Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    félisten

    Legyen amúgy egy ellenvélemény is a The Suicide Squaddal kapcsolatban, szerintem jó film lett és nagyjából ugyanazon oknál fogva, mint a Cabin in the Woods: egyszerűen jól fogta meg azt a műfajt (jelen esetben a 80-as, 90-es évek kommandós, egyszemélyes hadsereges B-filmjeit), amit ki akart figurázni és ügyesen adagolta az idiótaságokat ahhoz, hogy ne legyen fárasztó vagy gagyi számomra. A film első perce azzal indul, hogy hőseink egy gigantikus amerikai zászló előtt lassítva sétálnak a kamera felé, ha ez nem alapozza meg azt a mérhetetlen idiotizmust, ami a következő két órában következik, akkor semmi.

    Mondjuk az is igaz, hogy ehhez kellett egy James Gunn, aki egyszerűen érti a képregény filmeket, nem lehet ezt másképp mondani. Egyedül írta a forgatókönyvet, látszik is a filmen, hogy nem féltcuat író összeollózott produktuma és utána is tudta, mit akar mesélni, milyen irányba akarja vinni a sztorit, jól rakta össze az egész filmet és szerintem érthető, hogy ami kivágásra került (Alice Braga meg a lázadói), az miért lett erre ítélve. Az is feltűnő, hogy mintha szabad kezet kapott volna, ami egész meglepő egy ekkora befektetéstől.

    Az is hatalmas erénye Gunn-nak, hogy érti a különbséget egy szóló hős filmje és a csapatfilmek között, míg előbbi inkább a hős és környezet közti interakciók által mélyíti a karaktert és viszi előre a cselekményt, addig egy csapatfilmnél a tagok közti dinamika adja a konfliktusok és a sztori alapját sokszor, ez remekül működött egy Avengersnél, GotG-nál, kevésbé a Justice League-nél, itt viszont szinte tökéletes. Bármilyen agyament történés zajlik, mindig van egy megjegyzés, pofás egysoros, néha egy montázs vagy egészen hosszú lelkizések, egy zseniális "friendly contest", amelyek által mindig picit mélyül a karakterek közti kapcsolat és egyre jobban értjük őket. Nem kell persze Vérző Olaj mélységű karakterépítésre gondolni, de mondjuk a Hét Mesterlövész remake-nél ezerszer jobban oldotta meg ez a film.

    Persze az is kellett, hogy ne sótlan szabvány rosszarcok alkossák az osztagot, hanem tényleg olyan karakterek, akik egy felvont szemöldököt megérnek. Bloodsport nyilván egy Deadshot kopi, ami megint csak Gunn meg a film humora, Rick Flag a szokásos army man, a Margot Robbie-féle Harley fél évtized alatt saját brandet épített magának, Peacemaker eszement forma, így a film után értem, miért kap külön sorozatot, Ratcatcher meg Nanaue egyértelműen a film szíve és lelke, olyan cheesy dinamikával, ami megint csak nem lehet véletlen, a többiek is színes-szagos egyéniségek, Gunn bevallottan fellapozta a Nagy DC Almanach-ot és a lehető legidiótább karaktereket tette bele a filmbe, ez vonatkozik a főgonoszra is.

    Ha egy kritikám lehet a filmmel kapcsolatban az az, hogy néha fura módon sikerült az akciót kicsit idegesre vágni, alig látni, mi történik (Rick Flag vs. Peacemaker), máskor viszont baromi jó jelenetsorokat raktak össze (Peacemaker és Bloodsport versenye). Ezen kívül zenékben valóban gyengébb, mint az előző film, de azért voltak jó aláfestések. Nekem amúgy egyik kedvenc műfajom a Kommandó, Predator, Tökéletes katona meg a többi hasonszőrű komolykodó akciófilm, ez meg tényleg tökéletesen idézi meg őket, megvan minden toposz, a humora nálam nagyon feküdt. Illik a Gunn-életműbe, de azt is megértem amúgy, hogy nem mindenkinek fekszik az ő kicsit különc stílusa

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák