták ezt így ki.

    [ Szerkesztve ]

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés