Új hozzászólás Aktív témák

  • k-adi

    nagyúr

    válasz paatrick #153142 üzenetére

    Préda
    Prey (2022)

    Alapvetően bírok mindent ami predátor, legyen az film vagy a drón.... de igen, mondjuk ki: nehéz predátor filmet készíteni, hiszen adott egy jó 2 méter magas, legalább 120 kilós izmos gyilkolásra tanított/nevelt szörny, aminek puszta ereje még a medvénél is kétszer nagyobb és akkor még ott vannak a high-tech cuccai is. (highly evolved alien with a technologically advanced arsenal.)

    Egy ilyen ellen alapból esélytelen fellépni komolyabb tűzerő nélkül, láthattuk nem nagyon sikerült az Alien-eknek se (ugye a legenda szerint őket vadásszák "sportból" vagy legalábbis a beavatás során), meg a "modernkori" kommandósok/katonáknak se (előzmény filmek).. ezért, hogy most emeljük a tétet, legyen igazi riválisa, hoznak egy cirka 50 kilós indián csajt ellene... végülis logikus, ha tiszta erővel nem is, akkor feminizmussal csak legyőzhető, nem? De.

    A film egy keverék mix és önmaga paródiája, szépen ketté is lehet szedni, az első fele lehetne dokumentumfilm is ahogy szedik a virágokat az indiánok meg futkároznak az erdőben, míg a második fele egy szimpla b-kategóriás slasher - igaz, volt 1-2 "menő" jelenet.

    Igen, a predátor jelmez kidolgozott, szépen van meganimálva az álca is végre rendesen látható az "üveghatás", meg a sérülések rajta, ez a része rendben is volt, meg a predátor-hangok is a helyükön voltak, sikerült a régi jó mp3 fájlokat megkeresni.

    Alapvetően nem az a probléma a filmmel, hogy egy nádszál vékony - amúgy szép arcú - lány győzedelmeskedik (micsoda meglepetés, mi?), hiszen valójában ahogy láthatjuk magától nem is győzött volna, csak annyi minden vakszerencse összejött neki, hogy a végén már a predátor is inkább bemondta az unalmast és nyomott egy ragequit-et, a "good job, you played yourself" jelenettel a végén, mert kizárt dolog, hogy egy predátor, akit ledobnak valahova (fiatal/felnőttként) az nem tudná, hogyan működik a maszkja és a lézercélzója, miközben az egész film során bebizonyította, hogy az összes harceszközét profi szinten tudja kezelni.

    Tehát ilyen szempontból akárki lenne az ellenfele, mivel annyira OP a predátor (legalábbis ebben az univerzumban) nehéz jó filmet készíteni róla, mert vagy lenyom mindenkit, vagy ilyen röhejes kabaré lesz belőle, mint ez.
    Véleményem szerint 1 lehetőség van jó predátor filmre, mégpedig egy újragondolt AvP kapcsán, talán Alien mégiscsak erősebb, gyorsabb és brutálisabb, mint egy kis indián lány.
    Lehetne egy film a predátor szemszögéből, ahogy felnő, tanítják majd ledobják valahova a beavatás kapcsán és túléli okos harci taktikákkal VAGY nem (vagy a végén valakinek a segítségére szorul, stb.)... mert megmondom őszintén, szerintem a nézők többsége most is inkább neki szurkolt, mint a kiscsajnak... de én biztos.

    A kutya viszont cuki volt, azért jár a keksz.

Új hozzászólás Aktív témák