Új hozzászólás Aktív témák

  • hoffman_

    nagyúr

    válasz mephi666 #156868 üzenetére

    na, ha már így felhoztad, akkor a múlt hetit én is belököm. a tiéd is a listámra került most.

    Sátántangó
    filmklub

    évek óta toljuk magunk előtt, az egyik házigazdánk bakancslistája volt, hogy átrágjukk magunkat rajta, de azért még egy rutinos filmkedvelőt is meg tud izzasztani 7 óra 19 perc.
    Tarr nem lesz a kedvencem, ez vitathatlan, távol áll tőlem ez a grandiózus idea. ezzel együtt is - és ez számomra óriási meglepetés volt - ez egy jó film, egy igen jó film. itt aztán ki lehetett bontani mindent. más kérdés, hogy nem mindig sikerült és többször éreztem céltalannak egy fárasztóan hosszú snittet, mint szükségesnek, de ez van, nem pendülünk egy húron a mesterrel. kultfilmként létezik, azt gondolom és azután, hogy megnéztem, el is tudom fogadni. még egyszer nem ülnék neki, mostanában biztos nem. sokat segített, hogy hozzám hasonló lelkkes filmnézőkkel, egy dedikált alkalom keretében ültünk neki, ez mindenképp hozzátett. magányos szomati szabadidőm azért nehezebben adtam volna oda.
    szépen bemutatta az rendszerváltás körüli káoszt, a sokszor fájdalmas, de mégis fel nem ismert tehetetlenséget. vagy a figyelem teljes hiányát vagy épp az önzést, az emberi butaságot, gyarlóságot és hát azt is, hogy nem véletlenül iszik a magyar.
    Tarr szerint vígjáték, szerintem ez erős túlzás, de fenomenális aranyköpések voltak benne itt-ott, ezt meg kell hagyni.
    ezek után igazán kíváncsi lettem A torinói lóra.

    #értékelés

    "The time you enjoy wasting is not wasted time."

Új hozzászólás Aktív témák